Το Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας – ένα μοναδικό μουσείο στο Ελληνικό




Ένα μοναδικό μουσείο φιλοξενείται στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Το «Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας», στημένο με το μεράκι, την προσωπική εργασία και τις συνεισφορές εκθεμάτων από τα μέλη του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΠΟΛΚΕΟΑ) παρουσιάζει γνωστές και άγνωστες πτυχές από την ιστορία του αεροδρομίου, τους ανθρώπους που εργάστηκαν σε αυτό, τη διαδρομή της Ολυμπιακής Αεροπορίας, καθώς και την ιστορία της τεχνολογίας των αερομεταφορών στην Ελλάδα.

Το μουσείο ξεκίνησε να λειτουργεί τον Απρίλιο του 2011 και στεγάζεται μαζί με τον Πολυχώρο ΠΟΛΚΕΟΑ στο κτίριο Υπερπόντιων Πτήσεων του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου Ελληνικού. Στα εκθέματα του περιλαμβάνονται στολές και προσωπικά είδη των εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας (ΟΑ), στοιχεία του τεχνολογικού εξοπλισμού των αεροσκαφών, ένας προσομοιωτής πτήσεων για την εκπαίδευση του πληρώματος των αεροσκαφών, αναμνηστικά είδη της ΟΑ, αυθεντικά στοιχεία του εξοπλισμού του αεροδρομίου (καθίσματα, πίνακες ανακοινώσεων, επιγραφές, κτλ), το γραφείο του Αρ.Ωνάσση, ένα μοναδικό ψηφιδωτό από τα γραφεία της ΟΑ στην Αθήνα, σύγχρονα έργα τέχνης και σπάνιες φωτογραφίες. Επίσης στη συλλογή του μουσείου ανήκουν τρία αεροσκάφη Boeing της ΟΑ, τα οποία βρίσκονται σταθμευμένα σε περίοπτη θέση εντός του πρώην αεροδρομίου.

Η λειτουργία του «Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας» εντάσσεται στο σχέδιο που έχει εκπονήσει το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ για τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου πρασίνου στο Ελληνικό, με ήπιες χρήσεις αθλητισμού και πολιτισμού.

Πληροφορίες:Τηλ. 2103563357, -938, -508 e-mail: [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.