Βοηθήστε όλοι να μην κλείνουν τα μαγαζιά στην αγορά μας, στο Καλαμάκι




(Σταματίνα Χ.)

Όταν κάθε ένας από μας βγαίνει στην αγορά, ας θυμηθεί πόσος καιρός πέρασε από την τελευταία φορά που μπήκε σε κάποιο από τα μαγαζιά της για να αγοράσει κάτι και να ανταλλάξει παράλληλα και μια κουβέντα με τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτά. Αρκετοί από αυτούς είναι οι ίδιοι άνθρωποι με τους οποίους μεγαλώσαμε μαζί στην ίδια γειτονιά. Σήμερα διασχίζουμε βιαστικοί το δρόμο, τις πιο πολλές φορές απορροφημένοι στην καθημερινότητα μας, ξεχνώντας να ρίξουμε το βλέμμα γύρω μας και να σκεφτούμε το πώς αλλάζει η γειτονιά που όλοι ξέραμε, ξεχνώντας να δούμε τα μαγαζιά που έχουν κλείσει, τα νέα λουκέτα, τις κενές βιτρίνες.
Πάρα πολλοί από μας που ζούμε στο Καλαμάκι και έχουμε ζήσει τη γειτονιά μας από το ξεκίνημα των πρώτων παντοπωλείων, θυμόμαστε το μαγαζί του τσαγκάρη, το τοπικό κρεοπωλείο, το μανάβικο… Σήμερα τόσα πολλά έχουν αλλάξει αλλά στο χέρι μας είναι να κρατήσουμε ζωντανή την αγορά της γειτονιάς μας έτσι ώστε όταν κάνουμε τη βόλτα μας, ή πηγαίνουμε στις δουλειές μας, να αντικρίζουμε χαμογελαστούς ανθρώπους, κίνηση στα πεζοδρόμια, φωτεινές βιτρίνες το βράδυ.
Ας υποστηρίξουμε το χαρακτήρα της τοπικής κοινωνίας που ξέρουμε, μέσα στην οποία ζούμε και μεγαλώνουμε εμείς και τα παιδιά μας.

Κάθε ένας από μας, ας στηρίξει τον εργαζόμενο, τον ιδιοκτήτη, αγοράζοντας ένα προϊόν από τα τοπικά καταστήματα, ένα λουλούδι, μια σκιά για τα μάτια, ένα ζευγάρι κάλτσες, μία μπλούζα, ένα βιβλίο, δίνοντας λίγα ευρώ για ξηρούς καρπούς, λίγο παραδοσιακό χαλβά,… Ας διαθέτουμε ένα μικρό ποσό το μήνα για προϊόντα που ούτως ή άλλως χρειαζόμαστε, για να στηρίξουμε την τοπική αγορά μας, βοηθώντας όλοι μαζί στην προσπάθεια να μην κλείσουν άλλα μαγαζιά. Ας ψωνίζουμε λοιπόν και από τη γειτονιά μας κι ας μην στρεφόμαστε από συνήθεια σε άλλες αγορές και περιοχές που έχουμε μάθει να πηγαίνουμε.

Να χαμογελάμε και να μη μας καταβάλλει η μιζέρια, η κατήφεια, η απαισιοδοξία.
Με τη δικιά μας συνδρομή και διάθεση μπορεί να φανεί η διαφορά στην καθημερινότητα μας προσφέροντας στο συνάνθρωπό μας.
Ας στηρίξουμε τα μαγαζιά της γειτονιάς μας, ως ενεργοί πολίτες, ξεκινώντας μια σχέση ανταπόδοσης, μέσα από τη οποία, το δίχως άλλο, θα ωφεληθούμε όλοι.

Και ναι, ας είναι αυτή η συλλογική κίνηση, μια ευγενής αιτία, που μπορεί να φέρει χαμόγελα, αισιοδοξία, ελπίδα και θα κινητοποιήσει όλους να κρατήσουν ζωντανή την φυσιογνωμία της γειτονιάς.

Σταματίνα Χ.

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Βοηθήστε όλοι να μην κλείνουν τα μαγαζιά στην αγορά μας, στο Καλαμάκι

  • 15/04/2014 at 12:07 μμ
    Permalink

    Πολυ ωραια αυτα που γραφετε κα Σταματινα κι εχετε δικιο πως η γειτονια μας πρεπει να διατηρηθει. Ο λογος ομως που εχουν κλεισει τοσα μαγαζια ειναι οτι η δυσκολια να βρει καποιος να παρκαρει αποθαρρυνει τον καταναλωτη απ’το να κατεβει στο Καλαμακι να ψωνισει. Επισης να μην ξεχναμε οτι καποια μαγαζια (ενα με τσαντες που εκλεισε μου ερχεται τωρα στο νου) ηταν πανακριβα. Οποτε λογικο να κλεισει σε περιοδο κρισης.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.