“Το μεγάλο πάρτι στη Γλυφάδα συνεχίζεται” (VIDEO)




Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΡΙΣΤΕΡΗ  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ» Τάσος Ταστάνης μίλησε στο notia.gr για την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτων στη Γλυφάδα.

“Παρά τη μεγάλη ανθρωπιστική και κοινωνική κρίση που ζούμε το μεγάλο φαγοπότι συνεχίζεται.Μέσω της Περιφέρειας θα διατεθεί ένα ποσό γύρω στα 1.7 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπλαση της πλατείας Χαρίτων στη Γλυφάδα.Τα χρήματα από το ΕΣΠΑ πάνε σε έργα βιτρίνας χωρίς κανένα κοινωνικό σκοπό.Δεν μπορείς να απολύεις εργαζόμενους από τους δημοτικούς σταθμούς και να κάνεις έργα βιτρίνας”.”
xariton2

Σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 13:30 θα υπογραφούν από τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιάννη Σγουρό, παρουσία των Υπουργών Ανάπτυξης καιΑνταγωνιστικότητας, κ. Κ. Χατζηδάκη, και Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γ. Μανιάτη, στοκεντρικό κτήριο της Περιφέρειας Αττικής (Λ. Συγγρού 15-17, 7ος όροφος) πέντε (5) νέες συμβάσεις κατασκευής έργων,συνολικού προϋπολογισμού 42,5 εκ. Ευρώ και η ένταξη στο ΠΕΠ Αττικής2007-2013 έντεκα (11) έργων, συνολικού προϋπολογισμού  44,3 εκ. ευρώ, εκ των οποίων το σύνολο τωνεπιλέξιμων δαπανών ανέρχεται στο ποσό των 37,7εκ. ευρώ. Η διαφορά των δαπανών θα καλυφθεί από άλλες πηγές χρηματοδότησης.
Επίσης, θα υπογραφεί μια ΠρογραμματικήΣύμβαση, με προϋπολογισμό 1,7 εκ.Ευρώ.
Στην εκδήλωση θα παραστούν οι Δήμαρχοι, των περιοχών που θα κατασκευαστούν τα έργα. Μετά την εκδήλωση θα ακολουθήσει στονίδιο χώρο Συνέντευξη Τύπου για τα έργα.

xariton1

Η Προγραμματική Σύμβαση πουθα υπογραφεί αφορά στο έργο:
Αισθητική και Ποιοτική ΑναβάθμισηΚοινόχρηστων χώρων Πλατείας Χαρίτων και παράπλευρων χώρων (στο Ο.Τ. 69) στοΔήμο Γλυφάδας
Προϋπολογισμός: 1,7 εκ.Ευρώ
Χρηματοδότηση:  Πόροι Περιφέρειας Αττικής
Τοέργο αφορά στην ολική ανάπλαση της Πλατείας Χαρίτων και περιλαμβάνει τηνεπαναδιαμόρφωση των ελεύθερων χώρων με τη δημιουργία νέων οδεύσεων –μονοπατιών, νέες φυτεύσεις – παρτέρια, προσθήκη σύγχρονων παιχνιδιών παιδικήςχαράς με θεματικές ενότητες και ειδική πρόβλεψη για παιδιά ΑμΕΑ,ηλεκτροφωτισμός της Πλατείας και δίκτυο άρδευσης.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.