Όλη η ομιλία του Ανδρέα Κονδύλη, στο Άνω Καλαμάκι – “Zητάμε την ψήφο και αυτών που δεν μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή – Θέλουμε το αύριο με ένα διαφορετικό ήθος” (VIDEO)




 

“Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, όποιος και να βγει νικητής την Κυριακή από τη Δευτέρα όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να δίνουμε τη μάχη για μια πιο ανθρώπινη και ομορφότερη πόλη. Zητάμε την ψήφο και αυτών που δεν μας ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Θέλουμε το αύριο με ένα διαφορετικό ήθος. και αυτό το ήθος το δείξαμε έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.  Δεν κάναμε αφισορύπανση σεβαστήκαμε το περιβάλλον, δεν πήγαμε σε επιχειρηματίες και χορηγούς, καλύψαμε μόνοι μας τα έξοδα του προεκλογικού μας αγώνα, δεν κατηγορήσαμε και δεν προσβάλαμε κανένα, δεν στείλαμε ανώνυμα δυσφημιστικά μηνύματα για τους αντιπάλους μας, δεν γεμίσαμε τους δρόμους του Αλίμου και τα γραμματοκιβώτια. Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση αποτελεσματική. Μια αυτοδιοίκηση που να δίνει και να κερδίζει μάχες”.

 

ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΔΡΕΑ ΚΟΝΔΥΛΗ – Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Ευχαριστώ όλους τους πολίτες που ψήφισαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ό,τι κι αν ψήφισαν, γιατί έτσι ενδυναμώνουμε τη δημοκρατία.
Η απάντηση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι η συμμετοχή και η δράση, όχι η αποχή και η αδιαφορία.
Μόνο με συμμετοχή, αγώνα και δημιουργία μπορεί να πάει ο τόπος μπροστά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα για την παρουσία τους τον πρ. Δήμαρχο Αλίμου Παύλο Τζιβανίδη και τον πρ. υποψ. Δήμαρχο Γιώργο Κίτσο. Επίσης όλους τους υποψήφιους από τους άλλους συνδυασμούς που είναι απόψε κοντά μας.

Να ευχαριστήσω πολύ όλους όσοι με βοήθησαν, να ευχαριστήσω θερμά αυτούς που με ψήφισαν. Η ευθύνη –πιστέψτε με- είναι πολύ μεγάλη.

Θα αναρωτηθεί κάποιος: τι με έφερε εδώ; Η φιλοδοξία; Το όραμα; Ίσως και τα δύο μαζί.

Από 18 αναμείχθηκα στην τοπική αυτοδιοίκηση. Σήμερα στα 36 διεκδικώ τη δημαρχία. Γιατί; Η απάντηση είναι απλή: Γιατί αγαπώ την πόλη μου, Αγαπώ τον Άλιμο!
Ξέρω κάθε γωνιά του, κάθε του ομορφιά, κάθε του πρόβλημα.

Η συγκυρία το έφερε και έφτασα στην τελική αναμέτρηση σε μια εποχή οικονομικής κρίσης και μεγάλης δυσκολίας. Πολλοί άνθρωποι, απογοητευμένοι, είχαν απαξιώσει σχεδόν την πολιτική. Και εγώ ήθελα να τους έχω συνεργούς σε ένα καλύτερο αύριο της πόλης, σε ένα πολιτισμένο αύριο, με την καθημερινότητα να έχει τη δική της ποιότητα. Ήταν όμως δύσκολο.

Έπρεπε να μεταδώσουμε έναν ενθουσιασμό για το τι μπορούμε πραγματικά να κάνουμε, να πείσουμε στενοχωρημένους και πιεσμένους ανθρώπους ότι η παραίτηση και η αδιαφορία δεν είναι λύση. Λύση είναι η συμμετοχή, η δραστηριοποίηση, η δημιουργία. Έπρεπε να τα καταφέρουμε να κάνουμε τους δημότες να μας εμπιστευθούν. Από ό,τι φαίνεται, τα καταφέρνουμε αρκετά καλά.

Και γιαυτό θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού μας, όλους τους εθελοντές και όλους τους συμπολίτες μας που εργάστηκαν και εργάζονται με αγωνία για την πόλη μας, για να πάει ο Άλιμος μπροστά.

