Τι συμβαίνει στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς του Αλίμου; – σοβαρές καταγγελίες από μια δημότισα




Αποκαλυπτική επιστολή της δημοσιογράφου Νάντιας Τριανταφύλλου στην οποία περιγράφει την περιπέτεια που έζησε προσπαθώντας να γράψει το παιδί της στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Αλίμου. Η Νάντια Τριανταφύλλου καταγγέλλει ότι στους στους παιδικούς σταθμούς παίρνουν παιδιά που οι γονείς τους δεν είναι δημότες Αλίμου και σε αρκετές περιπτώσεις οι γονείς έχουν υψηλό εισόδημα.

ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΑΓΝΟΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

“Όσοι έχετε μικρά παιδιά  γνωρίζετε τον Γολγοθά της εγγραφής στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Γραφειοκρατία, υποσχέσεις, προσδοκίες, και σε κάποιες περιπτώσεις απογοήτευση. Όχι γιατί δεν σου έχουν πάρει το παιδί σου στον παιδικό σταθμό αλλά γιατί έχουν εφεύρει ένα κάρο ψέματα και σου έχουν πετάξει στην μούρη, έχουν κάνει τα στραβά μάτια σε πλείστες άλλες περιπτώσεις, σε έχουν χτυπήσει  ¨φιλικά¨στην πλάτη δείχνοντας έτσι την κατανόηση τους  και στο τέλος σου πετάνε κι ένα ¨θα κοιτάξουμε να σας εξυπηρετήσουμε¨ λες και έχεις ζητήσει εξυπηρέτηση. Αυτό που δικαιούσαι για αυτούς που κυβερνάνε ορίζεται ως εξυπηρέτηση. Τόσο απλά. Τόσο ελληνικά.

Πάμε λοιπόν σε λεπτομέρειες και σε στοιχεία. Γιατί  φυσικά υπάρχουν στοιχεία.

