Επιστολή της Ανδρούτσου στο Γεωργιάδη για την κατάργηση Μονάδων Υγείας του ΕΟΠΥΥ





Κύριε Υπουργέ,

Η πρόθεση της Κυβέρνησης να κλείσει τις Δημόσιες Δομές Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση και ανασφάλεια στις τάξεις των ασφαλισμένων.
Σε σχετική συζήτηση που έγινε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Δημητρίου, όλες οι πα-ρατάξεις, με απόλυτη ομοφωνία, κατέληξαν στο ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι Μονάδες Υγείας (Πολυϊατρεία) του ΕΟΠΥΥ, παρ’ όλες τις εγγενείς αδυναμίες και ελλείψεις τους, είναι ο βασικός Δημόσιος φορέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας της χώρας.
Μέσα στις δύσκολες εποχές ύφεσης και οικονομικής κρίσης, όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ελληνικού λαού δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει οικονομικά στα προ-βλήματα υγείας που αντιμετωπίζει.
Τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, είναι η μόνη διέξοδος των ασφαλισμένων όλων των ταμείων και ιδιαίτερα των μικροσυνταξιούχων. Μόνο σε αυτά μπορούν να έχουν Δημόσια Δωρεάν Φροντίδα Υγείας.
Αν κλείσουν, η λύση της παροχής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από ιδιωτικά κέντρα, που θα τα αντικαταστήσουν, είναι “αδιέξοδο” με όλα τα συνεπακόλουθα για τη Δημόσια Υγεία.
Οι Μονάδες Υγείας δεν πρέπει να κλείσουν ούτε μία ημέρα. Οποιαδήποτε εξυγί-ανση, εξορθολογισμός και αλλαγή που επιβάλλεται, μπορεί και πρέπει να γίνει εν λειτουργία τους.
Το δε προσωπικό που είναι εξειδικευμένο, με τεχνογνωσία, άριστη γνώση του αντικειμένου και πείρα, μπορεί να μεταφερθεί οπουδήποτε υπάρχει ανάγκη, χωρίς να μπει σε κινητικότητα – διαθεσιμότητα, όπως ακριβώς έγινε όταν μεταφέρθηκε από το ΙΚΑ στον ΕΟΠΥΥ.
Με αυτό τον τρόπο και ο δοκιμαζόμενος Έλληνας δεν θα έχει κενό στη Δημόσια Δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και οι ήδη υπάρχουσες παροχές δεν θα κινδυνεύσουν να καταργηθούν.»

Το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισε ακόμη τη διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας μπροστά στο κτίριο που στεγάζεται ο ΕΟΠΥΥ, στον Άγ. Δημήτριο, με τη συμμετοχή των πολιτών – ασφαλισμένων, των φορέων και σωματείων, καθώς και των εργαζομένων και ιατρών του, προκειμένου να μην κλείσει η Μονάδα Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο Δήμο μας.
Κύριε Υπουργέ,
Θεωρώντας ότι αντιλαμβάνεστε το εντονότατο κλίμα δυσφορίας που έχει προκληθεί με το ενδεχόμενο της διακοπής λειτουργίας των μονάδων του ΕΟΠΥΥ, που θα προσθέσει ένα ακόμη επαχθές βάρος στις πλάτες του δοκιμαζόμενου λαού, σας καλώ έστω και την ύστατη στιγμή να επανεξετάσετε το όλο ζήτημα της αναδιάρθρωσης του ΕΟΠΥΥ, χωρίς την κατάργηση των πολυϊατρείων και με σταθερή προσήλωση στο δημόσιο χαρακτήρα του φορέα.

 

Η Δήμαρχος
Μαρία Ανδρούτσου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.