Άγιος Δημήτριος – Η Μαρία Ανδρούτσου απαντά στις καταγγελίες Παπαδακάκη και Βρεττού




Με δελτίο τύπου της, στις 4/4/2014, η νέα δημοτική παράταξη «Δυνατή Πορεία – Ώρα για δράση – Συνεργασία Ανατροπής», των κ. Παπαδακάκη και Βρεττού, επιχειρεί να συντηρήσει το κλίμα σκανδαλολογίας, που ξεκίνησε πριν από λίγο καιρό με την αβάσιμη καταγγελία που έγινε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής κατά της Δημοτικής Αρχής, περί κακοδιαχείρισης και υπέρβασης δαπανών σχετικά με τη λειτουργία του παγοδρομίου, κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, καθώς και με την παράταση χρόνου και αναπροσαρμογή της αμοιβής των εκκαθαριστών της Δημοτικής Επιχείρησης.

Όμως, με το υπ’ αρ.11619/9693/31-3-2014 έγγραφό της, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, που ασκεί τον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει απορρίψει την καταγγελία για το παγοδρόμιο, ενώ για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί αναπροσαρμογής της αμοιβής των εκκαθαριστών της Δημοτικής Επιχείρησης, δεν έχει αποφανθεί ακόμη.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι η «Συνεργασία Ανατροπής», αντί να συνεισφέρει με δημιουργικό διάλογο και προτάσεις στην κοινή προσπάθεια για την πρόοδο της πόλης μας, εξακολουθεί να πορεύεται στο δρόμο των ανούσιων και αβάσιμων καταγγελιών, εκδίδοντας ασαφή δελτία τύπου και προσπαθώντας μάλιστα να εμπλέξει και την Υπηρεσία Επιτρόπου, που ασκεί τον προληπτικό έλεγχο των δαπανών του Δήμου.

Αλλά όπως φαίνεται, η πολιτική των «πυροτεχνημάτων» θα κυριαρχήσει κατά την προεκλογική περίοδο από την πλευρά της νεοσύστατης παράταξης. Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Βρεττός, με την προσφιλή μέθοδο των αβάσιμων καταγγελιών, ζήτησε εξηγήσεις για τη δήθεν «συνάντησή μου με βουλευτή της Χρυσής Αυγής» στο Δημαρχείο, και όταν δέχθηκε έντονη κριτική από σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο για τον τρόπο που έφερε ένα ανύπαρκτο θέμα στο Σώμα, αποχώρησε, δημιουργώντας τεχνητή ένταση, όπως έχει κάνει πολλές φορές κατά το παρελθόν.

Τα φαινόμενα αυτά, λύπη και μόνο προκαλούν για τον τρόπο που επιλέγουν κάποιοι να ασχοληθούν με τα κοινά της πόλης, προσπαθώντας να καλύψουν την πολιτική τους ανεπάρκεια και την προγραμματική τους ένδεια.

Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Θα τους ευχηθούμε, μέρες που είναι, να βρουν τη φώτιση που θα τους οδηγήσει σε θετική δράση, γιατί ο Άγ. Δημήτριος μας έχει ανάγκη όλους και μόνο σε κλίμα συνεργασίας, συναίνεσης, και δημοκρατικού διαλόγου, μπορεί να πάει μπροστά και να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις των καιρών.-

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.