Ο Κώστας Μερκουράκης υποψήφιος δήμαρχος με τη Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου (VIDEO)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Με επικεφαλής τον Κώστα Μερκουράκη, ο άνεμος ανατροπής στο Π. Φάληρο! Σε μια ανοιχτή συνέλευση που πήρε πανηγυρικό χαρακτήρα, ο 29χρονος μαθηματικός, Κώστας Μερκουράκης, ανακηρύχθηκε ομόφωνα ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης “Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση” και υποψήφιος δήμαρχος του Παλαιού Φαλήρου! Με στόχο να αποτελέσουμε το φορέα αλλαγής και ανατροπής που τόσο έχει ανάγκη η γειτονιά μας, με στόχο να γίνουμε ο πόλος συσπείρωσης όλων εκείνων των κοινωνικών δυνάμεων που παλεύουν ενάντια στα Μνημόνια της καταστροφής και της φτώχειας, με τις γνωστές επιπτώσεις και σε επίπεδο Δήμου, προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι στη μεγάλη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών! Στην ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή 9 Μαρτίου, στη γεμάτη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου, ο Κ. Μερκουράκης μίλησε για τις δραματικές σημερινές συνθήκες της ανθρωπιστικής κρίσης που περνά η χώρα, την «αποπνικτική» ανεργία και την περιστολή της δημοκρατίας. Επεσήμανε δε ότι η “Κίνηση” πρέπει να αποτελέσει κομμάτι της αλλαγής πορείας που έχει ανάγκη η κοινωνία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “καλούμαστε να πείσουμε ότι μια διαφορετική Αυτοδιοίκηση μπορεί να είναι χρήσιμη, μπορεί να βάζει πλάτη στα μεγάλα προβλήματα των πολιτών, μπορεί να αποτελεί θεσμικό καταφύγιο για τους πολίτες που νιώθουν απροστάτευτοι κι αποκομμένοι από την κεντρική δημόσια διοίκηση”. Βασικός άξονας για την παρέμβασή μας, όπως συμπλήρωσε, είναι η κοινωνική πολιτική, η αλληλεγγύη στην πράξη με τη συγκρότηση ενός δικτύου κοινωνικής προστασίας με έμφαση στη δημιουργία δομών όπως κοινωνικό παντοπωλείο, ιατρείο, φαρμακείο, φροντιστήριο. Επίσης αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης των δημοκρατικών θεσμών που βρίσκονται στο στόχαστρο του Μνημονίου, παραθέτοντας συγκεκριμένες παρεμβάσεις ενίσχυσης της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά: λαϊκές συνελεύσεις ανά γειτονιές, τοπικά δημοψηφίσματα, εφαρμογή συμμετοχικού προϋπολογισμού. “Αντιστρέφουμε δηλαδή στην πράξη την καταστροφική επιλογή του Καλλικράτη που υποβιβάζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση από θεσμό που θα έπρεπε να ελέγχει την κεντρική εξουσία με τη συμμετοχή των πολιτών, σε μηχανισμό που απλά εκτελεί εντολές” δήλωσε ο Κ. Μερκουράκης και κατέληξε: “με βάση όλα τα παραπάνω είναι επιτακτική ανάγκη να αποκτήσουμε μια τοπική αυτοδιοίκηση που δεν θα αρκείται ούτε σε τυπικές διαμαρτυρίες, ούτε θα αδιαφορεί για τις επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών”. Χαιρετισμό στη συνέλευση της νεοσύστατης δημοτικής κίνησης του Π. Φαλήρου απηύθυνε επίσης ο υποψήφιος για τον δήμο του Ιλίου, Κώστας Κάβουρας.

BIOΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Κώστας Μερκουράκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1985 και μεγάλωσε στο Παλαιό Φάληρο. Είναι μαθηματικός, απόφοιτος εργαστηρίου δημοσιογραφίας και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα «Επικοινωνία και Νέα Δημοσιογραφία» του Ανοιχτού πανεπιστημίου Κύπρου. Τα προηγούμενα χρόνια εργάσθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα «Το Ποντίκι» κι ως τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας «Η Αυγή», ενώ παράλληλα διατηρεί κατάστημα χειροποίητων κοσμημάτων.

Στη «συλλογική ζωή» εντάχθηκε από νωρίς: οργανώθηκε στην Αριστερά ήδη ως μαθητής στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης. Μετέπειτα, μέσα από τις γραμμές της Νεολαίας Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ, συμμετείχε ενεργά στους αγώνες υπεράσπισης της Δημόσιας Εκπαίδευσης και του Άρθρου 16 αλλά και στις κινητοποιήσεις υπεράσπισης του παραλιακού μετώπου.

Κατά τα φοιτητικά του χρόνια εκλέχθηκε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φοιτητών του Μαθηματικού Τμήματος του παν/μιου Αθηνών, ενώ διετέλεσε επίσης εκπρόσωπος των φοιτητών στην Κοσμητεία της Σχολής Θετικών Επιστημών. Η μετέπειτα δημοσιογραφική του πορεία επηρεάστηκε από το πρωτοπόρο φοιτητικό περιοδικό «Εξ Ευωνύμων», του οποίου υπήρξε ιδρυτής και πρωτεργάτης.

Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες και την προσπάθεια, όπως όλοι οι άνθρωποι της γενιάς του, να βρει τα βήματά του στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, προσπαθεί να υλοποιήσει στην πράξη το σύνθημα: «κανένας άνθρωπος μόνος του στην κρίση». Μεταξύ άλλων, υπηρέτησε ως εθελοντής για δύο έτη (2011 και 2012) στο Κέντρο Κοινοτικής Πρόληψης ΚΕΘΕΑ, ενώ προσφέρει εθελοντικά μαθήματα Ελληνικής Γλώσσας και Μαθηματικών στο Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.