Στην αραβική AGC Jermyn Street ο Αστέρας έναντι 400 εκατ. ευρώ




(Του Δημήτρη Δελεβέγκου – capital.gr)

Η Jermyn Street Real Estate Fund IV LP υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά ύψους 400 εκ. ευρώ για την “Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης” σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ.

Η προσφορά αυτή αφορά το 90% των μετοχών της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης Α.Ξ.Ε.», όπως οι μετοχές αυτές θα διαμορφωθούν μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Τα Διοικητικά Συμβούλια του ΤΑΙΠΕΔ και της Εθνικής Τράπεζας θα συνεδριάσουν, μέσα στην εβδομάδα για να λάβουν τις τελικές αποφάσεις σύμφωνα με τους όρους της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στο εγχώριο real estate, που αναμένεται να ενισχύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα πρώτης κατηγορίας ελληνικά ακίνητα, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς.

Ταυτόχρονα, ο Αστέρας Βουλιαγμένης αποτελεί το μεγαλύτερο, ίσως, έργο αποκρατικοποίησης στον τομέα ακίνητης περιουσίας του ΤΑΙΠΕΔ, καθώς, μέχρι σήμερα, η πώληση κρατικών ακίνητων είχε επικεντρωθεί σε «ώριμα» κτήρια (π.χ. το πρώην κέντρο ραδιοτηλεόρασης στο Μαρούσι ή τα 28 sale & leaseback ακίνητα).

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα επιθυμούσε τη διεξαγωγή της διαγωνιστικής διαδικασίας με όρους απόλυτης διαφάνειας. Αυτή είναι η αιτία που οι οικονομικές προσφορές αποσφραγίστηκαν στις 20:00 απόψε, καθώς βασική προϋπόθεση υπήρξε να είναι παρόντα όλα τα εμπλεκόμενα μέρη.

Στο τυπικό σκέλος, για να ολοκληρωθεί η αποκρατικοποίηση απαιτούνται πέραν της παροχής των τελικών εγκρίσεων από το ΤΑΙΠΕΔ, την Εθνική Τράπεζα και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η έγκριση του ΕΣΧΑΔΑ (χωροταξικό σχέδιο) της περιοχής και ο έλεγχος της σύμβασης από το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Η AGC Jermyn Street

Η AGC Jermyn Street ανήκει στο αραβικών συμφερόντων fund AGC Equity Partners που διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ. Διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή και στο Λονδίνο και στο μετοχικό κεφάλαιό του φέρεται να συμμετέχουν με συντριπτική πλειοψηφία δύο κρατικά funds του Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, και με μικρό ποσοστό η τουρκική Dogus.

Όπως είχε αναφέρει προ ημερών το Capital.gr, το fund φέρεται διατεθειμένο να καταβάλλει σε μετρητά το τίμημα εξαγοράς του συγκροτήματος. Σχεδιάζει την ήπια ανάπτυξη της έκτασης στον Αστέρα Βουλιαγμένης και συγκεκριμένα την υλοποίηση μέχρι δέκα πολυτελών βιλών. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η AGC θα προχωρήσει στην αναβάθμιση των υφιστάμενων ξενοδοχείων σε επτά αστέρων θέρετρα, τα οποία σπανίζουν παγκοσμίως, ενώ είναι ανύπαρκτα στην Ελλάδα.

Όπως λέγεται, οι Άραβες της AGC θα αναβαθμίσουν το υφιστάμενο συγκρότημα bungalows συνολικής δυναμικότητας 58 δωματίων σε επτά αστέρων και θα διπλασιάσουν την μαρίνα με στόχο τον ελλιμενισμό mega yachts. Το fund φέρεται να έχει δεσμευτεί ότι δεν θα μειώσει το προσωπικό, αλλά θα κάνει και νέες προσλήψεις, ενώ τα ξενοδοχεία Arion resort & spa και The Westin Athens θα ανακαινιστούν εν λειτουργία. Ένα ακόμη στοιχείο της «μακέτας» της AGC περιλαμβάνει την επαναλειτουργία του μυθικού club «Εννέα Μούσες» του «Αστέρα», με το fund να φέρεται διατεθειμένο να καταβάλλει σε μετρητά το τίμημα εξαγοράς του συγκροτήματος.

Πηγή:www.capital.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.