“Μπόνι και Κλάιντ” είχαν κάνει 17 ληστείες σε Αργυρούπολη, Παλαιό Φάληρο και Νέα Σμύρνη




Ένα 35χρονος  δραπέτης των Φυλακών Δομοκού και η 33χρονη φίλη του είχαν κάνει 17 ένοπλες ληστείες σε υποκαστήματα των ΕΛΤΑ, καταστήματα ειδών κινητής τηλεφωνίας και super market. To ζευγάρι “χτυπούσε” σε Νέα Σμύρνη,  Παλαιό Φάληρο, Αργυρούπολη,  Περιστέρι και  Άγιο Ιωάννη Ρέντη.

Η μεθοδολογία τους ήταν η εξής:

Ο 35χρονος έμπαινε στα καταστήματα με καλυμμένο το πρόσωπο  και με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε τους υπάλληλους και τους πελάτες και έπαιρνε τα χρήματα από τα ταμεία.

Η 33χρονη τον περίμενε σε κοντινή απόσταση με ένα αυτοκίνητο. Για να μη κινούν υποψίες ο ληστής κρυβόταν στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου και έβγαινε μόλις έφταναν στο σπίτι τους στο Περιστέρι.

Δείτε την ανακοίνωση της αστυνομίας:

Υστερα από συντονισμένη επιχείρηση του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, συνελήφθησαν, προχθές (26-02-2014) το βράδυ στο Περιστέρι, ένας 35χρονος ημεδαπός, δραπέτης του Καταστήματος Κράτησης Δομοκού, καθώς και μία 33χρονη ημεδαπή, οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2013 διέπραξαν σειρά ένοπλων ληστειών σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ., καταστήματα κινητής τηλεφωνίας και super market .

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα – κατά περίπτωση – αδικήματα της ληστείας κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, πλαστογραφία πιστοποιητικών, απόδραση κρατουμένου και υπόθαλψη εγκληματία.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα, εξιχνιάστηκαν δεκαεπτά (17) περιπτώσεις ενόπλων ληστειών, που διαπράχθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Νέα Σμύρνη, το Παλαιό Φάληρο, την Αργυρούπολη, το Περιστέρι και τον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, από τις οποίες απέσπασαν συνολικά χρηματικό ποσό που ξεπερνά τις (29.780) ευρώ.

Σε όλες τις περιπτώσεις των ενόπλων ληστειών, οι δράστες χρησιμοποιούσαν τον ίδιο πάντα χαρακτηριστικό και πανομοιότυπο τρόπο δράσης. Ειδικότερα, ο 35χρονος δράστης, κατόπτευε τα καταστήματα προκειμένου να διαπιστώσει αν υπήρχε μεγάλος αριθμός πελατών.

Στη συνέχεια εισερχόταν στα καταστήματα, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του είτε με κουκούλα full face είτε φορώντας γυαλιά ηλίου και καπέλα τζόκεϊ. Με την απειλή πιστολιού ακινητοποιούσε πελάτες και υπαλλήλους, αφαιρούσε τα χρήματα από τα ταμεία και διέφευγε, αρχικά πεζός, ενώ στη συνέχεια επιβιβαζόταν σε αυτοκίνητο, που οδηγούσε η 33χρονη συνεργός του, η οποία τον περίμενε σε κοντινή απόσταση, έχοντας σταθμεύσει το όχημα.

Μάλιστα για να μην εντοπίζονται, εφάρμοζαν μια ιδιότυπη μέθοδο, καθώς ο 35χρονος κρυβόταν αρχικά στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Όταν πλησίαζαν στην οικία τους, στην περιοχή του Περιστερίου, στάθμευαν σε πιλοτές άλλων πολυκατοικιών και ο 35χρονος έβγαινε από το πορτ μπαγκάζ και επιβιβαζόταν στο αυτοκίνητο ως συνοδηγός.

Σε έρευνα που έγινε στους συλληφθέντες και στο σπίτι τους, μεταξύ άλλων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, προερχόμενο από ληστεία σε κατάστημα super market , που διέπραξε ο 35χρονος πριν τη σύλληψή του,

  • πιστόλι με δύο (2) γεμιστήρες και συνολικά είκοσι δύο (22) φυσίγγια, το οποίο χρησιμοποιούσε στις ληστείες,
  • πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας με την φωτογραφία του 35χρονου συλληφθέντα,
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα και πλήθος καρτών SIM ,
  • πακέτα τηλεφωνικών συνδέσεων και
  • γυαλιά ηλίου, μπλούζες και μπουφάν, τα οποία φορούσε σε διάφορες ληστείες.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 35χρονος είχε παραβιάσει τετραήμερη κανονική άδεια, που του χορηγήθηκε από το Κατάστημα Κράτησης Δομοκού, όπου εξέτιε ποινή κάθειρξης οκτώ (8) ετών και έξι (6) μηνών, για ληστεία και παράνομη οπλοφορία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες (27-02-2014) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην κύρια Ανάκριση.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.