Έκανα αίτηση στον δήμο Αλίμου για να πάρουν τον μικρό μου τον περασμένο Ιούνιο. Πρώτα βέβαια είχα υποχρεωθεί, τον Απρίλιο του 2013 σε συνάντηση που είχα με τον πρόεδρο των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Αλίμου Νίκο Παπανικολάου να κάνω αίτηση μεταδημότευσης  και να γίνω δημότης Αλίμου , γιατί όπως υπογράμισε ο κ. Παπανικολάου είναι απαραίτητη προυπόθεση αφού τα παιδιά των δημοτών μας προηγούνται.
Έκανα αίτηση και γίναμε δημότες Αλίμου.
Αρχές Σεπτεμβρίου 2013 είχα την διαβεβαίωση , από την κ. Νικολάου , υπάλληλο , ότι οπωσδήποτε θα πάρουν το παιδί μου, αφού πληρούσαμε τα κριτήρια. Είμαστε πολύτεκνοι, το οικογενειακό μας εισόδημα δεν υπερβαίνει τις  20.000 ευρώ  και φυσικά είμαστε δημότες.
altΑρχές Οκτωβρίου και αφού είχα καλέσει στο τηλέφωνο 3 φορές   μια κυρία,  υπάλληλος των σταθμών μου είπε ότι το όνομα του παιδιού μου δεν υπάρχει στην λίστα με τα ονόματα των παιδιών που θα πάρουν στους σταθμούς. Ρώτησα και τις 3 φορές με ποια κριτήρια πήραν παιδιά και η απάντηση που πήρα ήταν ότι δεν γνωρίζω, όταν της είπα πως είναι δυνατόν να μην γνωρίζετε τα κριτήρια τότε ,μου είπε:  προηγούνται οι πολύτεκνες οικογένειες, οι μονογονεικές , αυτοί που έχουν χαμηλό εισόδημα. Μα της απαντάω, αφού και χαμηλό εισόδημα έχω και πολύτεκνοι είμαστε. Ναι , θα το διαβιβασω, ήταν η απάντηση.
Πέρασαν έτσι 3 εβδομάδες. Στο μεταξύ μάθαινα ότι έπαιρναν παιδιά που δεν υπαγόταν στο ΕΣΠΑ, όπως κι εμείς άλλωστε και είχαν γεννηθεί το 2011. Αποφάσισα να μιλήσω με τον κ. Παπανικολάου, άλλωστε εκείνος μου είχε πει ότι το παιδί θα το έπαιρναν. Πήγα και τον βρήκα στα γραφεία της Θουκυδίδου.
Στην πρώτη μου ερώτηση η απάντηση ήταν : Δεν έχουμε πάρει παιδιά του 2011. Όταν του απάντησα ότι αυτό είναι ψευδές γιατί γνωρίζω συγκεκριμένες περιπτώσεις παιδιών που έχουν πάρει και εν πάσει περιπτώσει πρέπει να μου πει κάποιος τα κριτήρια με τα οποία επιλέχθηκαν τα συγκεκριμένα παιδιά η απάντηση ήταν : ε, ξέρετε , φέτος έχουμε πάρει παιδιά ορφανά, που έχουν πεθάνει οι γονείς τους….
Και έσπευσε να συμπληρώσει: τι να σας πω, θα κοιτάξουμε να σας εξυπηρετήσουμε.
Μα εγώ δεν ζήτησα εξυπηρέτηση, ζήτησα αυτό που δικαιούμαι μου ήρθε να ουρλιάξω.
Έφυγα βράζοντας. Την επομένη ξαναπήγα. Αυτή την φορά ζήτησα από την γραμματεία να μου δώσει την λίστα με τα ονόματα των παιδιών που πήραν. Δεν ήξερε τι να μου πει. Πετάχτηκε η κ. Νικολάου αφού πρώτα είχε κοιταχτεί με νόημα με τον κ. Παπανικολάου που έτυχε να είναι παρόντες  να μου πει ότι κάτι τέτοιο απαγορεύεται. Της απάντησα πως αυτό είναι ψευδές γιατί  σε επικοινωνία που είχα με τον Συνήγορο του Πολίτη ήταν υποχρεωμένοι να δώσουν την λίστα. Άλλωστε αφού όλα ήταν νομότυπα τι είχαν να φοβηθούν;  η απάντηση δια στόματος Παπανικολάου ήταν να κάνω  αίτηση , να μου δώσουν αριθμό πρωτοκόλλου και εντός 50 ημερών να μου δοθεί η λίστα.
Εντάξει αφού χρειάζεστε 50 ημέρες για να βγάλετε μια φωτοτυπία με τα ονόματα θα περιμένω απάντησα και έκανα την αίτηση με αριθμό πρωτοκόλλου 2685.
Δεν έχασα χρόνο. Ζήτησα ραντεβού με τον δήμαρχο Αλίμου, κ. Ορφανό. Έπρεπε κάποιος να μου δώσει απαντήσεις , έτσι κατέφυγα στον άρχοντα της πόλης. Ευγενέστατος ο άνθρωπος άκουσε το αίτημα μου και το πρώτο που μου είπε ήταν γιατί δεν έχουμε πάρει το παιδί σας;
Αυτό ρωτάω κι εγώ του απάντησα. Του μετέφερα όλες μου τις στιχομυθίες με τον κ. Παπανικολάου κι όλα τα ψέματα-απαντήσεις που μου είχε δώσει. Τον ρώτησα ευθέως :   Πως γίνεται να έχετε πάρει παιδιά με εισοδήματα γονέων που ξεπερνούν τις 25.000, τις 35.000 ή ακόμη και τις 40.000 σύμφωνα με τα στοιχεία που βρήκα; γιατί  πήρατε παιδιά που δεν είναι δημότες όταν εμένα μου είπαν πως είναι απαραίτητη προυπόθεση να γίνουμε δημότες Αλίμου , τι ποσοστό πολυτέκνων και μονογονεικών οικογνεειών έχετε πάρει, και τέλος γιας ποια ορφανά μιλάει ο κ.Παπανικολάου αφού από όσα έχω βρει δόξα το Θεό , ορφανά δεν έχω βρει;
altΟ άνθρωπος δεν ήξερε τι να μου πει. Μου είπε ότι θα το έψαχνε και θα επικοινωνούσε μαζί μου. Τότε του ζήτησα να μου πει και επισήμως την θέση του γιατί εκτός από μάνα είμαι δημοσιογράφος. Έβγαλα την κάμερα και άρχισα να του απευθύνω ερωτήσεις. ¨Δεν γωνρίζω εάν έχουν γίνει παρατυπίες, οπωσδήποτε είναι θέμα που πρέπει να το διερευνήσω, ξέρω ότι τα παιδιά που πήραν πάρθηκαν με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη μου όμως κάτι από όλα αυτά που μου λέτε¨. Εάν διαπιστωσετε παρατυπίες θα υπάρξουν κυρώσεις, τον ρώτησα. ¨Βεβαίως, θα ελεχθούν όλα¨, ήταν η απάντηση του.
Μέχρι και σήμερα που δημοσιεύω αυτό το κομμάτι απάντηση δεν έχω πάρει από κανέναν ούτε από την πλευρά του δημάρχου κ. Ορφανού ούτε από την πλευρά του προέδρου των δημοτικών παιδικών σταθμών κ. Παπανικολάου. Περιμένω. Και συνεχίζω να ψάχνω. Και έχω μείνει με ένα τεράστιο γιατί που δεν λέει να απαντηθεί. Κι αναρωτιέμαι τελικά σε αυτή την χώρα χρειάζεται ¨μέσο¨ για το αυτονόητο; για αυτό που δικαιούμαι σαν πολίτης χρειάζομαι μπάρμπα από την Κορώνη γιατί αλλιώς δεν το  εξηγώ. Άλλωστε πώς να εξηγήσω τα ανεξήγητα;  Αυτό που έχω αποφασίσει πάντως είναι να το πάω μέχρι τέρμα. Θα επιδιώξω ότι όπλα μου δίνει η Δικαιοσύνη να τα χρησιμοποιήσω και εάν προκύψουν ευθύνες να αποδοθούν. Όχι για άλλο λόγο αλλά γιατί η κοροΐδία πρέπει να σταματήσει κι επιτέλους οι έχοντες την θέση και την εξουσία να αποκτήσουν τσίπα αλλιώς να μάθουν να αναλαμβάνουν και τις ευθύνες των αποφάσεων τους.
Φυσικά είναι προσωπική  και ουδόλως φανταστική ιστορία.”

ΝΑΝΤΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ για τα ΑΛΗΘΙΝΑ ΨΕΜΑΤΑ


Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.