Το ψήφισματης Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δημητρίου για την Χρυσή Αυγή




H Δημοτική Αρχή είχε την πρωτοβουλία να φέρει στο Δ.Σ της 10ης Οκτώβρη σαν θέμα συζήτησης και έκδοση ψηφίσματος καταδίκης του φασιστικού μορφώματος της Χ.Α.
Με την εισηγητική παρέμβαση του Προέδρου του Δ.Σ και το ψήφισμα της Δημοτικής Αρχη, φάνηκε ότι μόνο οι πρόσφατες αποκαλύψεις και οι εγκληματικές ενέργειες της Χ.Α με τη δολοφονία του Π. Φυσσα είναι αυτές που τους έβαλαν σε υποψία για το χαρακτήρα αυτού του φασιστικού μορφώματος. Και γι αυτό όπως δηλώνουν στο ψήφισμα που κατέθεσαν καλούν την Κυβέρνηση «να πάρει όλα τα μέτρα για την προστασία του δημοκρατικού πολιτεύματος» και «με βαση το Σύνταγμα να διασφαλίσει το δικαίωμα στην δουλειά, στην υγεια κ.λ.π» «που βοηθά στην ανάπτυξη του Φασισμού»!
Για τους κομμουνιστές δημοτικούς συμβούλους η θέση τους για το τι είναι η Χ.Α τι και ποιός γεννά και γιγαντώνει το Φασισμό, είναι αλήθεια δεν μπορούσε να χωρέσει μέσα στις διαπιστώσεις της Δημοτικης.Αρχης.
Δεν είναι οι κομμουνιστές εκείνοι που θα καλέσουν το λαό να εναποθέσει το τσάκισμα του Φασισμού στην κυβέρνηση και δεν έχουμε καμιά αυταπάτη για το ποιας τάξης τα δικαιώματα προασπίζει το Σύνταγμα και η διακυβερνηση της χώρας.
Η πραγματικότητα της ζωής του λαού, των άνεργων, των νέων μας είναι η μόνη αλήθεια και η υποκρισία των χορτάτων εδώ περισσεύει !
Είμαστε σε καιρούς που κάθε ένας παίρνει θέση και κρίνεται όχι από το τι δηλώνει για τον εαυτό του αλλά από το τι κάνει! Και ο Δήμαρχος της πόλης μας έχει πάρει θέση για την Χ.Α! Οταν οι Δημοτικοι Συμβουλοι του ΚΚΕ τον κάλεσαν να αρνηθει το Δ.Σ την παρουσία της στους εορτασμούς της περσινής 28ης Οκτώβρη, ήταν γι αυτόν ευπρόσδεκτη γιατί «είναι κοινοβουλευτικό κόμμα» όπως δήλωνε !!!
Εμείς λέγαμε και λεμέ ότι είναι Φασιστές, γιαυτο είναι εγκληματική οργάνωση και γιαυτο είναι «η σαπίλα όλου του ντουνιά» και δεν είναι ευπρόσδεκτοι!
Εμείς ποτέ δεν ξεχάσαμε ότι ο Χιτλερ με κοινοβουλευτικό δρόμο πήρε την εξουσία και ο Μεταξάς επίσης!
Αρνηθήκαμε να μπούμε στην λογική ενός ψηφίσματος που κρύβει το χαρακτήρα αυτού του μορφώματος, ποιανού χερι είναι και για ποιον δουλεύει.
Αρνηθήκαμε να καλέσουμε τον λαό μας να κάνει λοβοτομή στην ιστορική του μνήμη γιατί ξερουμε αν περπατήσει αυτό το δρόμο θα το πληρώσει ακριβά !
Καταθέσαμε ένα ψήφισμα που κατά την γνώμη μας οξύνει την λαϊκή επαγρύπνηση απέναντι στο φαινόμενο του Φασισμού και της Χ.Α , βαθαίνει στην λαϊκή ενότητα που είναι και η μόνη που μπορεί τον τσακίσει!

Ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο
Τα τελευταία γεγονότα, με τη δολοφονία του 34χρονου Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και την επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, αποτελούν την συνέχεια δεκάδων δολοφονικών επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών, εργαζομένων, και αναδεικνύουν το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Είναι δύναμη που οργανώνεται και εκπαιδεύεται εναντίον του λαού και του εργατικού – λαϊκού κινήματος.
