Παλαιό Φάληρο – κριτική στον Χατζηδάκη από τον Πιτούλη




(www.ekloges-faliro.gr)

Σκληρή κριτική στο Δήμαρχο Διονύση Χατζηδάκη άσκησε με δηλώσεις του στο ekloges-faliro.gr ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος, Δημήτρης Πιτούλης.

Ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο κύριος Χατζηδάκης εκδίδει ανακοινώσεις χρησιμοποιώντας το Γραφείο Τύπου του Δημαρχείου, ο κύριος Πιτούλης δήλωσε: “Έπρεπε να έχει γίνει διαχωρισμός μεταξύ γραφείου τύπου του Δήμου και προσωπικών ανακοινώσεων του Δημάρχου, ειδικά από τη στιγμή που αυτός θέτει και πάλι υποψηφιότητα. Το γραφείο Τύπου το πληρώνουν οι δημότες, είναι, λοιπόν, ανεπίτρεπτο να το χρησιμοποιεί ο νυν δήμαρχος για να προωθήσει την υποψηφιότητά του.”

Λάβρος, όμως, ήταν και στο ζήτημα του πλεονάσματος των 7 εκατ. που αναφερόταν στο σχετικό ενημερωτικό. “Το πλεόνασμα προσαυξάνεται σε κάθε συνέντευξη του κου Χατζηδάκη. Τη μια ήταν 6,2 εκατ., μετά ανέβηκε κι άλλο, για να κλείσει τελικά σε “παραπάνω απο 7 εκ”., θυμίζει ασανσέρ!” Και συνέχισε: “Είναι αναγκαίο να γίνει αξιόπιστη απογραφή των περιουσιακών στοιχείων του Δήμου και να δούμε το πλεόνασμα. Μόνο τότε θα μπορούμε να ξέρουμε αν όντως υπάρχει πλεόνασμα και πόσο είναι αυτό. Μην ξεχνάμε ότι ο δήμος έχει δάνειο αρκετών εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η δέσμευση είναι βασικό κομμάτι του προγραμματικού μας σχεδιασμού. Μέρος του πλεονάσματος, θα μπορούσε να γυρίσει στους δημότες ως κοινωνική παροχή.”

Η κριτική, όμως, του κυρίου Πιτούλη δε σταμάτησε εκεί. “Με υπερηφάνεια ο κος Χατζηδάκης δηλώνει πως θα δημιουργήσει παιδική χαρά για άτομα με ειδικές ανάγκες. Αυτό, όσο και να φαίνεται θετικό, κρύβει μέσα του μια ρατσιστική διάθεση απέναντι σε άτομα, τα οποία είναι ίσα με όλους μας και τα άτομα αυτά τόσο καιρό δεν απολαμβάνουν υποδομές οι οποίες στο δήμο είναι μηδενικές. Οι χώροι ψυχαγωγίας δεν είναι προσβάσιμοι αλλά ούτε και τα πεζοδρόμια και οι δρόμοι.

Τέλος, κατηγόρησε τον νυν Δήμαρχο για δημιουργία εντυπώσεων: “Ο κος Χατζηδάκης διαλαλούσε σε ολόκληρο το Φάληρο πως το Δεκέμβριο του ’12 ανακηρύχτηκε δεύτερος καλύτερος δήμαρχος στην Ευρώπη. Αυτό κρύβει μέσα του δυο αναλήθειες. Πρώτον ότι έλαβε τη δεύτερη θέση, τη στιγμή που δεν ανακηρύχτηκε δεύτερος αλλά μέσα στους φιναλίστ. Δεύτερο και κυριότερο, ότι η βράβευση δεν έγινε για το σύνολο των δημάρχων, αλλά έγινε από το alde, το ευρωπαικό κόμμα των φιλελευθέρων στο οποίο ανήκε ο κος Χατζηδάκης μέσω του κόμματος της κυρίας Μπακογιάννη. Ας λέμε τα πράγματα με το όνομά τους και ας αφήσουμε κατά μέρος τη δημιουργιά εντυπώσεων. Για του λόγου το αληθές μπορεί κανείς να δει και στην ιστοσελίδα alde.eu.”

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.