Ο Δήμος Αλίμου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Play Europe




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Ο Δήμος Αλίμου, είναι ο μοναδικός Δήμος από την Ελλάδα, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Play Europe, που αφορά την «Προαγωγή της ενεργούς συμμετοχής των νέων στα ευρωπαϊκά δρώμενα» στο πλαίσιο του Προγράμματος «Ευρώπη για τους πολίτες 2007-2013».
Συμμετέχουν επίσης οι χώρες της Ιταλίας, Ολλανδίας, Βελγίου, Κροατίας και Ισπανίας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εκπρόσωποι νέων ηλικίας από 18 έως 30 ετών. «Οι νέοι ηγέτες της Ευρώπης» συναντώνται με τους εταίρους τους, εργάζονται ομαδικά, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις πάνω σε θέματα επαγγελματικής, οικογενειακής ισορροπίας, θέματα που αφορούν την ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων αναφορικά με την εκπαίδευση, την κοινωνική ενσωμάτωση των νέων, την προαγωγή της επιχειρηματικότητας, τον εθελοντισμό κ.α. και διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρωπαϊκής Κοινωνικής Ατζέντας.
Η πρώτη συνάντηση νέων έγινε στο Treviso της Ιταλίας, η δεύτερη στο Kortrijk του Βελγίου και ακολουθούν οι συναντήσεις στην Ολλανδία, τη Κροατία και την Ισπανία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με την τελευταία συνάντηση των νέων, στον Δήμο μας, στα μέσα Σεπτεμβρίου 2014.
Προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των νέων είναι:

  •  Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας, γιατί η επίσημη γλώσσα όλων είναι η Αγγλική.
  •  Να είναι πτυχιούχοι ή φοιτητές ή νέοι επιχειρηματίες.

    Από την συνάντηση των νέων στο Kortrijk του Βελγίου, όπου διακρίνονται η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αντίληψης και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Αλίμου Μαρία Μουτσάτσου (αριστερά) και ο Ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Αλίμου Θάνου Ορφανού στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Νίκος Λαμπριανίδης (δεξιά).

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.