“Η σπασμένη στάμνα” στο “Μελίνα Μερκούρη” από τη Θεατρική Ομάδα Τελωνειακών




Η «Θεατρική Ομάδα Τελωνειακών» του Πολιτιστικού Τμήματος  της 1ης Ένωσης Τελωνειακών Υπαλλήλων, κλείνοντας δέκα χρόνια δράσης,  ανεβάζει το έργο του Χάινριχ φον Κλάιστ «Η σπασμένη στάμνα» σε σκηνοθεσία Ματίνας Γαρεδάκη και μετάφραση Τζένης Μαστοράκη.

Οι παραστάσεις θα δοθούν 15, 16, 21 και 22 Φεβρουαρίου  στο Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα Μερκούρη», μετά από ευγενή παραχώρηση  του χώρου από το Δήμο Αγίου Δημητρίου.
Η «Σπασμένη στάμνα» είναι ένα από τα πιο γνωστά θεατρικά του Κλάιστ. Μια δίκη, που έχει για αντικείμενο τη σπασμένη στάμνα του τίτλου, γίνεται αφορμή για μια ολοζώντανη τοιχογραφία μιας κοινωνίας που βρίσκει τις αναλογίες της σε κάθε εποχή, αφού ξεδιπλώνει θέματα που αφορούν στις σχέσεις εξουσίας και πολιτών, που συχνά είναι σχέσεις αδηφάγου αρπακτικού με το θήραμά του. Ως κεντρικός δραματουργικός άξονας του έργου,  η σπασμένη στάμνα έχει διπλή λειτουργία. Ταυτόχρονα ενώνει αλλά και διασπείρει την πλοκή αναδεικνύοντας τον βασικό δραματουργικό στόχο του Κλάιστ, ότι τα φαινόμενα απατούν.
Θεατρική ομάδα τελωνειακών
Η θεατρική Ομάδα Τελωνειακών έχει ανεβάσει μέχρι τώρα έξι θεατρικά έργα τη «Φαύστα» του Μποστ, δύο μονόπρακτα το “Ζητείται υπηρέτης” του Μπάμπη Άννινου και το “Ο θάνατος του Περικλέους” του Δημητρίου Κορομηλά, τις «Εκκλησιάζουσες» του Αριστοφάνη, τα “Θεϊκά Λόγια” (1919) του Ramón Maria del Valle – Inclán, τους “Καυγάδες στην Κιότζα” του Carlo Goldoni, και τη «Φαλακρή Τραγουδίστρια» του Ευγένιου Ιονέσκο, όλα σε σκηνοθεσία του Χρήστου Μπόσμου.
Πληροφορίες για το έργο και τη δράση του Πολιτιστικού Τμήματος θα βρείτε στο ιστολόγιο:  http://eleftherizoni.blogspot.com/
Η  είσοδος είναι δωρεάν και η ώρα έναρξης 20.00΄
Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στα τηλέφωνα: 210- 210-6987479, 210-6987481 και 210-6987482.
Η Πρόεδρος  του Πολιτιστικού Τμήματος της 1ης Ε.Τ.Υ.
ΜΑΤΙΝΑ ΓΑΡΕΔΑΚΗ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.