Δράση αλληλεγγύης της Κοινωνικής Υπηρεσίας και του Ανοιχτού Δικτύου Εθελοντών Αγ. Δημητρίου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες,

Λίγο πριν το τέλος του χρόνου που διανύουμε, η οικονομική κρίση δίνει σταθερά τον τόνο στην καθημερινότητά μας. Ένας σημαντικός, ολοένα αυξανόμενος, αριθμός συμπολιτών μας που υφίσταται τις συνέπειες της πολιτικής των μνημονίων με μεγαλύτερη ένταση, ξεπερνάει τα όρια της ανέχειας και περνάει το κατώφλι της φτώχειας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί το τελευταίο οχυρό του κράτους που προσπαθεί να αντισταθεί σ’ αυτή τη χωρίς μέτρο και χωρίς προοπτική λιτότητα και να κρατήσει την τοπική κοινωνία όρθια, αρραγή και αξιοπρεπή, αναπτύσσοντας δράσεις εθελοντισμού και αλληλεγγύης.

Στο Δήμο μας έχουν συσταθεί αρκετές κοινωνικές δομές, που με την αρωγή της Κοινωνικής Υπηρεσίας, του Ανοιχτού Δικτύου Εθελοντών και των τοπικών συλλογικών φορέων και κινήσεων, αναπτύσσουν δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, που βοηθούν με ποικίλους τρόπους τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.

Μεταξύ αυτών των κοινωνικών δομών που έχουν συσταθεί για την αντιμετώπιση της φτώχειας, είναι και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, για την ενίσχυση του οποίου η Κοινωνική Υπηρεσία και το Ανοιχτό Δίκτυο Εθελοντών Αγ. Δημητρίου, διοργανώνουν δράση συγκέντρωσης τροφίμων, το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013, από τις 9:00 το πρωί μέχρι τις 3:00 το μεσημέρι στην πλατεία Άρη Βελουχιώτη και καλούν όλους τους πολίτες και φορείς να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή.

Η ανταπόκρισή σας στο κάλεσμα αυτό θα είναι πολύτιμη για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος, γιατί θα δώσει την ευκαιρία στο θεσμό του Κοινωνικού Παντοπωλείου να ενισχύσει μεγαλύτερο αριθμό συμπολιτών μας εν όψει και της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας και σας ευχόμαστε καλές γιορτές!

Η Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου
Μαρία Ανδρούτσου

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.