 

Προσπαθήσαμε να κάνουμε τον προεκλογικό μας αγώνα έντιμα, χωρίς παραπλανητικά επιχειρήματα, χωρίς χυδαίες συκοφαντίες, χωρίς άνανδρες επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση, χωρίς φαρισαϊσμούς και λαϊκισμούς. Όμως μέχρι και σήμερα αυτήν την ώρα που μιλάμε, κάποιοι διαδίδουν ότι αν εκλεγώ θα απολύσω εργαζόμενους, θα τους μειώσω τους μισθούς, θα γκρεμίσω παιδικές χαρές, θα εκπροσωπώ μεγάλα συμφέροντα, θα κλείσω το κοινωνικό παντοπωλείο και άλλες κοινωνικές δομές, θα καταργήσω υπηρεσίες, θα ρίξω φόλες στα αδέσποτα του Δήμου … δεν ξέρω αν θα κάνω και πυρηνικό πόλεμο!! Η τρομοκρατία στους εργαζόμενους του Δήμου, η κινδυνολογία και οι επιθέσεις στους πολίτες ίσως δεν έχουν προηγούμενο και είναι θλιβερό αυτό.
(Σήμερα το μεσημέρι δέχθηκα τηλεφώνημα από τη γνωστή ηθοποιό και συμπολίτισσά μας Γιούλη Ζήκου, η οποία στηρίζει την προσπάθειά μας και συμμετέχει σε εθελοντικές ομάδες περίθαλψης ζώων. Συγκεντρώνουν χρήματα με έρανο, διότι ο Δήμος τους έχει γυρίσει την πλάτη. Με ενημέρωσε λοιπόν ότι στέλνουν στους φιλόζωους απειλητικά SMS και e-mail ότι θα θανατώσω τα ζώα, όταν η θέση μας είναι για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου για τη φιλοξενία τους, που θα πληρεί της υγειονομικές προϋποθέσεις για τα ζώα και τους ανθρώπους).

Σε όλα αυτά απαντώ ότι είμαι εδώ, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με θέσεις για το πράσινο, με θέσεις για την καθαριότητα, με θέσεις για τη δημοτική συγκοινωνία, την ανακύκλωση, τις νέες τεχνολογίες, το ΕΣΠΑ, την κοινωνική αλληλεγγύη, την ανάπτυξη του τόπου μας, την εξυπηρέτηση του πολίτη, με θέσεις για τα μεγάλα ζητήματα της πόλης μας, όπως το Κτήμα Τράχωνες, το Μητροπολιτικό Πάρκο στο πρώην Αεροδρόμιο, την κορυφή του Λόφου Πανί, τη Μαρίνα Αλίμου, τα οικονομικά του Δήμου που είναι σε οριακή κατάσταση. Θέσεις που από την πρώτη μέρα παρουσίασης της παράταξης δεν πάψαμε να τις συζητάμε και να τις κάνουμε γνωστές.

Και επιπλέον είμαι και είμαστε εδώ με το ήθος, την ευπρέπεια και την ποιότητά μας. Προσπάθησα σε όλη αυτήν την περίοδο να μην διολισθήσω σε απρέπειες και σε κακοήθειες. Και αυτό προσπαθώ να το κάνω και τώρα, 2 μέρες πριν την τελική αναμέτρηση. Γιατί εμείς οφείλουμε να δίνουμε το καλό παράδειγμα στους συμπολίτες μας. Και γιατί, όπως και να ναι τα αποτελέσματα, όποιος και να βγει νικητής, από τη Δευτέρα και πάλι όλοι μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο θα δίνουμε τη μάχη για μια καλύτερη και ομορφότερη πόλη.

Θέλουμε το αύριο με ένα διαφορετικό ήθος, μια καλύτερη ποιότητα και στους ανθρώπους και στην οργάνωση της δημοτικής αρχής. Και αυτό το ήθος, αυτή τη διαφορετική αντίληψη, δείξαμε έμπρακτα σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου: δεν κάναμε αφισσορρύπανση, σεβαστήκαμε το περιβάλλον, δεν καταφύγαμε σε επιχειρηματίες και χορηγούς, καλύψαμε μόνοι μας τα έξοδα του εκλογικού μας αγώνα, δεν κατηγορήσαμε και δεν προσβάλαμε κανέναν, δεν στείλαμε ανώνυμα δυσφημιστικά e-mail για τους αντιπάλους μας, δεν γεμίσαμε τον Άλιμο με ανώνυμα συκοφαντικά χαρτάκια πεταμένα σε δρόμους και γραμματοκιβώτια, σε αντίθεση με εκείνους που μας συκοφαντούν, επιτίθενται, τρομοκρατούν και παραπληροφορούν τους πολίτες και συναλλάσσονται.

Από όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα, και από αυτούς που τα χρησιμοποιούν, έχει έρθει η ώρα επιτέλους η πόλη μας να απαλλαγεί!

Αυτή η διαφορετική μας στάση είναι η καλύτερη έμπρακτη απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι! Το έχουμε αποδείξει με την πορεία μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, το αποδείξαμε και με τη στάση μας προεκλογικά! Γιαυτό αποδεδειγμένα πρόκειται να είμαστε και διαφορετικοί ως δημοτική αρχή!

Η σημερινή κατάσταση στην πόλη μας δεν βρίσκει σύμφωνους το 75% των συμπολιτών μας, αυτό φάνηκε την προηγούμενη Κυριακή, αυτή είναι η βασική ετυμηγορία των Αλιμιωτών. Όσο λοιπόν και αν κάποιοι προσπαθούν υπογείως αυτές τις μέρες με διάφορους τρόπους να νοθεύσουν τη λαϊκή ετυμηγορία, να εξαγοράσουν και να χειραγωγήσουν τους πολίτες, να συντηρήσουν ένα άρρωστο κατεστημένο, εμείς τους λέμε: η κοινωνία δεν χειραγωγείται, δεν ελέγχεται, δεν είναι όχλος! Οι πολίτες έχουν και συνείδηση και κρίση!