2. Η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστική, φασιστική οργάνωση έχει ως θεωρία της το ρατσισμό, την “ανωτερότητα της φυλής”, τον άκρατο εθνικισμό, τον αντισημιτισμό καλλιεργεί το μίσος ανάμεσα στους λαούς. Έχει ως πρότυπα τον Χίτλερ, τα φασιστικά καθεστώτα που ματοκύλισαν τους λαούς και την ανθρωπότητα, τα τάγματα ασφαλείας, τους συνεργάτες των δυνάμεων κατοχής, τη φασιστική χούντα. Προωθεί το χυδαίο αντικομουνισμό και το μίσος απέναντι στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.
Οργανώνει και εκτελεί εγκληματικές ενέργειες σε βάρος του, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού και των δυνάμεων καταστολής, διαπλέκεται με μαφιόζικα και άλλα εγκληματικά κυκλώματα. Αξιοποιεί τον ακραίο εθνικισμό και τη δήθεν “αλληλεγγύη”, ρίχνει δίχτυα ενσωμάτωσης λαϊκών δυνάμεων, ανέργων, κατεστραμμένων μικροαστικών στρωμάτων.
Η ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι τα ναζιστικά μορφώματα όπως η ΧΑ είναι παιδιά του καπιταλισμού, το μακρύ χέρι του κεφαλαίου. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, φτώχειας, ανεργίας, αξιοποιούνται πολλαπλά τα ναζιστικά κόμματα, ως προκεχωρημένα φυλάκια εξυπηρέτησης των συμφερόντων του..
3. Η Χρυσή Αυγή, με “αντιμνημονιακό μανδύα και με τη φασιστική δημαγωγία και τα συνθήματα για την “κλεπτοκρατία”, τους “τοκογλύφους”, “τους κλέφτες πολιτικούς”, εμφανίστηκε και απέσπασε δυνάμεις καταρχήν από τα κόμματα του παλιού δικομματισμού. Η θολή “αντιμνημονιακή” ρητορεία, μαζί με τις λογικές “έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα”, προσέφεραν κάλυψη και έριξαν νερό στο μύλο της ΧΑ.
Ενισχύθηκε από τον αντικομμουνισμό και το μίσος που καλλιεργεί το σύστημα προς τους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες. Τροφοδοτήθηκε από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό και ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του “εξτρεμισμού” και του “ριζοσπαστισμού”. Αυτές οι θεωρίες οδήγησαν να παίρνονται μέτρα καταστολής σε βάρος των αγώνων, στη συκοφάντηση του αγώνα των εργαζομένων .
Η θεωρία των δύο άκρων που προβάλλει η κυβέρνηση αθωώνει στην ουσία τη ΧΑ. Η ΝΔ και άλλα κόμματα ευθύνονται γιατί άφησαν ελεύθερο το πεδίο στην επίδραση της ρατσιστικής προπαγάνδας της για το μεταναστευτικό, το οποίο είναι γέννημα – θρέμμα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων.
4. Ο δήθεν “αντισυστημικός” και “αντιπλουτοκρατικός” λόγος της ΧΑ είναι ψευδεπίγραφος. Το αποδεικνύουν και οι επανειλημμένες προτάσεις της στη Βουλή για αύξηση των προνομίων των εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου, τα “δουλεμπορικά” γραφεία που στήνει, οι σχέσεις της με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Κουβέντα δε λέει για σταθερό μισθό και για τα δικαιώματα των εργαζομένων, των γυναικών, της νεολαίας.
5. Υπάρχει σήμερα το νομικό πλαίσιο για να αντιμετωπιστούν οι εγκληματικές ενέργειες της ΧΑ. Το ότι αυτό δεν ξεκινήσει έγκαιρα είναι ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και αποδεικνύει ότι υπήρξε τουλάχιστον ανοχή. Οι φωνές ορισμένων εκπροσώπων κομμάτων, δημοσιογράφων κ.ά., ότι μια “πιο σοβαρή ΧΑ” θα μπορούσε να είχε πιο ενεργό ρόλο στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού δειχνουν και μια απόπειρα αξιοποίησης της. Ο λαός μας θα πρέπει να σταθεί αντιμέτωπος, σε όποιες νομοθετικές παρεμβάσεις επιδιώξουν την εξίσωση της ναζιστικής εγκληματικής δράσης με την πάλη του εργατικού – λαϊκού κινήματος, την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, με βάση και αντίστοιχες κατευθύνσεις της ΕΕ.
