Πρωτοβουλία Συνταξιούχων – συγκέντωση στο ΚΑΠΗ του Αγίου Τρύφωνα στη Γλυφάδα
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 6.00 μ.μ.  ΣΤΟ ΚΑΠΗ του ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου)
Συνάδελφοι συνταξιούχοι,
Η επίθεση στις ζωές μας συνεχίζεται. Οι περικοπές δεν έχουν τέλος. Είμαστε το εύκολο και μεγαλύτερο θύμα της μνημονιακής λαίλαπας. Από μας ξεκίνησαν τα μέτρα με το πετσόκομμα των συντάξεων, των δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και του επιδόματος αδείας. Μας κλέβουν τις αποταμιεύσεις μας, λεηλατούν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών μας ταμείων (παλιότερα παίζοντάς τα στο χρηματιστήριο, πρόσφατα με το κoύρεμα του PSI), ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία. Η συγκυβέρνηση των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής, ετοιμάζει σήμερα τα νέα κτυπήματα, στο ήδη πολλαπλά κουτσουρεμένο εισόδημα μας.
Με νέα μείωση συντάξεων στο όνομα της βιωσιμότητας των ταμείων.
Με νέα φορολογικά βάρη και χαράτσια.
Με μειώσεις κοινωνικών επιδομάτων και παροχών.
Ακόμη καθημερινά υποβαθμίζουν όλο και περισσότερο την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Μας στήνουν για ατέλειωτες ώρες στις ουρές του ΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ. Αυξάνουν τη συμμετοχή των ασφαλισμένων στις δαπάνες για την υγεία, αφαιρούν διαγνωστικές εξετάσεις και φάρμακα από τις λίστες του ΕΟΠΥΥ, ορίζουν καταβολή 25€ για εισαγωγή σε νοσοκομείο και 1€ για κάθε συνταγή, καθιστούν αυστηρότερα τα κριτήρια χορήγησης κοινωνικών επιδομάτων όπως το ΕΚΑΣ κ.λ.π.
Μας στερούν την αξιοπρέπεια.
Σχεδιάζουν να κλείσουν τα παρατήματα του ΕΟΠΥΥ σε Γλυφάδα και Αργυρούπολη, και να τον καταργήσουν πλήρως, και να μεταφέρουν όλη την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στον ιδιωτικό τομέα, μετατρέποντας την υγεία από δημόσιο αγαθό σε εμπόρευμα.
Τα παραπάνω δεν είναι φήμες. Στο προσχέδιο προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπεται αύξηση των άμεσων φόρων κατά 2 δις και ταυτόχρονα μείωση των δαπανών κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης κατά 2.7 δις (δηλ. μείωση 17%).
ΦΙΛΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΕ
ΑΥΤΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΣ ΤΑΠΕΙΝΩΝΕΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΘΕΙ.
ΗΡΘΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΟΥΜΕ: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ, ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Είναι ανάγκη επιτέλους να καταλάβουν οι κυβερνώντες, πως οι συνταξιούχοι δεν είναι μόνο απόμαχοι της δουλειάς («στυμμένες λεμονόκουπες» μας είπαν παλιότερα) αλλά και πρωτοστάτες στον αγώνα για το μέλλον των παιδιών και των εγγονιών μας. Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν, αλλά παράλληλα να γυρίσουμε την πλάτη στο πολιτικό καθεστώς σήψης και παρακμής που οδήγησε σε χρεωκοπία τη χώρα μας.
ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
Σας καλούμε λοιπόν την ΤΡΙΤΗ 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις 6.00 μ.μ. σε ανοικτή συγκέντρωση-συζήτηση στο ΚΑΠΗ του ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΑ (Αρχιπελάγους & Κ. Αθανάτου) προκειμένου να ανταλλάξουμε ιδέες, να προγραμματίσουμε δράσεις και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα μας.
ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
Γλυφάδα Οκτώβριος 2013
Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλέφωνα 6932760088-2109634571-6946505419

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.