Ένωση Γυναικών Γλυφάδας “Εμείς” – παρουσίαση του βιβλίου “Αθέατη Βία”




 

 

Με μεγάλη επιτυχία, μέσα στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα παρουσιάσεων βιβλίων του Public Γλυφάδας , πραγματοποιήθηκε στις 25 Νοεμβρίου 2013η παρουσίαση του βιβλίου της συγγραφέα και δικηγόρου κ. Στεφανίας Σουλή ‘Αθέατη Βία ‘ εν όψει της παγκόσμιας ημέρας για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών που διοργάνωσε η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ‘Εμείς’ .

Η εκδήλωση ξεκίνησε με το καλοσώρισμα και την παρουσίαση του πάνελ από την Προέδρο κ Λένα Μαυρακάκη , η οποία ήταν και συντονίστρια .

Η κ. Μαυρακάκη αναφερόμενη στην κατακόρυφη αύξησητων κρουσμάτων βίας στην οικογένεια στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης ανεξάρτητα από την οικονομική κατάσταση ή το μορφωτικό επίπέδο των μελών της τόνισε ότι ‘ μια στις τρεις οικογενειες αποτελεί πεδίο μαρτυρίου, με θύματα γυναίκες, ανυπεράσπιστα παιδιά, ή ανήμπορους υπερήλικες.Ναι , η βία μέσα στην οικογένεια δεν είναι ιδιωτική υπόθεση, είναι σοβαρή κοινωνική παθογένεια.’ Εμείς απαιτούμε την προστασία, ιδιαίτερα της γυναίκας, σε βάρος της οποίας συνήθως εκδηλώνεται η ενδο-οικογενειακή βία .

Στη συνέχεια μίλησε για διάφορα πραγματικά περιστατικά και πόσο μπορούν όλοι/όλες μαζί να τα αντιμετωπίσουν αλλά και συγχρόνως να βοηθήσουν στα κρούσματα βίας. ‘ Πρέπει να μάθουν οι γυναικες ότι δεν είναι μόνες και ότι δεν είναι οι μόνες. Πρέπει να σταματήσουν τα ταμπού αλλά και ο φόβος ή η αδιαφορία που έχουμε όλοι μας στο να μην εμπλακούμε σε τέτοιες καταστάσεις.’

Στη συνέχεια η κ. Μίνα Νεγρεπόντη , ηθοποιός , συγγραφέας και σκηνοθέτης , ανάγνωσε απόσπασμα από πραγματικό περιστατικό του βιβλίου με τρόπο ιδιαίτερα θεαματικό όπως όλοι έχουμε συνηθίσει την κ. Νεγρεπόντη στις ερμηνείες της

Η κ. Στεφανία Σουλή, η συγγραφέας του βιβλίου ‘ Αθέατη Βία ‘ και δικηγόρος, ειδικευμένη στην αντιμετώπιση γυναικείων προβλημάτων, η οποία έλαβε το λόγο αμέσως μετά, αναφέρθηκε στους λόγους που την οδήγησαν να γράψει αυτό το βιβλίο , το οποίο είναι ένας οδηγός αυτοβοήθειας για τη γυναίκα και αναφέρθηκε στην εμπειρία που απέκτησε επί 12συνεχή χρόνια μέσα στη Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων -Υπουργείο Εσωτερικών (2011), τις υπηρεσίες που παρέχει ως νομικός συμβουλος και τη στήριξη σε θύματα βίας στην τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και υποστήριξης της Μη Kυβερνητικής Οργάνωσης WIN –HELLAS. (2012- έως σήμερα), τη συμμετοχή της ως εισηγήτρια σε ημερίδες και συνέδρια και ως εκπαιδεύτρια ενηλίκων και επαγγελματιών σε εκπαιδευτικά σεμινάρια για θέματα βίας κατά των γυναικών και ισότητας των φύλων.

 

Η κ. ΒασιλικήΛιάφου ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια, στη δική της παρέμβαση, ανέδειξε τηδιάσταση των κρουσμάτων βίας , τα οποία έχουν αυξηθεί κατά 47% στο διάστημα2010 -2013 και μίλησε βάσει επιστημονικών δεδομένων για την ενδοοικογενειακή βία .

 Η κ. ΕβίταΕυαγγέλου κοινωνική λειτουργός στο Δήμο Γλυφάδας και μέλος του ΔΣ της ΈνωσηςΓυναικών Γλυφάδας , Διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών μίλησε για τις παρεμβάσειςτης κοινωνικής λειτουργού και τα περιστατικά που αντιμετωπίζει καθημερινά στον εργασιακό χώρο καθώς και για τις μελέτες που έχει αναπτύξει η κοινωνική υπηρεσία του δήμου μαςαπό το 2011 έως και σήμερα .

Η συζήτηση έκλεισε με ερωτήσεις και απαντήσεις των θεατών, ενώ αρκετοί άνδρες αναφέρθηκαν στη βία εναντίον των ανδρών , κάτι το οποίο πραγματικά υπάρχει όχι όμως σε τόσο μεγάλη διάσταση όσο στις γυναίκες .Πολλοί ζήτησαν να επαναληφθεί μία παρόμοια συζήτηση γιατί τα θέματα ήταν σοβαρά , πολλαπλά και ατελείωτα . Η κ Μαυρακάκη υποσχέθηκε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί μελλοντικά και ευχαρίστησε θερμά τους παρεβρισκόμενους , ιδαίτερα ευχαρίστησε το Δήμαρχο Γλυφάδας κ. Κ.Κόκκορη, τον κ. Γιώργο Αγγελόπουλο και την κ. Αθηνά Λιγνού για την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης .

Στηνεκδήλωση παραβρέθηκαν :

ο Δήμαρχος Γλυφάδας Κ. Κόκκορης, ο αρχηγός τηςδημοτικής παράταξης ‘ Μαζί για τη Γλυφάδα’ κ. Γιώργος Αγγελόπουλος , η αρχηγόςτων ‘ Ανοιχτών Οριζόντων ‘ κ. Αθηνά Λιγνού , για λίγο παρέστη ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Στάθης Γεωργούλας , η τέως αντιδήμαρχος και δημ. σύμβουλος κΚ ιόπη Ζαμπετονίδου ,ο Πρόεδρος του εξωραιστικού- πολιτιστικου συλλόγου ‘ ο Παρθενών ‘ κ. Βασίλης Διαμαντής , ο Αντιπρόεδρος του εξωραιστικού -πολιτιστικου συλλόγου ‘ Νέα Ευρυάλη’ κ. Στέλιος Κατομέρης ,η πρόεδρος του πολιτιστικου συλλόγου ‘ Σύνδεσμος φίλων χορού και παράδοσης’ κ. Αναστασία Βατιμπέλα, η Πανεπιστημιακός και επίτιμο μέλος του σωματείου της Ένωσης Γυναικών Γλυφάδας κ. Χριστίνα Αργυροπούλου, η κ. Ρομποτή ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια , αρκετοί δικηγόροι και γυναίκες γιατροι της πόλης μας και από τον τοπικό τύπο ο κ. Μάνος Πουλάκης του Notia-Press .

Η Ένωση Γυναικών Γλυφάδας ευχαριστεί θερμά τους συνδιοργανωτές της εκδήλωσης , τις εκδόσεις ‘ Ψυχογιός’ και το βιβλιοπωλείο Public Γλυφάδας που διέθεσε την αίθουσά του και παρείχε άψογη εξυπηρέτηση στην εκδήλωση .

 

Το ΓραφείοΤύπου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.