Σεμινάριο ασφάλειας ανοικτό και δωρεάν για όλα τα επίπεδα των windsurfers
(Thanos Sakkas – από το group στο facebook  KABOURI VOULIAGMENI)

Με αφορμή την θανατηφόρα κατάληξη που πρόσφατα είχε το windsurf session συνάδελφου windsurfer, η Windsurf Academy διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια.
Το σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ στο βόρειο τμήμα της παραλίας του Μικρού Καβουριού στη Βουλιαγμένη της Αττικής.
Το σεμινάριο είναι ανοικτό και δωρεάν για όλα τα επίπεδα των windsurfers, ενώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση στην παραλία και πρακτική εξάσκηση στο νερό με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον εξοπλισμό τους και κυρίως την ανάλογη και κατάλληλη χειμερινή ένδυση. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί «όποιες και να είναι οι καιρικές συνθήκες».
Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει:

  • Εκτίμηση των δυνατοτήτων μας
  • Σωστή σωσιβίωση και ένδυση
  • Υποθερμία, θερμοπληξία, wind chill factor
  • Έλεγχος εξοπλισμού πριν και μετά την έξοδο από το νερό
  • Ζημιές εν πλω και αντιμετώπισή τους
  • Μέθοδοι διάσωσης και αυτοδιάσωσης
  • Έρευνα και διάσωση (μέθοδοι και ενέργειες)
  • Πρώτες βοήθειες στη ξηρά και στο νερό

Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και κλιμάκιο της Ε.ΝΑ.ΑΚ.(Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία), το οποίο θα παρουσιάσει τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ (καρδιανανπνευστική αναζωογόνηση) και άλλες χρήσιμες διασωστικές μεθόδους.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα του σεμιναρίου στο facebook (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ). Όσοι δεν έχουν facebook μπορούν να στείλουν e-mail στο [email protected]
Α, και κάτι τελευταίο! Μην σκεφθείτε σε καμία περίπτωση ότι «σε μένα δεν πρόκειται ποτέ να μου συμβεί κάτι».
Με αφορμή την θανατηφόρα κατάληξη που πρόσφατα είχε το windsurf session συνάδελφου windsurfer, η Windsurf Academy διοργανώνει σεμινάριο με θέμα την ασφάλεια. Το σεμινάριο θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 10:30 πμ στο βόρειο τμήμα της παραλίας του Μικρού Καβουριού στη Βουλιαγμένη της Αττικής. Το σεμινάριο είναι ανοικτό και δωρεάν για όλα τα επίπεδα των windsurfers, ενώ το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση στην παραλία και πρακτική εξάσκηση στο νερό με τη συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να φέρουν τον εξοπλισμό τους και κυρίως την ανάλογη και κατάλληλη χειμερινή ένδυση. Το σεμινάριο θα διεξαχθεί «όποιες και να είναι οι καιρικές συνθήκες». Το πρόγραμμα του σεμιναρίου θα περιλαμβάνει: Εκτίμηση των δυνατοτήτων μας Σωστή σωσιβίωση και ένδυση Υποθερμία, θερμοπληξία, wind chill factor Έλεγχος εξοπλισμού πριν και μετά την έξοδο από το νερό Ζημιές εν πλω και αντιμετώπισή τους Μέθοδοι διάσωσης και αυτοδιάσωσης Έρευνα και διάσωση (μέθοδοι και ενέργειες) Πρώτες βοήθειες στη ξηρά και στο νερό Στο σεμινάριο θα παρευρεθεί και κλιμάκιο της Ε.ΝΑ.ΑΚ.(Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία), το οποίο θα παρουσιάσει τη μέθοδο ΚΑΡΠΑ (καρδιανανπνευστική αναζωογόνηση) και άλλες χρήσιμες διασωστικές μεθόδους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη σελίδα του σεμιναρίου στο facebook (ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ). Όσοι δεν έχουν facebook μπορούν να στείλουν e-mail στο [email protected] Α, και κάτι τελευταίο! Μην σκεφθείτε σε καμία περίπτωση ότι «σε μένα δεν πρόκειται ποτέ να μου συμβεί κάτι».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.