Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που εξέδιδε αλλοδαπές στην παραλιακή




Εξαρθρώθηκε προχθές (20-5-2014) στην Αθήνα, από το Τμήμα Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών.

Κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε προχθές (20-5-2014) το βράδυ σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα και στη Βάρκιζα, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 23, 30 και 37 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Αναζητούνται ακόμα τρεις συνεργοί τους, ένας 48χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαπές, υπήκοοι Ρωσίας.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, αφορούν τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της σωματεμπορίας και της αρπαγής.

Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση καταγγελίας 25χρονης αλλοδαπής, εξακριβώθηκε η δράση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας εντόπιζαν μέσω διαδικτύου στις χώρες προέλευσης τους, αλλοδαπές γυναίκες και εκμεταλλευόμενοι την δεινή τους οικονομική κατάσταση και με την υπόσχεση ότι θα τις φέρουν στη χώρα μας για να εργασθούν με μεγάλες οικονομικές απολαβές, αποσπούσαν την συναίνεση τους και τις μετέφεραν στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, αφού αφαιρούσαν τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα, τις εξανάγκαζαν, να εκδίδονται σε διάφορες περιοχές της Αττικής σε ξενοδοχεία ή διαμερίσματα, παρακρατώντας σε πολλές περιπτώσεις το σύνολο ή μεγάλο μέρος των εισπράξεών τους, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις μετέφεραν και σε άλλες χώρες του εξωτερικού.

Στην παθούσα αλλοδαπή παρασχέθηκε αρωγή και προστασία από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ενώ έχει αιτηθεί τον επαναπατρισμό της.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.