13 επερωτήσεις και προτάσεις από το ΕΝΑΚ




Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 5 Δεκεμβρίου 2013, ο επικεφαλής του ΕΝΑΚ κ. Δημήτρης Πανταζόπουλος, κατέθεσε τις παρακάτω επερωτήσεις και προτάσεις προς τη δημοτική αρχή.
1. Εάν διαθέτουν πλέον άδεια λειτουργίας τα αθλητικά κέντρα στο Δημοτικό κολυμβητήριο, το Χαλικάκι καθώς και τα γήπεδα τένις.
2. Επιβάλλεται προγραμματισμένη καθαριότητα και αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων γύρω από τα σχολεία τα οποία παρουσιάζουν απαράδεκτη εικόνα.
3. Στα πλαίσια της ανακύκλωσης απαιτείται να τοποθετηθούν κάδοι ανακύκλωσης μέσα στα σχολεία για να υποστηριχθεί η προσπάθεια των μαθητών και εκπαιδευτικών που υλοποιούν προγράμματα υγείας και ανακύκλωσης.
4. Το ΕΝΑΚ ζητά να ενημερωθεί για την εξέλιξη στο θέμα της διαθεσιμότητας για την Δημοτική αστυνομία και τους σχολικούς φύλακες.
5. Κατατέθηκε πρόταση για αξιοποίηση των δημοσίων οικοπέδων για τη στέγαση νηπιαγωγείων που φιλοξενούνται σε ενοικιαζόμενους χώρους. Τώρα είναι η ώρα.
6. Ο κ. Πανταζόπουλος ζήτησε να γίνει αξιολόγηση των νέων πολυκέντρων και του νέου Κέντρου κοινωνικής προστασίας που εγκαινίασε έκανε η δημοτική αρχή. Εξέφρασε δε τη δυσαρέσκεια των ηλιοπουλιτών που αδυνατούν να συμμετέχουν λόγω μεγάλης απόστασης. Εκτιμάται πως η πόλη έχει ανάγκη από πολλά μικρά και ευέλικτα ΚΑΠΗ που θα καλύπτουν όλη την πόλη θα δίνουν τη δυνατότητα σε όλους να συμμετέχουν..
7. Κατατέθηκε επερώτηση που οφείλονται οι εκτεταμένες συσκοτίσεις κεντρικών αλλά και μικρότερων δρόμων που παρατηρούνται τελευταία. Το φαινόμενο αυτό έχει πάρει ανεξήγητες διαστάσεις το τελευταίο διάστημα.
8. Επισημάνθηκε ότι ο στολισμός της πόλης για τις γιορτές πραγματοποιήθηκε άναρχα χωρίς πρόβλεψη σχεδιασμό και σεβασμό στην αισθητική της πόλης.
9. Ερωτήθηκε η Δημοτική αρχή για τους λόγους που το Συμβούλιο Πρόληψης της Παραβατικότητας παραμένει ανενεργό & άτολμο σε μια εποχή που τα οξυμένα προβλήματα της κοινωνίας και της νεολαίας απαιτούν πρωτοβουλίες.
10. Ο κ. Πανταζόπουλος ανέφερε ότι τα κλειστά γυμναστήρια της πόλης παρουσιάζουν Απαράδεκτη εικόνα. Παντελής έλλειψη καθαριότητας και φροντίδας προκαλεί τη δυσαρέσκεια και την οργή των συμπολιτών μας.
11. Απαράδεκτη επίσης εικόνα παρουσιάζουν οι δρόμοι μας. Απίστευτες λακκούβες και καταστροφές του οδοστρώματος στο σύνολο του οδικού δικτύου της πόλη, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για πεζούς και οχήματα. Γιατί δεν γίνονται ενέργειες για την άμεση αποκατάσταση τους.
12. Κατατέθηκε ‘έγγραφη διαμαρτυρία των κατοίκων της οδού Αγησιλάου στον Άγιο Κωνσταντίνου για τις πρόχειρες παρεμβάσεις του Δήμου στη γειτονιά. Σπασμωδικά έργα χωρίς μελέτες για απορροή των όμβριων υδάτων, διέλευση οχημάτων και ασφάλεια των μαθητών του 6ου Δημοτικού σχολείου.
13. Κατατέθηκε πρόταση του κ. Πανταζόπουλου για αλλαγή και διαμόρφωση νέου πλαισίου που καθορίζει τα διοικητικά όρια των σχολείων της πόλης. Ο νέος σχεδιασμός πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα νέα δεδομένα που διαμορφώθηκαν στη πόλη τη τελευταία 20ετία.
Για το Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα
ΤΟΜΕΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.