Μία εβδομάδα προθεσμία στους «μνηστήρες» του Αστέρα




Ξαφνικό θέμα προέκυψε στο διαγωνισμό του Αστέρα. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newmoney.gr οι επίδοξοι επενδυτές, που πέρασαν στη β’ φάση, ενημερώθηκαν με email ότι δεν θα ανοίξουν σήμερα, όπως ήταν προγραμματισμένο από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ, οι βελτιωμένες προσφορές.

Οι τρεις υποψήφιοι, που είναι οι AGC, Dolphin, Colony Capital και Κωνσταντακόπουλος – Ολαγιάν, είχαν κληθεί ως σήμερα το απόγευμα να καταθέσουν τις βελτιωτικές τους προσφορές όσον αφορά στο τίμημα, σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει ο διαγωνισμός. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τους υποψήφιους επενδυτές επιπλέον δικαιολογητικά για τον διαγωνισμό, όπως για παράδειγμα, πιστοποιητικό φερεγγυότητας της οικονομικής προσφοράς. Γεγονός το οποίο κατ’ ουσία μεταθέτει χρονικά την όλη διαδικασία. Πιθανώς, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ένας εκ των υποψηφίων να μην έχει καταθέσει εγγυητική.

Κατά συνέπεια δίνεται χρονικός ορίζοντας το αργότερο μίας εβδομάδας, δηλαδή μέχρι την επόμενη Τετάρτη, να δικαιολογήσουν οι επενδυτές τη φερεγγυότητα των προσφορών τους. Τότε θα ολοκληρωθεί και το άνοιγμα των προσφορών.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις παραμένουν ανοικτές και αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ καθώς τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί ακόμα σε σχέση με τη διαδικασία όσον αφορά και στη σημερινή ημέρα.

Πληροφορίες του Newmoney.gr αναφέρουν ότι Εθνική και ΤΑΙΠΕΔ έχουν ανεβάσει τον πήχη όσον αφορά στο τίμημα σε επίπεδα πέριξ των 380 εκατ. ευρώ.

Η καθυστέρηση πιθανόν να δημιουργήσει ζήτημα στην Εθνική Τράπεζα σε σχέση με την DG Comp καθώς η τελευταία αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις.

Παράλληλα υπονομεύεται το κλίμα για τις ιδιωτικοποιήσεις παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με βάση τον προϋπολογισμό του 2014, ανεβάζει τον πήχη για τη νέα χρονιά.

Η εξέλιξη γύρω απ’ το διαγωνισμό έρχεται στον απόηχο της εισαγγελικής παρέμβασης στο διαγωνισμό αλλά και τις αντιδράσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγορεί την κυβέρνηση για “ξεπούλημα”. Μάλιστα στο θέμα αναφέρθηκε και σήμερα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, που ζητά να ακυρωθεί ο διαγωνισμός.

Σημειωτέον η AGC Equity Partners είναι fund αραβικών συμφερόντων, το οποίο διαθέτει γραφεία στην Μέση Ανατολή, ενώ στηρίζεται σε δύο ισχυρά κρατικά funds Αμπού Ντάμπι και του Κουβέιτ, αλλά και ισχυρές οικογένειες της Μέσης Ανατολής. Να σημειωθεί παράλληλα πως στο συγκεκριμένο σχήμα συμμετέχει μειοψηφικά και η τουρκική Dogus Group.

 Πηγή: newmoney.gr 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.