ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ: Ο βασανισμός του Καρέλι στις φυλακές Νιγρίτας




 (www.lay-out.gr)

Επεξεργασμένα πλάνα από τις κάμερες ασφαλείας των φυλακών Νιγρίτας δείχνουν τις τελευταίες στιγμές της ζωής του Ιλί Καρέλι, μέσα από ένα συγκλονιστικό βίντεο που φέρνει στο φως τη Καθημερινή.

Μια μέρα μετά τις αποκαλυπτικές φωτογραφίες από το βασανισμό του Αλβανού βαρυποινίτη, εικόνες που δείχνουν τη στιγμή που ο Καρέλι μπαίνει στις φυλακές όπου τον περιμένουν πάνω από δέκα σωφρονιστικοί υπάλληλοι, έρχονται στην επιφάνεια.

Στο διάδρομο ένας υπάλληλος φαίνεται ιδιαίτερα επιθετικός προς τον Καρέλι, παρεμβαίνει ο διευθυντής των φυλακών, ο οποίος φαίνεται να τον επιπλήττει. Εκεί, τον βγάζουν μια φωτογραφία, ενώ στη συνέχεια ο Καρέλι μπαίνει στο λεγόμενο κελί – ψυγείο, εκεί όπου δεν υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, το οποίο βρίσκεται στην αρχή του διαδρόμου, μέχρι να ετοιμαστεί κελί για την κράτησή του.

Ο διευθυντής ζητεί από τον φωτογράφο να τραβήξει κι άλλες φωτογραφίες του Καρέλι. Ο φωτογράφος κατευθύνεται με τη μηχανή του προς το κελί – ψυγείο. Σε αυτές, φαίνεται ότι ο Καρέλι έχει υποστεί ήδη κάποια βαριά χτυπήματα πριν φτάσει στις φυλακές Νιγρίτας. Οι σωφρονιστικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία εκείνη την ημέρα κι άλλοι που ήταν εκτός υπηρεσίας αλλά είχαν κληθεί εκτάκτως για την άφιξη του Καρέλι, περιφέρονται στο διάδρομο και κάποιοι από αυτούς μπαίνουν στο κελί – ψυγείο όπου βρίσκεται προσωρινά ο κρατούμενος.

Την ίδια στιγμή, ο διευθυντής των φυλακών φαίνεται να παραμένει στο βάθος του διαδρόμου, όπου συνομιλεί με κάποιον σωφρονιστικό. Αμέσως μετά ο διευθυντής φεύγει από το χώρο αναμονής. Η κάμερα πιάνει το νεύμα ενός φύλακα προς τους συναδέλφους του. Η πόρτα στο βάθος του διαδρόμου κλείνει. Τουλάχιστον οκτώ σωφρονιστικοί φαίνεται να μπαίνουν στο κελί – ψυγείο όπου παραμένει ο Καρέλι.
http://www.youtube.com/watch?v=0V0zMv0CkKo

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.