“Δεν στηρίζουμε ούτε Πανά ούτε Κωνσταντέλλο”
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Γενική Συνέλευση της Ριζοσπαστικής Κίνησης Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης που πραγματοποιήθηκε χθες, 20 Μαΐου 2014 στην Πνευματική Εστία της Βούλας, μετά από πλούσιο διάλογο αποφάσισε την έκδοση της παρακάτω Ανακοίνωσης-Δελτίου Τύπου:

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές της 18ης Μαΐου ήταν οι πρώτες στις οποίες συμμετείχε η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης. Μέσα σε λίγους μήνες ζωής η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ πέτυχε πολλά. Πέτυχε να λειτουργήσει με διαδικασίες συλλογικές, έξω από παραγοντισμούς και προσωπικά συμφέροντα και ήταν δυναμικά παρούσα ενάντια στις προσπάθειες εκποίησης της δημόσιας γης. Πέτυχε να συνενώσει ανθρώπους, που παρά την προέλευσή τους από διαφορετικούς πολιτικούς ή κινηματικούς χώρους, διαμόρφωσαν μέσα από διάλογο και σύνθεση κοινή πολιτική-αυτοδιοικητική πλατφόρμα και ανέπτυξαν κουλτούρα συνεργασίας και σεβασμού της διαφορετικότητας. Με τη σταθερή και αγωνιστική της παρέμβαση στα κοινά του Δήμου, η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήρθε για να μείνει.

Στις εκλογές οι δημότες μας εμπιστεύτηκαν και μας τίμησαν με ένα αξιόλογο εκλογικό ποσοστό δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εκπροσωπηθούμε στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Είμαστε ικανοποιημένοι από το εκλογικό αποτέλεσμα, αν μάλιστα ληφθεί υπ΄ όψιν ότι είμαστε μια Δημοτική Κίνηση με λίγους μήνες ζωής και ότι κάποιοι άλλοι συνδυασμοί ξόδεψαν τεράστιους πόρους σε μια πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία.(Άραγε θα ελεγχθούν ουσιαστικά για τυχόν υπέρβαση του πλαφόν των προεκλογικών εξόδων; )

Την Κυριακή αναμετρώνται στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών δύο συνδυασμοί, από τους οποίους μας χωρίζουν πολλά. Η στάση τους στις προσπάθειες εκποίησης των παραλιών ήταν στάση συμβιβασμού και απεμπόλησης του δημόσιου συμφέροντος. Πιστεύουμε ότι και οι δύο βλάπτουν το ίδιο το Δήμο. Γι΄ αυτό η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης δεν θα στηρίξει κανέναν από τους δύο υποψήφιους δημοτικούς συνδυασμούς στην εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.

Καλούμε όλους τους πολίτες της Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης σε εγρήγορση και κινητοποίηση

· για την απόκρουση των προσπαθειών εκποίησης κάθε δημόσιου χώρου και για την προάσπιση των δικαιώματός για ελεύθερη και ανεμπόδιστη πρόσβαση και χρήση των παραλιών μας,

· για τη μη αλλαγή των χρήσεων γης,

· για την αύξηση και βελτίωση των κοινωνικών παροχών προς τους πληττόμενους δημότες,

· για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην πόλη μας: στην καθαριότητα, την υγεία, την παιδεία, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό,

· για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων των πολιτών,

· για ένα Δήμο αλληλεγγύης και συμμετοχής».

Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

20/5/2014

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.