Στο Κόρμπι Βάρης ο Πανάς




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:
Κοντά στους κατοίκους της περιοχής Κόρμπι στη Βάρη, βρέθηκε ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης Σ. Πανάς, με την ευκαιρία της διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης του τοπικού Συλλόγου «Εξωραϊστικός Σύλλογος Κόρμπι».
Ο Δήμαρχος κατά τη διάρκεια της παρουσίας του, είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τους κατοίκους για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή για να δώσει λύσεις σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που αφορούν την περιοχή.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε:
• Στην κατασκευή της πλατείας Εθνικής Αντίστασης (Πηγάδι) στο Κόρμπι.
• Στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για να προχωρήσει η επιτέλους η ανέγερση του Ιερού Ναού του Προφήτη Ηλία. Πέραν της θρησκευτικής διάστασης, που είναι σημαντική, η συγκεκριμένη παρέμβαση υπηρετεί τον κύριο στόχο, που είναι η δημιουργία ενός χώρου συνύπαρξης πλατείας – εκκλησίας, πόλου έλξης και σημείου αναφοράς, για την περιοχή του «Κόρμπι» και την ευρύτερη περιοχή της Βάρης.

• Στην οριοθέτηση του ρέματος της περιοχής Κόρμπι η οποία ολοκληρώθηκε, αλλά και στη διευθέτηση η οποία θα ολοκληρωθεί μετά την τροποποίηση του Σχεδίου της περιοχής.
• Στην κύρωση της Πράξης Εφαρμογής. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα, δεδομένων των ιδιομορφιών της περιοχής, που όμως μετά από πολλά χρόνια δρομολογείται πλέον μεθοδικά.
• Στις πετυχημένες πιέσεις που άσκησε η σημερινή Διοίκηση του Δήμου προκειμένου ο Ο.Ρ.Σ.Α. να προωθήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την έγκριση του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βάρης. Με το νέο αυτό σχέδιο, που περιλαμβάνει όλη τη Βάρη, θα μπορέσει ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίηση ολοκληρωμένων παρεμβάσεων και έργων υποδομής που είναι απαραίτητα για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.
Επίσης, θα δοθεί η δυνατότητα ένταξης στο σχέδιο πόλης όλων των περιοχών που σήμερα βρίσκονται εκτός, καθορίζοντας όρους δόμησης και χρήσης γης, ώστε να μπορέσουν εκατοντάδες οικογένειες της περιοχής να αξιοποιήσουν την περιουσία τους.

Ο Δήμαρχος Σ. Πανάς υπογράμμισε στους κατοίκους ότι «χάρη στις προσπάθειες της σημερινής Δημοτικής Αρχής, προβλήματα που απασχολούσαν χρόνια την περιοχή μπαίνουν σε σειρά και σε διαδικασία οριστικής επίλυσης. Όλοι μαζί, Δήμος, Τοπικοί Σύλλογοι και κάτοικοι, εργαζόμαστε για να βρούμε λύσεις που θα κάνουν την καθημερινότητα σας καλύτερη».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.