Ηλιούπολη – Πέθανε η παλαίμαχος της Αντίστασης Ανθή Κουσίδου


 

Παλαίμαχος της Εθνικής Αντίστασης η Ανθή Κουσίδου, έφυγε σήμερα σε ηλικία 91 ετών.Σε όλο τον κόσμο ταξιδεύουν οι εικόνες από τον Άλιμο – Δηλώσεις Κονδύλη σε Reuters και Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (VIDEO) – notia.gr

Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1923 στην Αμφίκλεια Φθιώτιδας. Ορφάνεψε 2 χρονών από μάνα και 4 από πατέρα και έτσι μεγάλωσε σε ξένα χέρια.

Η κατοχή των Γερμανών ναζί τη βρίσκει στην Αθήνα. Απάντησε αμέσως στο κάλεσμα για συμμετοχή στις τάξεις της Αντίστασης. Το Νοέμβριο του 1941, στα 18 της, μετά από πρόταση του ιδρυτικού στελέχους του ΕΑΜ Δημήτρη Γληνού, έφυγε για το βουνό στη Ρούμελη, συμμετέχοντας στις πρώτες αντιστασιακές οργανώσεις.

Κατατάχθηκε στην Υποδειγματική Διμοιρία Γυναικών της ΕΠΟΝ της ΙΙ Μεραρχίας του ΕΛΑΣ, υπό τον καπετάν Νικηφόρο (Δημήτρης Δημητρίου). Πήρε μέρος και στην επιχείρηση του μεγάλου σαμποτάζ της γέφυρας του Γοργοπόταμου το Νοέμβριο του 1942.

Από το 1947 ως κάτοικος της Ηλιούπολης και από το 1951 με την ίδρυση της ΕΔΑ συμμετείχε μέχρι τα βαθιά της γεράματα στους δημοκρατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Η κηδεία της θα γίνει αύριο, 2 Απριλίου, στις 11.30 π.μ. στον Ιερό Ναό της Κοίμησης της Θεοτόκου στην Ανω Ηλιούπολη και θα ταφεί στο Νεκροταφείο Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X