Ταλιατέλες με γαρίδες




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)
«Μια εντυπωσιακή συνταγή που μπορεί να γίνει στο λεπτό και να αποτελέσει το τέλειο κυρίως γεύμα»
Άννα Τσιάλτα, Γλυφάδα ΑττικήςΥΛΙΚΑ
– 10 γαρίδες καθαρισμένες (φρέσκες ή κατεψυγμένες)
– 2 κλ. δεντρολίβανο (ή τριμμένο σε βαζάκι)
– 1 ψιλ. κρεμμυδάκι
– 250γρ. ταλιατέλες (προτιμώ τις πράσινες)
– ½ φλιτζάνι του τσαγιού άσπρο κρασί
– 2 ψιλ. ντομάτες
– 1 κουταλιά σούπας ξύδι
– Λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέριΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Βράζετε τις ταλιατέλες σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο της συσκευασίας, όπως κάνουμε πάντα με τα μακαρόνια, αν τα θέλετε να κρατάνε λίγο ή να είναι πιο καλά βρασμένα.

2. Σε ανοικτή κατσαρόλα, βάζετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το κρεμμυδάκι, χωρίς να καεί, και στη συνέχεια το ίδιο κάνετε με τις γαρίδες, μέχρι να αποκτήσουν το απαραίτητο χρωματάκι. Ρίχνετε το κρασί, τη ντομάτα, το ένα κλαδί δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, το ξύδι και τα αφήνετε να πάρουν βράση, κατά προτίμηση σε χαμηλή φωτιά.

3. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε τις ταλιατέλες ανακατεύοντας πολύ καλά, αλλά και με ιδιαίτερη προσοχή για να μην διαλυθούν. Σερβίρετε σε πιάτα, διακοσμώντας με λίγα φύλλα από το άλλο κλαδί του δεντρολίβανου ή με τριμμένο τυρί. Συνοδεύετε το πιάτο με ένα ποτήρι λευκό κρασί, και το γεύμα σας είναι έτοιμο για να το απολαύσετε.

Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Μερίδες: 2

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Τρι 25 Σεπ 2012 | 12:33 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.