Κάλλιο αργά παρά ποτέ – από το Γενάρη το Κοινωνικό Φροντιστήριο στον Άγιο Δημήτριο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μεταξύ των κοινωνικών δομών που έχουν δημιουργηθεί στο Δήμο Αγ. Δημητρίου για την άμεση ανακούφιση και υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης που έχουν ιδιαίτερα επιβαρυνθεί από τη οικονομική κρίση, προστίθεται και η δημιουργία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο τη στήριξη μαθητών Λυκείου των οποίων η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ιδιωτικό φροντιστήριο.
Στο πλαίσιο της λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα γίνονται μαθήματα Γενικής Παιδείας και των τριών τάξεων του Ενιαίου Γενικού Λυκείου, και των τριών κατευθύνσεων: Θετικής, Θεωρητικής και Τεχνολογικής, καθώς και προγράμματα των Ειδικών Μαθημάτων των Πανελλήνιων Εξετάσεων.
Τα μαθήματα θα γίνονται από εθελοντές καθηγητές και από φοιτητές τμημάτων Πανεπιστημίου που σχετίζονται με τις ανάγκες των μαθημάτων που θα διδάσκονται και οι οποίοι έχουν τη διάθεση να προσφέρουν λίγο από το χρόνο τους.

Οι καθηγητές και φοιτητές που επιθυμούν να συμμετέχουν εθελοντικά στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να προσκομίσουν βιογραφικό σημείωμα –πτυχίο, σχολή, διδακτική εμπειρία, μαθήματα που επιθυμούν να διδάξουν- και να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση συμμετοχής.
Οι μαθητές των τριών τάξεων του Γενικού Λυκείου που επιθυμούν να παρακολουθήσουν μαθήματα στο Κοινωνικό Φροντιστήριο μπορούν να προσέρχονται με τη συνοδεία γονέα η κηδεμόνα τους, προκειμένου να συμπληρώσουν την σχετική αίτηση συμμετοχής, δηλώνοντας παράλληλα και τα μαθήματα που θέλουν να παρακολουθήσουν.Aνδρέας Κονδύλης: Κάνουμε τα ρέματα γραμμικά πάρκα πρασίνου και χώρους περιπάτου

Οι αιτήσεις τόσο για τους Εθελοντές καθηγητές, όσο και για τους ωφελούμενους μαθητές θα παραλαμβάνονται στην οδό Ξενοφώντος 10, στα γραφεία της Σχολικής Επιτροπής, από 11 έως 23 Δεκεμβρίου και από 7 Ιανουαρίου και έπειτα, και ώρα 18:00 – 20:00.

Απαραίτητα δικαιολογητικά: Εκκαθαριστικό Φορολογικής Δήλωσης έως 20.000€ και αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.

Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνεται στο 3ο Λύκειο Αγ. Δημητρίου, στην οδό Αργοστολίου και Σάμου κατά τις απογευματινές ώρες και θα ξεκινήσουν τον Ιανουάριο του 2014.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X