Ανεκτίμητης αξίας κειμήλιο στο ίδρυμα «Ελ. Βενιζέλος»




Ενα ανεκτίμητης αξίας κειμήλιο απέκτησε το Εθνικό Ιδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος». Οπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, πριν από λίγες μέρες σε μια συγκινητική τελετή στην Ένωση Κρητών Νέας Σμύρνης παραδόθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» μια κουβέρτα (πατανία) η οποία ανήκε στην πρώτη σύζυγο του Ελευθερίου Βενιζέλου Μαρία Κατελούζου.
Την κουβέρτα είχε εμπιστευθεί ο ίδιος ο Ελευθέριος Βενιζέλος στο στενό συνεργάτη του, αξιωματικό του ελληνικού στρατού, Γεώργιο Πατεράκη αμέσως μετά το κίνημα του 1935 και ο γιος του Σταμάτης την προσέφερε στο Ίδρυμα, έπειτα από προτροπή του Ν. Περαθωράκη μέλους των Κρητών Νέας Σμύρνης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Γιώργιος Περάκης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Κρητών Νέας Σμύρνης, ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης, ο Σταύρος Νικηφοράκης εκπρόσωπος του Παραρτήματος Αττικής του Ιδρύματος και ο Γενικός Διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νικόλαος Παπαδάκης, ο οποίος παρέλαβε την κουβέρτα.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.