Μάθετε για την Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας
Η Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» δραστηριοποιείται στον τομέα της Παιδικής Προστασίας, το παραγόμενο έργο της, περιλαμβάνει τη φιλοξενία, την εκπαίδευση, την διασκέδαση κ.ά.  ανήλικων 3-12 ετών, που αποδεδειγμένα είναι απροστάτευτα και στερούνται οικογενειακής φροντίδας.

Στους σκοπούς της Παιδόπολης περιλαμβάνεται και η προετοιμασία των Ανήλικων Φιλοξενούμενων για την ομαλή  ένταξή τους στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, είτε με την  επιστροφή τους στο φυσικό τους περιβάλλον ή με την τοποθέτησή τους σε ανάδοχη οικογένεια και στην συνέχεια αν οι συνθήκες το υπαγορεύουν στην υιοθεσία τους.

Η Παιδόπολη λειτουργεί ως Μονάδα Εξωοικογενειακής Φροντίδας για παιδιά από 3-12 ετών και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τριάντα δύο παιδιά.

Στηρίζει και συνεργάζεται με τους βιολογικούς γονείς των παιδιών που φιλοξενεί και προσπαθεί, αν οι ειδικές συνθήκες το επιτρέπουν, την επανασύνδεση των  παιδιών με την βιολογική οικογένεια.

Υλοποιεί και παρακολουθεί το πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας υποστηρίζοντας τις ανάδοχες οικογένειες και τα παιδιά, παρέχοντας συμβουλευτική υποστήριξη, καταβάλλοντας το μηνιαίο οικονομικό βοήθημα και κάθε εφικτή βοήθεια. Αρκετές φορές υποστηρίζονται οι οικογένειες, όταν ζητηθεί, και προχωρούν στην υιοθεσία των παιδιών, πάντα με την σύμφωνη γνώμη τους.

Η αξιοποίηση των συμπολιτών μας που δηλώνουν ότι επιθυμούν να γίνουν συμπαραστάτες στο έργο μας γίνεται μέσα από την ανάπτυξη του προγράμματος του Εθελοντισμού.

Συνεργάζεται με όλους τους φορείς (κυβερνητικούς ή μη) ή μεμονωμένα άτομα προκειμένου να εμπλουτίζει της δράσεις και το παρεχόμενο έργο της.

Η Μονάδα λειτούργησε αρχικά από το 1947 με την επωνυμία Αναρρωτήριο Παίδων, κατόπιν δωρεάς στο Ελληνικό Δημόσιο του Ολλανδού Φαν Βαίκ. Το 1955 με δαπάνες του Δημοσίου χτίστηκε διώροφο κτίριο 1.000 τμ για να φιλοξενήσει παιδιά. Την δεκαετία του 70 οι ανάγκες άλλαξαν, καταργήθηκε η παλαιά μορφή του πλαισίου και τότε μετονομάσθηκε σε Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» Καλαμακίου και εφάρμοζε Πρόγραμμα Ανάδοχης Φροντίδας και Υιοθεσίας για τα παιδιά που φιλοξενούσε. Το 2003 έγινε αυτόνομη αποκεντρωμένη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας και παρείχε τις ίδιες υπηρεσίες. Σήμερα η Παιδόπολη λειτουργεί ως Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας για παιδιά από 3-12 ετών και μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και τριάντα δύο παιδιά.


Διοικείται από Πρόεδρο και Διοικητικό συμβούλιο και εποπτεύεται από την Διοίκηση 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πειραιώς και Αιγαίου (βάσει του Ν.4025 / 2011 ,ΦΕΚ 228 Α, αρθο 1 ζγ περί “Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Κέντρα Αποκατάστασης ,Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ και άλλες διατάξεις”) και τοΥπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στο οργανόγραμμα φαίνεται η ανάπτυξη της Μονάδας.
Η Παιδόπολη είναι, επίσης, χώρος πρακτικής άσκησης σπουδαστών Τ.Ε.Ι. (ΦΕΚ)

Περισσότερα εδώ:http://www.paidopoli-alimou.gr/

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.