Ποιοι είναι οι 42 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Θάνου Ορφανού, στον Άλιμο




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μοναδική! Συγκλονιστική! Ανεπανάληπτη! Είναι μερικές μόνο από τις λέξεις με τις οποίες μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει την παρουσίαση των υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης μας «Άλιμος: εδώ ζούμε»!.
Το αδιαχώρητο επικράτησε το βράδυ της Δευτέρας 31 Μαρτίου 2014, στην θεατρική σκηνή «Κάρολος Κουν». Δεκάδες εκατοντάδων συμπολιτών μας με την συγκινητική παρουσία τους έδωσαν δύναμη στο Δήμαρχο Αλίμου και επικεφαλής της παράταξης Θάνο Ορφανό και τους συνεργάτες του να συνεχίσουν.
Σε μια πρωτόγνωρη συγκέντρωση, η οποία δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά για τον τόπο μας, ο Δήμαρχος Αλίμου Θάνος Ορφανός παρουσίασε συνοπτικά τα πεπραγμένα της διοίκησής του και έδωσε το στίγμα για την επόμενη πενταετία.
Η ανταπόκριση του κόσμου, η ζεστασιά του, τα πλατιά κι αληθινά χαμόγελα, τα χειροκροτήματα ανεβάζουν τον πήχη ψηλά αυξάνοντας τις ήδη αυξημένες ευθύνες και υποχρεώσεις όλων. Ταυτόχρονα οπλίζουν το Δήμαρχο και τους συνεργάτες του με πίστη και αισιοδοξία για να αγωνιστούν ως την τελική νίκη.
Κι όπως χαρακτηριστικά είπε ο Θάνος Ορφανός ο αγώνας είναι «σπίτι σπίτι πόρτα πόρτα» για να ενημερωθούν οι συμπολίτες μας για το έργο μας και την προοπτική που εγγυάται η παράταξή μας για τον Άλιμο.
Τη στιγμή που ο Δήμαρχος Αλίμου ανέβηκε στο βήμα ο κόσμος τον υποδέχθηκε με παρατεταμένο χειροκρότημα και πολλές επευφημίες φορτίζοντας συγκινησιακά την ατμόσφαιρα, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.
«Δεν είναι μόνο το κατάμεστο θέατρο. Δεν είναι μόνο οι εκατοντάδες πολίτες που βρίσκονται απ΄ έξω. Είναι πάνω από όλα τα θερμά σας λόγια» είπε αρχικά ο Δήμαρχος και πρόσθεσε:
«Είναι το πάθος σας και το χαμόγελο σας που μας εμπνέει. Και επιτρέψτε μου να πω, με εμπνέει, μου δίνει ώθηση και κουράγιο, δύναμη και αποφασιστικότητα.
Είναι η πίστη και η αισιοδοξία σας για τη νίκη. Νίκη των πολιτών όλου του Αλίμου. Νίκη για τον Άλιμο».
Αναγνώρισε ο Θάνος Ορφανός πως η παράταξη είναι δική σας επισημαίνοντας πως «με τη δυναμική συμμετοχή σας απόψε στην παρουσίαση των υποψηφίων μας, αποδεικνύετε για ακόμη μια φορά τους στενούς δεσμούς που μας συνδέουν δεκαετίες τώρα» και παρατήρησε: «Είναι όμως και πολύτιμη επιβράβευση για την προσπάθεια που έχουμε καταβάλλει τα τελευταία 7 χρόνια για το καλό του τόπου μας. Είναι για εμάς επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης σας για όλα όσα μαζί πετύχαμε και όλα όσα προγραμματίζουμε για να κάνουμε καλύτερο τον Άλιμο.
Απόψε στέλνουμε μήνυμα σε όλους τους συμπολίτες μας!!!!
Συνεχίζουμε!
Πιο ώριμοι!
Πιο δυνατοί!
Ανανεωμένοι!»
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε, αναφορικά με την κρίση: «Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μια και μοναδική προτεραιότητα:
Τον δημότη του Αλίμου και το καλό της πόλης μας, με γνώμονα σε κάθε μας απόφαση το συμφέρον του Δήμου.
Παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες της πρωτόγνωρης οικονομικής κρίσης, που οδήγησε την μεγάλη πλειονότητα των συμπολιτών μας στη φτώχεια, την ανέχεια ή και την ανεργία, παρά τον οικονομικό στραγγαλισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κεντρικό κράτος, δίνουμε λύσεις καθημερινά σε μικρά και μεγάλα προβλήματα».
Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Ορφανός στα οικονομικά του Δήμου: «Όταν αναλάβαμε τον Ιανουάριο του 2007 τη διοίκηση του δήμου, κληρονομήσαμε ένα «βουνό» υποχρεώσεων που ξεπερνούσε τα 41.000.000 Ευρώ και σήμερα είναι 14.000.000 Ευρώ, εκ των οποίων τα 12.000.000 είναι δάνεια που έχουν ρυθμιστεί σε βάθος εικοσιπενταετίας.
Ταυτόχρονα, από το 2010 και μετά, επήλθε ο οικονομικός στραγγαλισμός των δήμων, με μείωση των κρατικών πόρων προς τον δήμο μας κατά 65% και της χρηματοδότησης για έργα υποδομών (Σ.Α.Τ.Α.) κατά 50%.
Τα τελευταία τρία οικονομικά έτη 2011-2013 τα κρατικά έσοδα προς το δήμο μας μειώθηκαν κατά 11.500.000 Ευρώ, ενώ οι συνολικές απώλειες εσόδων έφτασαν τα 19.000.000 Ευρώ.
Γνωρίζετε πως σε όλη αυτή την περίοδο δεν αυξήσαμε τα Δημοτικά Τέλη. Δεσμεύομαι πως δεν πρόκειται να τα αυξήσω όσο διαρκεί η κρίση και οι πολίτες υποφέρουν».
Αίσθηση προκάλεσαν δύο προτάσεις που έθεσε ο Δήμαρχος Αλίμου σε δημόσια διαβούλευση: «Γνωρίζετε το πρόβλημα με τις λαϊκές αγορές.
Όλοι θέλουμε λαϊκή αγορά, κανείς κάτω από το σπίτι του. Και δικαιολογημένα, γιατί τα σκουπίδια, ο θόρυβος και το κυκλοφοριακό επιβαρύνουν αυτές τις περιοχές.
Προτείνω, λοιπόν, ως αντισταθμιστικό όφελος για την ταλαιπωρία των περίοικων να απαλλάσσονται και να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη οι κάτοικοι των δρόμων αυτών για όσο διάστημα λειτουργεί η λαϊκή».
Η δεύτερη πρόταση αφορά στους νέους επιχειρηματίες. Ειδικότερα: «‘Όσοι νέοι έως 35 χρονών ανοίγουν καινούργιες επιχειρήσεις στον Άλιμο, να απαλλάσσονται και να μην πληρώνουν δημοτικά τέλη για ένα έτος. Έτσι δίνουμε κίνητρο στους νέους να εγκατασταθούν στην πόλη μας, να της δώσουν παραγωγική ζωντάνια και να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας».
Συναισθηματικά επηρεασμένος από τις εκδηλώσεις του κόσμου μίλησε σε πρώτο πρόσωπο επικαλούμενους τις ανθρώπινες σχέσεις που τον συνδέουν με τους δημότες: «Με γνωρίζετε. Οι παλιότεροι από μικρό παιδί. Όλα αυτά τα χρόνια τίποτα δεν άλλαξε στη σχέση μας. Σχέση πρώτα από όλα ανθρώπινη και μετά πολιτική. Μαζί πορευτήκαμε! Παραμένω ο Θάνος που γνωρίσατε, πιστέψατε, στηρίξατε».
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του τόνισε: «Μαζί θα συνεχίσουμε! Μαζί θα χαράξουμε και θα βαδίσουμε την πορεία του Αλίμου σε ένα καλύτερο μέλλον με αισιοδοξία και σιγουριά!
Είμαι υπερήφανος που θα ηγηθώ ενός πολυσυλλεκτικού ψηφοδελτίου που συνδυάζει την εμπειρία και την γνώση με την ανανέωση και την φρεσκάδα. Μιας ενωμένης όσο ποτέ, αποφασισμένης, δημιουργικής ομάδας, που αποτελείται από ανθρώπους με ήθος. Πολίτες διαφορετικών ηλικιών και επαγγελμάτων, με διαφορετικές αφετηρίες και διαδρομές, που μας ενώνει η κοινή προσπάθεια και η αγωνία, να φτιάξουμε ένα όλο και καλύτερο μέλλον για τον Άλιμο που αγαπάμε. Γιατί ΕΔΩ ΖΟΥΜΕ»!

