Τα εγκαίνια της πλατείας Ντίνου Μεθενίτη στη Γλυφάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Σε μια σεμνή τελετή παρουσία κατοίκων της περιοχής, του Δημάρχου Κώστα Κόκκορη, των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, της κυρίας Αθηνάς Μαρτίνου, του Θανάση Μαρτίνου καθώς και μελών της οικογένειας Μεθενίτη, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πολυχώρου ψυχαγωγίας για μεγάλους και μικρούς, της πλατείας Ντ. Μεθενίτη, επί των οδών Όλγας και Κεφαλληνίας. Των εγκαινίων προηγήθηκε αγιασμός από το Μητροπολίτη Γλυφάδας κ.κ. Παύλο.

Κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος ευχαρίστησε θερμά την οικογένεια Ιωαν. Μαρτίνου για την ανεκτίμητη προσφορά τους στην πόλη. Ιδιαίτερη μνεία έκανε στην κυρία Αθηνά Μαρτίνου, «μητέρα των μεγάλων ευεργετών της πόλης μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Επίσης ο Δήμαρχος επεσήμανε ότι ο συγκεκριμένος χώρος αγοράστηκε επί δημαρχίας Ιωαν. Θεοδωρόπουλου μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (με συντριπτική πλειοψηφία) και δεν τσιμεντοποιήθηκε. “Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος γιατί ως αντιπολίτευση τότε στηρίξαμε με την ψήφο μας την προσπάθεια του τότε Δημάρχου και σήμερα όλοι χαιρόμαστε έναν ακόμη πολυχώρο πρασίνου και ψυχαγωγίας”.

Χαρακτηριστικό της πλατείας «Ντίνου Μεθενίτη» έκτασης 5,5 στρεμμάτων (η πλατεία μαζί με τη παιδική χαρά που βρίσκεται σε διπλανό χώρο) είναι το ελικοειδές σχέδιο που καταλήγει στο συντριβάνι καθώς και τα 2.500 φυτά (δέντρα και θάμνοι) που ευδοκιμούν στη Μεσόγειο. Διαθέτει υπαίθριο σκάκι γύρω από το οποίο υπάρχουν πλατάνια που μελλοντικά θα αποτελέσουν πράσινο στέγαστρο, παιχνίδια για τα παιδιά και όργανα γυμναστικής για τους μεγάλους καθώς και υποδομή πρόσβασης ΑΜΕΑ. Ο φωτισμός ειδικών προδιαγραφών για την εξοικονόμηση ενέργειας περιλαμβάνει διαφορετικά χρώματα ανά τριάδα ενώ ο φράκτης περιμετρικά της πλατείας με την ανάπτυξη της βλάστησης θα εξελιχθεί σε πράσινο «τείχος».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.