Θάνατος στο Facebook για 17χρονη – η μοιραία γνωριμία με τους λάθος ανθρώπους που την οδήγησαν στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης και μετά στο θάνατο




face17xronigeito

Σε ένα δισέλιδο ρεπορτάζ με τίτλο «Θάνατος στο Facebook για 17χρονη» οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ», Δημήτρης Πώπωτας και Άρια Καλύβα παρουσιάζουν το χρονικό της σκοτεινής υπόθεσης φέρνοντας παράλληλα στο φως της δημοσιότητας και ορισμένες σημαντικές λεπτομέρειες και στοιχεία.
Το ρεπορτάζ σκιαγραφεί μέσω μαρτυριών το προφίλ της άτυχης κοπέλας. Το άτυχο 17χρονο κορίτσι περιγράφεται ως ένας κλειστός και εσωστρεφής χαρακτήρας, που δεν έκανε εύκολα παρέες, Ήταν, ωστόσο, ένα ιδιαίτερα έξυπνο κορίτσι. Όπως λένε άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια ο θάνατος του πατέρα της τη σημάδεψε, ενισχύοντας της την ήδη υπάρχουσα εσωστρέφεια. Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν χαρακτηριστικά πως από αυτό το κομβικό σημείο της ζωής της, άρχισε να αλλάζει σταδιακά συμπεριφορά και χαρακτήρα, μοιάζοντας να ζει «μόνο για το παρόν, χωρίς να σκέφτεται το μέλλον».
Κάπου εκεί φαίνεται να κάνει την εμφάνισή του και ο πολλές φορές αρνητικός ρόλος του Facebook. Η άτυχη 17χρονη υπό το βάρος της αρνητικής της ψυχολογίας ξεκίνησε να γνωρίζει διάφορα άτομα, με τα οποία και συνομιλούσε μέσω του γνωστού μέσου κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί από αυτούς, άτομα με αποκλίνουσα συμπεριφορά, παραβατικό παρελθόν και αβέβαιο μέλλον. Κάπου εκεί εκτιμούν οι Αρχές πως βρίσκεται και η άκρη του νήματος, καθώς ένας από αυτούς φέρεται να είναι και ο άνθρωπος που την κάλεσε στο σπίτι του στην Ηλιούπολη, ο ένας από τους δύο άνδρες οι οποίοι φέρονται να συναντήθηκαν με την άτυχη κοπέλα στην Αθήνα το μοιραίο βράδυ.
Το ξημέρωμα της 28ης Δεκεμβρίου η 17χρονη κοπέλα καταρρέει. Χάνει τις αισθήσεις της πανικοβάλλοντας τους δύο άνδρες, που την οδηγούν σε κατάσταση αλλοφροσύνης -όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ»- την αρπάζουν και την οδηγούν στο Ασκληπιείο Βούλας, την αφήνουν σε κωματώδη κατάσταση και εξαφανίζονται. Οι γιατροί κάνουν τα πάντα να τη συνεφέρουν, δίχως ωστόσο να τα καταφέρουν. Ο ιατροδικαστής διαπιστώνει πως είχε προηγηθεί σεξουαλική επαφή, δίχως ωστόσο να εντοπίζονται ίχνη βιασμού.
Σημειώνεται, πως στο διαμέρισμα όπου συνέβη το μοιραίο, η Αστυνομία βρήκε δύο χρησιμοποιημένες σύριγγες με ίχνη ηρωίνης.
Τη λύση στο γρίφο συνεχίζει να αναζητά η Αστυνομία, η οποία πέρασε χειροπέδες στον 33χρονο και στον 37χρονο οι οποίοι και βρίσκονται προφυλακισμένοι στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού.
Οι τοξικολογικές εξετάσεις της άτυχης μαθήτριας θα δείξουν αν είχε κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και αναμένεται να ρίξουν φως σε μια σκοτεινή ιστορία, που έρχεται -μεταξύ των άλλων- να αναδείξει με τον πλέον εμφατικό τρόπο το πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το Facebook όταν χρησιμοποιείται ανεξέλεγκτα ή από μικρά παιδιά.
Το άρθρο της εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» κλείνει προτείνοντας τρόπους προφύλαξης από το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, που δεν είναι η πρώτη φορά που «πρωταγωνιστεί» ως μέσο σε τέτοιου είδους υποθέσεις. Υποθέσεις που ξεκινούν με την ελαφρότητα το ψηφιακού κόσμου και πολύ γρήγορα μετατρέπονται σε οδυνηρές εμπειρίες στον πραγματικό κόσμο.
Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.