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ
Άλιμος: εδώ ζούμε!

1. ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-Δημοσιογράφος.
2. ΒΕΡΓΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Ανώτερος Αξιωματικός Ελληνικής Αστυνομίας Εν Αποστρατεία-Γενικός Γραμματέας Χορευτικού Λαογραφικού Ομίλου ΣΤΗΣΙΧΟΡΟΣ
3. ΒΕΡΓΟΥ ΣΤΕΛΛΑ-πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών-Λογίστρια
4. ΒΕΣΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
5. ΓΕΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών-Διευθυντής Ωριλά Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών,
6. ΓΙΑΝΝΑΡΟΥ ΜΠΙΛΙΩ-Δικηγόρος
7. ΔΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-Επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης
8. ΔΗΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ-Δικηγόρος
9. ΔΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-Πρόεδρος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Εντεταλμένος Σύμβουλος-Μαθηματικός και Διευθυντής Λυκείου
10. ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
11. ΖΩΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ-SALES MANAGER Πολυεθνικής Εταιρείας-Τακτικό Μέλος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου
12. ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΝΟΣ-Ηθοποιός
13. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-Σκηνοθέτης-Διευθυντής Φωτογραφίας
14. ΚΑΡΑΝΙΚΟΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ-Δημοσιογράφος-Πρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου
15. ΚΑΡΡΑ-ΚΩΒΑΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ-Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης-ΣΕΦ
16. ΚΙΟΥΡΚΤΣΟΓΛΟΥ ΆΡΗΣ-Επιχειρηματίας-Αντιπρόεδρος Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου
17. ΚΛΕΩΠΑ-ΜΠΙΣΜΠΑ ΔΗΜΗΤΡΑ (ΜΙΜΗ)-Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών-Γενικός Γραμματέας Ναυτικού Ομίλου Καλαμακίου
18. ΚΟΚΚΙΑΣ ΣΑΚΗΣ-Εκπαιδευτικός-Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου και Αναπληρωματικό Μέλος της ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. Δήμου Αλίμου
19. ΚΟΚΚΟΛΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ-Χημικός-Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του Μουσικού Σχολείου Αλίμου
20. ΚΟΡΑΚΙΔΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ-Αντιπρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου-Οικονομολόγος
21. ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ-Διευθύντρια 7ου Δημοτικού Σχολείου Αλίμου-Τακτικό Μέλος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Αλίμου
22. ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-τέως Αντιδήμαρχος-Συνταξιούχος-τέως διευθυντής ΕΥΔΑΠ-Πτυχιούχος Νομικής και Πανεπιστημίου Πειραιώς
23. ΜΑΚΡΗ-ΛΑΖΟΓΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-Οικονομολόγος-Λογίστρια Α΄ τάξης
24. ΜΑΝΩΛΑΡΑΚΗ ΚΛΕΑ-Αντιδήμαρχος ΚΕΠ-Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου
25. ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ ΜΑΡΙΑ-Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης-Ποιότητας Ζωής και Δημόσιας Υγείας
26. ΝΑΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-Οικονομολόγος Α.Σ.Ο.Ε.Ε.-Μ.Β.Α.-Σύμβουλος Διοίκησης Πολυεθνικής Εταιρείας στο χώρο της Υγείας.
27. ΠΑΓΟΥΛΑΤΟΣ ΝΙΚΟΣ-Οδοντίατρος-Εθελοντής Οδοντίατρος Δημοτικών Ιατρείων Δήμου Αλίμου
28. ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ-Υπεύθυνος Πωλήσεων Βιομηχανίας Κατεψυγμένων Τροφίμων
29. ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΝΙΚΟΣ-Χημικός
30. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΣ-Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου-Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αρκάδων Αλίμου «Ο ΠΑΝΑΣ»
31. ΠΑΥΛΟΥ-ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΕΦΗ-Τεχνολόγος Ιατρικών Εργαστηρίων-Μέλος στο Χαμόγελο του Παιδιού
32. ΠΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ-Δικηγόρος-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αλίμου
33. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΆΓΓΕΛΟΣ-Αρχιτέκνων Μηχανικός Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου-Μέλος της Εθνικής και Ολυμπιακής Ομάδας Σκοποβολής στο Αγώνισμα του Ντάμπλ Τράπ
34. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ-Μαθηματικός-Ιδιωτικός Υπάλληλος
35. ΤΑΓΚΑΛΟΣ ΑΡΗΣ-Μηχανικός Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών-Μάστερ σε Οικονομία και Διοίκηση-Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αλίμου
36. ΤΣΑΜΗΤΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-Πολιτικός Μηχανικός-Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΔΗΠΑΛ ΑΕ του Δήμου Αλίμου
37. ΤΣΑΠΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-Σμήναρχος Πολεμικής Αεροπορίας Εν Αποστρατεία-Τέως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος
38. ΤΣΕΚΑΣ ΑΛΕΞΗΣ-Αντιδήμαρχος Οικονομικών
39. ΧΟΥΣΕΛΑ ΑΣΗΜΙΝΑ-Οικονομολόγος-Συνταξιούχος Τραπεζικός-Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας
40. ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΑΥΛΟΣ-Ανώτατος Αξιωματικός Πολεμικής Αεροπορίας Εν Αποστρατεία-Πρόεδρος Αθλητικής Λέσχης Φιλάθλων Αλίμου Α.Λ.Φ.Α.
41. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗ-ΧΡΗΣΤΟΥ ΖΩΗ-Καλλιτέχνης-Τραγουδίστρια
42. ΨΑΡΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ-Δάσκαλος-Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου

 

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.