Εκνευρισμός, υψηλοί τόνοι και ανούσιες αντιπαραθέσεις στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου




(zougla.gr)

Εκνευρισμός, υψηλοί τόνοι και ανούσιες αντιπαραθέσεις επικράτησαν στο δημοτικό συμβούλιο Αλίμου το βράδυ της Τετάρτης. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η συστράτευση μερίδας της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή, αναγνωρίζοντας ως κοινό εχθρό τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Κονδύλη. Σε σημείο μάλιστα που ο τελευταίος υποχρεώθηκε να ζητήσει την προστασία του προέδρου του Δ.Σ.

Σε κάθε ερώτηση ή θέση του κ. Κονδύλη, η απάντηση Ορφανού – Τσαμπαρλή ήταν κοινή: μιλάτε με προεκλογική σκοπιμότητα! Μια απάντηση που θέτει πολλά ερωτήματα σχετικά με το πως κάποιοι φαντάζονται πως θα λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο τους επόμενους περίπου οχτώ μήνες μέχρι τις δημοτικές εκλογές.

Η προχειρότητα δε του δημοτικού συμβουλίου ήταν τέτοια, που αρκετά σοβαρά θέματα εισήχθησαν χωρίς καν εισήγηση και η απάντηση από τον δήμαρχο κ. Ορφανό ήταν μόνο ο εκνευρισμός του και οι υψηλοί τόνοι.  Ακόμα και στην παρατήρηση του Δημήτρης Κλαυδιανού ότι τα θέματα είναι πάρα πολλά για μία συνεδρίαση, ο δήμαρχος το μόνο που απάντησε είναι πως πρόκειται για… διαδικαστικά!

Κατά την προσφιλή του τακτική, ο δήμαρχος παρείχε πλήρη κάλυψη στους συνεργάτες του, με αποκορύφωμα τον κ. Καρανικόλα, πρόεδρο του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου. Ακόμα και το γεγονός ότι η προπονήτρια κα. Τζελέπη παρέδωσε μαζί με νεαρή αθλήτρια τα μετάλλια της ομάδας τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο δήμαρχο, δεν φάνηκε να ενοχλεί τη δημοτική αρχή.

Ο κ. Καρανικόλας σιωπηλός, αλλά σε εμφανή ένταση, άκουγε τους γονείς να τον κατηγορούν για τραμπουκισμό και επιθέσεις. Κανένας όμως από την συμπολίτευση ή την αντιπολίτευση δεν τοποθετήθηκε, θάβοντας κυριολεκτικά την καταγγελία των γονιών. Αντίθετα, ο πρόεδρος του Οργανισμού περίμενε μέχρι να αποχωρήσουν οι γονείς και χωρίς αντίλογο να κάνει το δικό του σόου! Παρόλα αυτά δήλωσε πως θα θυσιαστεί για το καλό της παράταξης… χωρίς να εξηγεί τι εννοεί!

Εντύπωση έκανε και η στάση του κ. Φουστέρη ο οποίος πιθανότατα προετοιμάζεται για την επιστροφή του στην ομάδα του κ. Ορφανού, ο οποίος προχώρησε σε κήρυγμα κατά του «νεαρού» δημοτικού συμβούλου Ανδρέα Κονδύλη.

Το θέμα του Κολυμβητηρίου κυριάρχησε στη συνεδρίαση. Ακόμα και το έκτακτο θέμα για προγραμματική σύμβαση με γνωστή εταιρεία, ο δήμαρχος το απέδωσε στην ανάγκη λειτουργίας του Κολυμβητηρίου, απορρίπτοντας την ένσταση ότι δεν μπορεί να ψηφιστεί γιατί δεν υπάρχει πρόβλεψη στον προϋπολογισμό, ούτε εισήγηση με τους όρους της σύμβασης.

Απαντώντας για το θέμα των… «εθελοντών» του κολυμβητηρίου (οι οποίοι σύμφωνα με τον κ. Φουστέρη θέλουν να κρατήσουν την… ανωνυμία τους), τους ισχυρισμούς της δημοτικής αρχής κατέρριψε η ίδια η αντιδήμαρχος Εθελοντισμού κ. Μουτσάτσου, η οποία ξεκάθαρα είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικά με τους εθελοντές του Κολυμβητηρίου και ότι τα στοιχεία τους (αν υπάρχουν) τα έχει ο κ. Καρανικόλας! Πρόκειται για την υπόθεση των εργαζομένων στο κολυμβητήριο, για τους οποίους ο δήμος καλείται να πληρώσει πρόστιμο του ΙΚΑ για μαύρη εργασία!

Πάντως ο κ. Καρανικόλας απαντώντας για τη μείωση των εσόδων του Θουκυδίδειου Οργανισμού κατά 85% σε σχέση με την περυσινή χρονιά, περιορίστηκε να αναφερθεί αόριστα στο κολυμβητήριο, το οποίο επί εξάμηνο ήταν εφέτος κλειστό…

Θα πρέπει τέλος να σημειωθεί ότι βασική αιτία αντιπαράθεσεις αποτελεί το γεγονός οτί ο ίδιος ο Ανδρέας Κονδύλης καλύπτει με μυστικότητα τις προθέσεις του την ίδια ώρα που άλλοι θεωρούν δεδομένη την υποψηφιότητα του στις επερχόμενες εκλογές.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.