Ρώσος εκτελεστής του Σότσι συνελήφθη στη Γλυφάδα




(Παναγιώτης Σπυρόπουλος – thetoc.gr)
Ρώσος «αθόρυβος» εκτελεστής της μαφίας του Σότσι, συνελήφθη στη Γλυφάδα. Η σύλληψή του αποτελούσε διακαή πόθο Ρώσων αξιωματούχων, κλιμάκιο των οποίων είχε ταξιδέψει… 3 φορές στη χώρα μας για τον εντοπισμό του σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές.

Το ενδιαφέρον τους πολύ πιθανότατα οφειλόταν και στη διοργάνωση των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, στη συγκεκριμένη πόλη από τις 7 έως τις 23 Φεβρουαρίου 2014, υπό το καθεστώς της τρομοκρατικής απειλής.

Ο 41χρονος Petr Pinchuk, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, σε πολυτελές οροφοδιαμέρισμα πολυκατοικίας της οδού Θεμιστοκλέους στη Γλυφάδα. Ο βαθμός επικινδυνότητας του συγκεκριμένου άνδρα, επέβαλε τη συμμετοχή αστυνομικών της ΕΚΑΜ, στην αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψή του.

Τα ξημερώματα του προηγούμενου Σαββάτου, πάνοπλοι αστυνομικοί εισέβαλλαν στο διαμέρισμα σπάζοντας την πόρτα με «πολιορκητικό κριό». Ο Pinchuk, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κοιμόταν «αγκαλιά» με ένα πιστόλι, που είχε σφαίρα στη θαλάμη. Δεν είχε όμως επιλογή διαφυγής και δεν έκανε καν προσπάθεια να το χρησιμοποιήσει.

Μαζί του συνελήφθησαν δύο συμπατριώτες του, 32 και 44 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται για υπόθαλψη εγκληματία. Αναζητούνται δύο 50χρονοι ομογενείς από τη Γεωργία και το Καζακστάν, οι οποίοι φαίνεται να νοίκιασαν το πολυτελές διαμέρισμα προκειμένου να διαμείνει ο καταζητούμενος.

Ο 41χρονος, φέρεται να είναι «εκτελεστής» της ρωσικής μαφίας, και συμμετείχε σε τουλάχιστον δύο δολοφονίες ατόμων στη Ρωσία, χρησιμοποιώντας όπλα που έφεραν σιγαστήρα, γι αυτό και η επωνυμία «αθόρυθος δολοφόνος».

Σε βάρος του είχε εκδοθεί Ερυθρά Αγγελία Διεθνούς Αναζήτησης της Interpol Ρωσίας, για ανθρωποκτονία που διέπραξε στη Ρωσία. Οπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης με διεθνή δράση και κατά την παραμονή του στη χώρα μας έκανε πολυτελή ζωή, ξοδεύοντας μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ έπαιρνε ιδιαίτερες προφυλάξεις για να αποφύγει τη σύλληψη.

Στο διαμέρισμα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι και δύο γεμιστήρες πλήρεις φυσιγγίων, ένα πλαστό ρωσικό διαβατήριο με φωτογραφία του 41χρονου και διαφορετικά στοιχεία, ένας σουγιάς και δύο φορητοί πομποδέκτες. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ αναμένεται και η εξέταση του ενδεχόμενου αιτήματος έκδοσης του 41χρονου στη Ρωσία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.