Πουρές παντζαριού με ταχίνι και καρύδια




Υλικά

1 φλιτζάνι καθαρισμένα καρύδια
1 κιλό παντζάρια, βρασμένα και κομμένα σε κύβους
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού νερό
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλάκι αλάτι

Τρόπος παρασκευής

Σε ένα μούλτι (πολυκοπτικό) χτυπάμε τα καρύδια για 5-6 δευτερόλεπτα.
Τα θέλουμε να κρατάνε.
Προσθέτουμε τους κύβους του παντζαριού και χτυπάμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το ταχίνι και το λάδι και τα ξαναχτυπάμε όλα μαζί.
Προσθέτουμε χυμό λεμονιού και σερβίρουμε.

Πηγή: lovecooking.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.