Eπιφυλάξεις για τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι δεν θα φύγουν τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ από την Αργυρούπολη




Εκατοντάδες πολίτες της Αργυρούπολης και του Ελληνικού πήραν μέρος στη συζήτηση που διοργάνωσε ο Δήμος για την Υγεία και το μέλλον των μονάδων υγείας ΕΟΠΥΥ στην εποχή των μνημονίων την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου.

Τη συζήτηση άνοιξε ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μαραγκός, οδοντίατρος Εθελοντής του Κοινωνικού Ιατρείου. Μίλησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Ψυχάρης μέλος της Διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας & αντιπρόεδρος των γιατρών του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, Δέσποινα Τοσονίδου, Ιατρός, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, Κάρλου Ευφροσύνη, Ιατρός του τοπικού πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ, Άκης Μπαδογιάννης από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο. Μετά το τέλος των εισηγησεων από τους γιατρούς, τον λόγο πήρε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, η οποία κατήγγειλε την κυβερνητική πολιτική τόσο στο χώρο της υγείας όσο και στο χώρο της παιδείας όλο το προηγούμενο διαστημα.

Ο κ. Ψυχάρης απέδειξε με στοιχεία τις καταστροφικές συνέπειες της εφαρμογής των πολιτικών που η κυβέρνηση, κατ’ εντολή του ΔΝΤ της ΕΕ και της ΕΚΤ, επιβάλλει στην Υγεία. Η χρηματοδότηση της Υγείας μειώνεται ήδη δραματικά με αποτέλεσμα τη συσσώρευση χρεών στον ΕΟΠΥΥ, το κλείσιμο νοσοκομείων και κλινικών, τον παροπλισμό νοσηλευτικών κρεβατιών και μονάδων εντατικής θεραπείας. Οι διαθεσιμότητες – απολύσεις προσωπικού οδηγούν σε ουσιαστική καταστροφή υποδομών υγείας μέσω της υποστελέχωσης και της αδυναμίας τους να αξιοποιήσουν υπάρχουσες δυνατότητες περίθαλψης πολιτών. «Στόχος όλων αυτών η μονοπώληση των υπηρεσιών υγείας από τις ιδιωτικές εταιρείες» σημείωσε ο κ. Ψυχάρης τονίζοντας παράλληλα ότι το 35% των ασθενών είναι χωρίς δωρεάν πρόσβαση λόγω της ανεργίας και της μη πληρωμής εισφορών.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο Ασκληπιείο Βούλας, Δέσποινα Τοσονίδου, η οποία αφού ευχαρίστησε τον Δήμο μας για τη έμπρακτη συμπαράσταση στον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του Ασκληπιείου το περασμένο καλοκαίρι, αναφέρθηκε στην «υγειονομική γενοκτονία» που εξελίσσεται στην χώρα μας. Τόνισε την ανάγκη της αλληλεγγύης που χρειάζεται να αναπτύσσεται απέναντι σ’ όσους έχουν ανάγκη και σ’ όσους αγωνίζονται για την ανατροπή της βαρβαρότητας που βιώνει ο λαός μας.

Εκ μέρους του προσωπικού του τοπικού πολυιατρείου του ΕΟΠΥΥ μίλησε ο κ. Κάρλου Ευφροσύνη, η οποία, αφού αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βιώνουν όλοι οι ασφαλισμένοι σε όλες τις Δομές Υγείας, ενημέρωσε για τα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από τις επικείμενες αλλαγές στον χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ. «Στο ΕΟΠΥΥ Αργυρούπολης δεν περισσεύει κανείς. Θα τον υπερασπιστούμε μέχρι τέλους» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στη συζήτηση έκανε παρέμβαση ο κ. Μπαδογιάννης Άκης εκπροσωπώντας το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού το οποίο έχει φθάσει να δέχεται πάνω από 1000 επισκέπτες τον μήνα. Μεταξύ άλλων σημείωσε ότι η συνεχής αύξηση όσων χάνουν την ασφαλιστική τους ικανότητα στερεί εκατομμύρια πολίτες από κάθε υγειονομική κάλυψη τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη αγώνα για τη διεκδίκηση Δημόσιας και Δωρεάν υγειονομικής φροντίδας για όλους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε σχεδόν από όλους τους ομιλητές στην αναξιοπιστία του σημερινού Υπουργού Υγείας ο οποίος συνήθως δηλώνει ότι δεν θα κλείσει κανένα νοσοκομείο πριν κλείσει κάποιο ή δεν θα απολυθεί κανένας εργαζόμενος πριν σταλούν στο σπίτι τους εκατοντάδες εργαζόμενοι στην Υγεία.

Οι ομιλητές τόνισαν την ανάγκη εγρήγορσης και ετοιμότητας για την υπεράσπιση και του τοπικού Ιατρείου του ΕΟΠΥΥ, αντίθετα με τις προσπάθειες καθησυχασμού που αναπτύσσουν τοπικοί παράγοντες σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας.

Το κλείσιμο της συζήτησης έγινε από τον Δήμαρχο ο οποίος αναφέρθηκε στις προσπάθειες υπεράσπισης των υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ στο δήμο, ανέδειξε την ανάγκη της λειτουργίας τέτοιων υπηρεσιών Υγείας σε όλους τους Δήμους, κάλεσε τους πολίτες να απομονώσουν τους τοπικούς αντιπροσώπους των μνημονιακών πολιτικών που σε απόλυτο συντονισμό και αλληλοστήριξη με την κυβέρνηση προσπαθούν να καθησυχάσουν και να αποπροσανατολίσουν με ψέματα την τοπική κοινωνία.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.