Ψεκασμοί για τα κουνούπια λόγω…εκλογών – κύριος στόχος το ρέμα Πικροδάφνης




(piliouras.blogspot.gr)

Έγινε το θαύμα και προχώρησε πιο νωρίς από ποτέ ο διαγωνισμός για την ανάθεση εργασιών καταπολέμησης κουνουπιών για τους Δήμους των Νοτίων Προαστίων. Παρά τις συνεχιζόμενες παρεμβάσεις και ερωτήσεις που είχαμε θέσει τα προηγούμενα χρόνια, παρόμοιοι διαγωνισμοί καθυστερούσαν και έφταναν καλοκαίρι για να ολοκληρωθούν, όταν ήταν πλέον αργά! Για να μην αναφερθούμε στην τεράστια κόντρα μεταξύ Δήμων Υπουργείου Υγείας και Περιφέρειας για την αρμοδιότητα ψεκασμών στα ρέματα.


 Πριν 2 χρόνια και τώρα λόγω εκλογών πόσο έγκαιρα κινητοποιήθηκε η Περιφέρεια Αττικής

Συγκεκριμένα τα δυο προηγούμενα χρόνια κι ενώ η χώρα βρισκόταν σε επιφυλακή για τον ιό του Δυτικού Νείλου, λόγω θανατηφόρων περιστατικών, η Περιφέρεια δεν είχε προβεί εγκαίρως στους ψεκασμούς παρά τις προειδοποιήσεις των ειδικών και των κατοίκων. Ιδιαίτερα στις περιοχές κοντά στο Ρέμα της Πικροδάφνης οι κάτοικοι υποφέρουν καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες από τα κουνούπια. Τότε η Περιφέρεια κατηγορούσε το Υπουργείο Υγείας και τους Δήμους που δεν είχαν κινητοποιηθεί ενώ αναφερόταν ότι είχε επικουρική δράση στο θέμα αυτό. Τελικώς κινητοποιήθηκαν στα μέσα του καλοκαιριού, όταν το πρόβλημα δεν μπορούσε να λυθεί, αφού οι ψεκασμοί πρέπει να γίνονται άνοιξη ( στοιχεία από υπηρεσιακή ενημέρωση μετά από παρέμβαση στα μέσα Ιουλίου του 2012)! Στους Δήμους του Παλαιού Φαλήρου και του Αγίου Δημητρίου είχαν γίνει προσπάθειες από την Άνοιξη με συνεχείς ψεκασμούς ιδιαίτερα το 2013 αλλά το αποτέλεσμα δεν ήταν το αναμενόμενο αφού τέτοιου είδους προβλήματα χρειάζονται συνολική λύση.
Ευτυχώς φέτος έχουμε Αυτοδιοικητικές Εκλογές και οι αρμόδιοι στην Περιφέρεια πριν καν ολοκληρωθεί το 2013 ανακοίνωσαν τον διαγωνισμό για τους ψεκασμούς προκειμένου να αποφύγουν τις διαμαρτυρίες των Δήμων και των κατοίκων τους! Γιατί στην Ελλάδα μόνο σε εποχές εκλογών όλα δουλεύουν σωστά!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.