6. Με αφορμή τα τελευταία γεγονότα η κυβερνηση επανέρχεται στο ζήτημα της υποταγής του λαϊκού κινήματος σε αντιλαϊκούς νόμους, στο δόγμα “νόμος και τάξη”, συγχέει σκόπιμα τις δίκαιες λαϊκές κινητοποιήσεις με τη δράση της ναζιστικής ΧΑ. Η ΧΑ και η ναζιστική δράση δεν αντιμετωπίζεται μέσα από τις θεωρίες και εγκεφαλικά σχήματα για “συνταγματικά”, “κοινοβουλευτικά”, “δημοκρατικά” τόξα μιας δήθεν καλύτερης λειτουργίας της αστικής δημοκρατίας. Αυτοί οι διαχωρισμοί συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες της σημερινής κατάστασης, τις πραγματικές διαφορές μεταξύ των κομμάτων και συνεισφέρουν αντικειμενικά στην σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό του λαού ζήτημα που εκμεταλλευτεί ο Φασισμός. Ιστορικά ο ναζισμός αναρριχήθηκε στην εξουσία μέσα σε συνθήκες κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με επιλογή των μονοπωλίων
7. Ο λαός έχει αναφαίρετο δικαίωμα να αντιπαλεύει αντεργατικούς – αντιλαϊκούς νόμους, να διαμορφώνει τις προϋποθέσεις με μαζικούς όρους για την ανατροπή τους. Η λαϊκή πλειοψηφία έχει το δικαίωμα να αλλάζει και νόμους και θεσμούς με άλλους, που υπηρετούν την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνία που είναι ο Λαός και οι ανάγκες του, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, χωρίς φασισμό, κρίσεις και πολέμους. Αυτό γίνεται όταν ωριμάζει ως κοινωνική ανάγκη και όταν ωριμάζει και η δράση των λαϊκών μαζών. Ο λαός πρέπει να υπερασπίζεται και να αξιοποιεί κάθε δυνατότητα και ό,τι έχει απομείνει σήμερα σε ελευθερίες και δικαιώματα, χωρίς να τρέφει αυταπάτες ότι στις σημερινές συνθήκες, μέσα στο σύστημα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, μπορούν να εξασφαλιστούν πραγματικά τα δικαιώματα του, χωρίς την ενεργό συμμετοχή Λαού και νεολαιας και την διαρκή τους πάλη.
8. Η πάλη ενάντια στη ΧΑ δε διαχωρίζεται από την πάλη ενάντια στο κεφάλαιο, την αντιδραστική αντιλαϊκή πολιτική που ξετυλίγει με τις κυβερνήσεις και το πολίτικο προσωπικό του που γίνεται βίαιη μπροστά στην οικονομική κρίση.
Πρέπει να πάρει τη μορφή μαζικής ασυμφιλίωτης αντιπαράθεσης και ρήξης με τα μονοπώλια, την ΕΕ, την εξουσία τους. Αυτή η γραμμή είναι και ο αποφασιστικός παράγοντας για την ενότητα δράσης της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού. Μόνο η μαζική πάλη και επιλογή του λαού και της νεολαίας μπορεί να απονομιμοποιήσει και να ξεριζώσει τη ΧΑ μαζικά, οριστικά και τελεσίδικα μέσα στο λαό.
9. Ο λαός μας έχει ιστορική μνήμη και πείρα από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ,την Αντιφασιστική Νίκη, το αίμα και του λαού μας για την επίτευξη της. Αποτελεί καθήκον και αναγκαιότητα στα σχολεία, στη νεολαία οι εκπαιδευτικοί, γενικότερα μέσα στην κοινωνία επιστήμονες και καλλιτέχνες να αποκαλύψουν, να πολεμήσουν και να ορθώσουν τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού.
“Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δε θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον”.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.