Ο Kαβαλιώτης ξέρει από καλό ψάρι




Δεν ξεφεύγεις εύκολα από το περιβάλλον που μεγάλωσες. Την παράδοση της οικογένειας Γκιρίνη, ψαράδων από την παραθαλάσσια Ηρακλείτσα Καβάλας ακολούθησε και ο κ. Κώστας, ανοίγοντας το δικό του ιχθυοπωλείο στον Άλιμο.

“Έχω ακόμα το καϊκι, 24 χρόνια τώρα, και παλιά πήγαινα για ψαριές στο Αιγαίο, αλλά δεν το λειτουργώ πια. Έχει ξενύχτι και δεν υπάρχει πια χρόνος. Από μόνο του το εμπόριο ψαριού είναι δύσκολη υπόθεση. Η μέρα μου ξεκινάει στη 1.30 το πρωί, που φεύγω για την ιχθυόσκαλα Κερατσινίου για να φέρω ο,τι ψάρι βρω, στο μαγαζί”, μας εξηγεί.

Ο κ. Κώστας μεγάλωσε ανάμεσα στα δίχτυα και τα παραγάδια, έφυγε από την Ηρακλείτσα στα 14 του χρόνια και κατέληξε να… δένει άγκυρα στον Άλιμο. Εδώ το σπίτι, εδώ η οικογένεια, εδώ και το ψαράδικο.

Τον κ. Κώστα τον βρήκαμε να καθαρίζει ψάρια. Πολλοί είναι οι πελάτες της γειτονιάς, όπως μας είπε, που με ένα τηλέφωνο του “παραγγέλνουν” τα ψάρια της επιλογής τους, ώστε να περάσουν να τα αγοράσουν καθαρισμένα συγκεκριμένη ώρα!

“Δεν είμαι από τους φθηνούς, αλλά εγγυώμαι για την ποιότητα των ψαριών. Οι πελάτες μου πηγαίνουν στη λαϊκή την Τρίτη και μερικοί ψωνίζουν και μου το λένε, αλλά μένουν δυσαρεστημένοι από την ποιότητα”, λέει και προσθέτει “εδώ οι πελάτες ψωνίζουν με την επιθυμία τους, αλλά με τα δικά μου μάτια”.

Τα ψάρια που λατρεύουν οι Καλαμακιώτες, όπως μας είπε, είναι η τσιπούρα (9,80 ευρώ) και ο σολωμός (16 ευρώ). “Η τσιπούρα είναι ιχθυοτροφείου αλλά η καλή ποιότητα, και ο σολωμός Νορβηγίας. Ο κόσμος όμως θα έπρεπε να τρώει και τα φθηνά ψάρια, όπως ο γαύρος, η σαρδέλα και η μαρίδα, τα οποία πωλούνται στα 4-5 ευρώ” είπε υποστηρίζοντας πως τα ψάρια δεν είναι αναγκαστικά μια ακριβή υπόθεση.

“Το Μουράγιο” – Λ. Ιωνίας 100, Άνω Καλαμάκι – τηλ. 210.99 52 294

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.