Ζητάμε, λοιπόν, την ψήφο και αυτών που δεν μας ψήφισαν προηγουμένως, για να εκφράσουμε τη δημοτική ενότητα του Αλίμου απέναντι στα προβλήματα της περιοχής μας, για να φέρουμε το διαφορετικό στον Άλιμο. Θέλουμε μια αυτοδιοίκηση αποτελεσματική, μια αυτοδιοίκηση που να δίνει μάχες!

Αυτοδιοίκηση είναι η πολιτική της χειροπιαστής, καθημερινής ζωής.
Η Αυτοδιοίκηση είναι ο φυσικός χώρος για σύνθεση διαφορετικών απόψεων και προτάσεων. Γιαυτό πρέπει όλοι μαζί να προσπαθούμε. Και αυτό, να είστε βέβαιοι, θα το κάνουμε πράξη ως Δημοτική Αρχή, επιδιώκοντας τις καλύτερες δυνατές Αποφάσεις και Λύσεις για την περιοχή μας, για την πρόοδο της κοινωνίας και του τόπου μας.

Ο Δήμος δεν πρέπει να είναι κομματικό φέουδο, αλλά ένας τόπος που βασιλεύει η ουδετερότητα και η αμεροληψία. Κριτήριο για το ποιος κάνει καλά τη δουλειά του δεν μπορεί να είναι η κομματική ταυτότητα ή η φιλική σχέση με τους αιρετούς, αλλά ποιος είναι έντιμος και ποιος αποδίδει.

 


Μεθαύριο, στις 25 Μαΐου, έχουμε μία κρίσιμη επιλογή: εάν θα συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση ή αν θα αλλάξουμε. Εμείς λέμε: όποιος είναι ικανοποιημένος με τη σημερινή κατάσταση να ξαναψηφίσει τη σημερινή δημοτική αρχή. Εμείς που δεν είμαστε ικανοποιημένοι, απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες μας και τους λέμε:
στηρίξτε ενεργά με τη δύναμή σας την προσπάθειά μας για να πάει η πόλη μας μπροστά!

Η επιλογή που έχουμε στις 25 Μαΐου είναι κρίσιμη για τον τόπο μας, μην την αφήσουμε να πάει χαμένη!

Στις 25 Μαΐου αλλάζουμε τον Άλιμο, γιατί τον Αγαπάμε! Τον αγαπάμε για την αρχαία ιστορία του, τη φυσική ομορφιά του, τους ανθρώπους του. Αυτόν τον Άλιμο θέλουμε να πάμε μπροστά, γιαυτό προχωράμε μαζί και συνεχίζουμε τη μάχη!

Η μάχη δεν είναι μόνο για τις εκλογές της Κυριακής. Η μεγαλύτερη μάχη θα είναι από τη Δευτέρα για να ομορφύνουμε την πόλη μας, να λύσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, να εξασφαλίσουμε ποιότητα και πολιτισμό στην καθημερινή μας ζωή, να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας, να καθαρίσουμε τον Άλιμο, να δημιουργήσουμε. Και σε αυτές τις μάχες, και της Κυριακής, και της κάθε μέρας από Δευτέρα, σας θέλουμε όλους κοντά μας. Μια κοινωνία πάει μπροστά μόνο αν οι πολίτες της το θέλουν, αν είναι υπεύθυνοι και συμμέτοχοι!

Κλείνοντας, θέλω να καλέσω κοντά μου όλους τους υποψήφιους της κίνησής μας «Αγαπώ τον Άλιμο» και να τους υποδεχτείτε με ένα θερμό χειροκρότημα. Δουλεύουμε ομαδικά, είναι άνθρωποι με ήθος, φαντασία γόνιμη, ανοιχτό μυαλό και όρεξη για δουλειά. Είναι η ομάδα που από Δευτέρα θα αναλάβει τη μεγάλη και δύσκολη πρόκληση να γυρίσει τη σελίδα, ώστε να ανοιχτούμε στο μέλλον και στη δημιουργία.

Τους ευχαριστώ όλους που με τιμάνε με τη συνεργασία τους, όπως ευχαριστώ και όλους εσάς που συμμετέχετε, παλεύετε, αγωνίζεστε μαζί μας, ο καθένας όσο μπορεί.

Σας ευχαριστώ όλους και όλες για τον όμορφο αγώνα που δώσαμε και δίνουμε για τον Άλιμο.
Συνεχίζουμε τη μάχη!
Όλοι μαζί στην κάλπη της Κυριακή αλλάζουμε τον Άλιμο!
Αλλάζουμε τον Άλιμο, γιατί τον Αγαπάμε!
Με τη νίκη!

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.