Προεκλογικοί εκβιασμοί σε βάρος καταστηματαρχών στα 3Β!




Aπίστευτες καταγγελίες για εκβιασμούς καταστηματαρχών στο δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης φέρνει στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση της παράταξης του δημάρχου Σπύρου Πανά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση “υποστηρικτές αντίπαλης παράταξης πηγαίνουν στα καταστήματα και απειλούν τους ιδιοκτήτες να μη στηρίξουν τον Πανά γιατί σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα θα έχουν πρόβλημα”.
Για την υπόθεση έβγαλε ανακοίνωση η παράταξη του Γρηγόρη Κωνσταντέλλου καλώντας τους καταστηματάρχες να καταγγείλουν τους εκβιασμούς στην αστυνομία.
«Απειλούν» τους καταστηματάρχες του Δήμου 3Β
 Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΒΑΡΗΣ ΒΟΥΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ δεν θα ανεχθεί τακτικές εκφοβισμού. Nα αφήσουν οι αντίπαλοί μας ήσυχους τους καταστηματάρχες της πόλης και μακριά από την εκλογική αντιπαράθεση.
Τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι επώνυμες καταγγελίες επαγγελματιών της πόλης μας προς φίλους και στελέχη της Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ότι προσέρχονται στα καταστήματά τους υποστηρικτές αντίπαλης δημοτικής παράταξης, απαιτώντας από αυτούς να μην στηρίζουν δημόσια την παράταξη του Δημάρχου Σπύρου Πανά. Σε περίπτωση δε που δεν συμμορφωθούν με τις υποδείξεις τους, τους απειλούν πως εφόσον υπάρξει αλλαγή στη Διοίκηση του Δήμου, θα υποστούν συνέπειες που θα πλήξει τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους.Με δεδομένο ότι οι εκλογές απέχουν δύο μήνες, οφείλουμε απέναντι στα φαινόμενα αυτά να πάρουμε θέση, να τα καταγγείλουμε δημόσια και να προειδοποιήσουμε αυτούς που προβαίνουν σε τακτικές εκφοβισμού, πως δεν θα ανεχθούμε άλλο αυτή τη συμπεριφορά. Τους καλούμε να αφήσουν ήσυχους τους καταστηματάρχες της πόλης και να μην τους εμπλέκουν στην εκλογική αντιπαράθεση.

Όσο κι αν κάποιοι το επιδιώκουν, η εκλογική αναμέτρηση θα γίνει σε επίπεδο προγραμμάτων κι όχι απειλών. Κι αν χρειαστεί , θα επιβάλλουμε τον κανόνα αυτό. Δεν θα επιτρέψουμε να γυρίζει η πόλη μας πίσω, σε τακτικές της δεκαετίας του ’60.

Γρηγόρης Κωνσταντέλλος: «θα κάνουμε αγώνα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κάθε νόμιμης επιχείρησης στην πόλη μας»

Σχετικά με πρόσφατο δελτίο τύπου της «Ανεξάρτητης Κίνησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης» η οποία καταγγέλλει το γεγονός ότι κάποιοι απειλούν καταστηματάρχες της περιοχής προκειμένου να μην ασχοληθούν ενεργά με τις εκλογές, ο υποψήφιος Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Τόσο εγώ όσο και τα μέλη του συνδυασμού μου καταγγέλλουμε τέτοια περιστατικά, απ’ όπου και να προέρχονται. Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας, με το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2014, κάποιοι προσφεύγουν σε τέτοιες τακτικές προκειμένου να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη. Θεωρούμε επίσης απαράδεκτο, κάποιοι, εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους, να ασκούν πιέσεις σε επαγγελματίες προκειμένου να δηλώσουν συμμετοχή στα ψηφοδέλτια τους. Καλούμε τους επαγγελματίες της πόλης, αλλά και όλους τους πολίτες συνολικά, να κλείσουν τα’ αυτιά τους σε τέτοιου είδους απειλές και πιέσεις, και εφ’ όσον νιώθουν απειλημένοι, να προσφύγουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές. Εμείς δεσμευόμαστε ότι σε κάθε τέτοια προσφυγή, θα σταθούμε στο πλευρό του καταγγέλλοντα, δηλώνοντας πολιτική αγωγή και είμαστε διατεθειμένοι να συμβάλουμε και στα όποια δικαστικά έξοδα προκύψουν αν ο επαγγελματίας αδυνατεί να ανταποκριθεί σ’ αυτά.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους επαγγελματίες της πόλης ότι όπως και στο παρελθόν, ως Δημοτική Αρχή θα κάνουμε αγώνα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κάθε νόμιμης επιχείρησης στην πόλη μας, θα είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών με καινοτόμες προτάσεις, θα αντιμετωπίζονται όλοι με ισονομία από τη Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος θα είναι όλες τις ώρες στο πλευρό τους. Είναι βαθιά μας πεποίθηση ότι η υγιείς και νόμιμη μικρομεσαία επιχείρηση μπορεί να αποτελέσει το μοναδικό μοχλό καταπολέμησης της ανεργίας ανάμεσα στους νέους της πόλης μας, και έχουμε χρέος να σταθούμε δίπλα τους».

Η απολογητικού ύφους ανακοίνωση του κου Κωνσταντέλλου επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας.

Η δημόσια καταγγελία της δημοτικής παράταξης Ανεξάρτητη Κίνηση Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, για τακτικές εκφοβισμού σε βάρος επαγγελματιών της πόλης μας από υποψήφιους άλλων δημοτικών συνδυασμών, ανάγκασε τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο κ. Κωνσταντέλλο να εκδώσει μια απολογητικού ύφους ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αυτή ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες μας κι ελπίζουμε πραγματικά, να σταματήσουν άμεσα οι τακτικές αυτές, που μας πηγαίνουν πολλά χρόνια πίσω.

Θα θέλαμε όμως να σχολιάσουμε το σημείο της δήλωσης του κ. Κωνσταντέλλου ότι «θα κάνει αγώνα να συμβάλουμε στην ανάπτυξη της κάθε νόμιμης επιχείρησης στην πόλη μας, θα είμαστε στο πλευρό των επαγγελματιών με καινοτόμες προτάσεις, θα αντιμετωπίζονται όλοι με ισονομία από τη Δημοτική Αρχή»

Για ποια ισονομία μιλά; Για την «ισονομία» που εφαρμοζόταν στο Δήμο Βούλας όταν ο ίδιος συμμετείχε στην τότε Διοίκηση του, όπου «ξεχνούσαν» να εισπράττουν τα χρήματα που όφειλε στο Δήμο η ΕΤΑΔ; Την «ισονομία» που επέτρεπε σε συγκεκριμένους μόνον επιχειρηματίες να επεκτείνουν όσο ήθελαν τους χώρους που τους είχαν παραχωρηθεί για τραπεζοκαθίσματα, χωρίς να καταβάλλουν αυτά που πραγματικά όφειλαν στο Δήμο;

Την ισονομία απέναντι στους επιχειρηματίες της πόλης μπορεί να την εγγυηθεί μόνον μια Δημοτική Αρχή που έχει αποδείξει στην πράξη ότι γνωρίζει τις αγωνίες και τα προβλήματα των επαγγελματιών. Αυτή είναι η Δημοτική Αρχή με Δήμαρχο το Σπύρο Πανά, κι όχι η υποψηφιότητα ενός Δημάρχου που υπήρξε συνδικαλιστής της χρεοκοπημένης Ολυμπιακής.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.