Eξαρθρώθηκε σπείρα στα Νότια Προάστια – έκλεβαν αυτοκίνητα τα διέλυαν σε συνεργείο στη Γλυφάδα και τα πουλούσαν για ανταλλακτικά (ΕΙΚΟΝΕΣ)




Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας αφού διέπρατταν κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων από διάφορες περιοχές της Αττικής, στη συνέχεια τα αποσυναρμολογούσαν, σε συνεργείο που διατηρούσαν στην περιοχή της Γλυφάδας και εν τέλει διέθεταν προς πώληση τα εξαρτήματά τους, ως ανταλλακτικά.

Συνελήφθησαν προχθές (7-4-2014) το απόγευμα στην περιοχή της Γλυφάδας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 23 και 30 ετών, μέλη της σπείρας, υπεύθυνος και ιδιοκτήτης του συνεργείου αντίστοιχα, όπου απέκρυπταν και αποσυναρμολογούσαν τα οχήματα, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα – συνεργοί τους.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συλληφθέντες μαζί με τους συνεργούς τους είχαν συστήσει από τα τέλη του 2010 εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, δραστηριοποιούνταν σε κλοπές Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, κυρίως βραδινές ώρες, μετέβαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εντόπιζαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, τα οποία ήταν σταθμευμένα σε πυλωτές οικιών ή έξω από αυτές και αφού τα παραβίαζαν, τα έθεταν σε λειτουργία χρησιμοποιώντας «παράλληλο» εγκέφαλο.

Στη συνέχεια τα μετέφεραν στο συνεργείο του 30χρονου συλληφθέντα στη Γλυφάδα, όπου τα αποσυναρμολογούσαν, αποκομίζοντας μεγάλα χρηματικά ποσά από την πώληση των εξαρτημάτων τους ως ανταλλακτικά. Ο 30χρονος ήταν υπεύθυνος και για την νομιμοποίηση («ξέπλυμα») των χρημάτων που αποκόμιζαν από τις παράνομες δραστηριότητές τους, μέσω της επιχείρησής του.

Όπως διαπιστώθηκε μέχρι στιγμής, έχουν διαπράξει τριάντα εννέα (39) κλοπές οχημάτων, εκ των οποίων δεκατρείς (13) στη Γλυφάδα, έξι (6) στον Άλιμο, τέσσερις (4) στην Αγία Παρασκευή, από τρεις (3) σε Βούλα και Χολαργό, από δύο (2) σε Ηλιούπολη, Χαλάνδρι και Άγιο Δημήτριο και από μία (1) σε Ελληνικό, Ομόνοια, Νέα Σμύρνη και Βύρωνα.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο εν λόγω συνεργείο και τις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τρία (3) κλεμμένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
Ένα (1) αμάξωμα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου.
Πλήθος ανταλλακτικών αυτοκινήτων, όπως εγκέφαλοι, τιμόνια, ασφαλειοθήκες, στροφόμετρα, τιμόνια, ράδιο- CD κ.ά.
Πλήθος κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας, αδειών κυκλοφορίας και άλλων εγγράφων.
Ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 14,2 γραμμ.
Κλειστό σύστημα καταγραφής με τρεις (3) κάμερες.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.