Αντιδράσεις για την επένδυση στην Υδρούσα




ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΕΣ  ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ  ΜΕ ΤΗΝ  “ΕΠΕΝΔΥΣΗ”  ΣΤΗΝ   ΝΗΣΟ  ΥΔΡΟΥΣΑ>

Απαραίτητη η παρουσία όλων στο δημοτικό συμβούλιο B.B.B. την Πέμπτη 4/10/13 και ώρα 7.00 μμ , όπου θα συζητηθεί εκτάκτως το θέμα. Θα τεθεί από συλλόγους-πολίτες και Δημοτικούς συμβούλους σαν πρώτο προ ημερησίας διάταξης θέμα.

Διαδώστε το μήνυμα παντού.

TΟ ΝΗΣΙ ΥΔΡΟΥΣΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΙΚΟ ΚΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΥΠΟ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ.
ΦΕΡΕΤΑΙ ΣΑΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΝΗΣΙ , ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΧΛΩΡΙΔΑ – ΠΑΝΙΔΑ
 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΖΕΙ ΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΟΣΩΜΕΣ ΦΩΚΙΕΣ.

Πρωτοβουλία για τη σωτηρία της Υδρούσας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ:

Μετά από τη μνημονιακή εξαγγελία του πρωθυπουργού για μετατροπή του Σαρωνικού σε …Ριβιέρα τα επενδυτικά funds άρχισαν να κάνουν σατανικά σχέδια για πλήρη εμπορευματοποίηση της παραλιακής ζώνης με απρόβλεπτες συνέπειες για το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Σαν πειραματόζωο για το σχεδιασμό αυτό φαίνεται ότι έχει επιλεγεί το ιστορικό νησάκι Υδρούσα και η παραλία της Βούλας. Και φυσικά εάν το σχέδιο αυτό πετύχει θα εφαρμοσθεί αντίστοιχα σε όλα τα μικρά νησάκια (βραχονησίδες) που βρίσκονται κατά μήκος της ακτογραμμής του Σαρωνικού και τις αντίστοιχες παραλίες που βρίσκονται απέναντί τους. Πιο συγκεκριμένα στην εφημερίδα Real News της Κυριακής 22/9 υπάρχει δημοσίευμα για την καταστροφική επένδυση που ετοιμάζει η οικογένεια Αλαμανή, ιδιοκτήτρια του νησιού, σύμφωνα με το δημοσίευμα, με τον ελκυστικότατο τίτλο “Πράσινη“ επένδυση στην Υδρούσα. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να παρουσιάζουν τα καταστροφικά τους σχέδια σαν “Πρότυπο Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Πολιτισμού και Ερμηνείας Περιβάλλοντος. Ανάδειξη φυσικού τοπίου– Διαχείριση επισκεψιμότητας“. Και αφού σε όλη την περιγραφή παρουσιάζεται μια οικολογικού χαρακτήρα και ήπιας μορφής επένδυση το δημοσίευμα καταλήγει στο λίαν επικίνδυνο “δια ταύτα” που είναι ότι:

α) Θα κατασκευασθούν δύο λιμάνια, ένα στον όρμο Αντύπα μπροστά στο Ασκληπιείο και ένα στην Υδρούσα για τη μεταφορά των επιβατών με πλοιάριο που θα κοστίζει 6 Ευρώ!!! Χωρίς βέβαια να υπολογισθούν οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, πιθανόν και μαγαζιά που μπορεί να γίνουν κοντά στα λιμάνια. Και χωρίς να γίνεται καθόλου λόγος για τα λύματα των σκαφών που θα πηγαινοέρχονται

β) Οι επισκέπτες θα μπορούν να φθάνουν στο νησί και με ιδιωτικά σκάφη και άρα το λιμάνι θα έχει τις απαιτούμενες για το σκοπό αυτό διαστάσεις

γ) Θα υπάρχει οργανωμένη πλάζ με ξύλινες ομπρέλες. Ποιος άραγε θα ελέγχει τον αριθμό τους;

δ)Θα υπάρχει πλωτό κυλικείο. Θα είναι ένα ή περισσότερα και ποιός θα ελέγχει τον αριθμό των τραπεζοκαθισμάτων και που θα πηγαίνουν τα λύματα που θα παράγονται:

ε)Προβλέπονται 100 θέσεις εργασίας. Άρα προβλέπεται πληθώρα επισκεπτών

στ) Προβλέπεται υπαίθριο θέατρο για τις γνωστές καλλιτεχνικές !!! βραδιές που πραγματοποιούνται και σήμερα στις οργανωμένες ακτές και αφήνουν άϋπνους τους πολίτες.

Η Εναλλακτική Δράση είναι τελείως αντίθετη με οποιαδήποτε κερδοσκοπική δραστηριότητα στις βραχονησίδες και τις ακτές του Σαρωνικού και για την Υδρούσα προτείνει:

· Να ανακηρυχθεί το νησί σε προστατευόμενο φυσικό και ιστορικό πάρκο λόγω αφενός της ύπαρξης ορνιθοπανίδας σύμφωνα με έγγραφο Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης Πουλιών και της ύπαρξης γερμανικών πολυβολείων που είναι ιστορικά μνημεία.

· Να διαμορφωθούν καλαίσθητα οι χώροι των πολυβολείων και να χαραχθούν πεζοπορικά μονοπάτια. Να επιτρέπεται μόνο η επίσκεψη χωρίς καμία εμπορική δραστηριότητα.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΈΝΔΥΣΗ ΣΤΗΝ ΥΔΡΟΥΣΑ

Σας καλούμε σε συνάντηση για να συζητήσουμε την πολύ επικίνδυνη , κατά την εκτίμησή μας, – όχι μόνο για το δήμο μας αλλά και για όλο το Σαρωνικό- επένδυση που σχεδιάζεται στο νησάκι Υδρούσα και στην παραλία της Βούλας.

Η συνάντηση θα γίνει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 7.30μμ στην καφετέρια ESPLANADE στην παραλία της Βάρκιζας

 Το ΔΣ της Εναλλακτικής Δράσης

Πλ 6977990887

Στήνουν “μπίζνα” στο νησάκι της Βούλας; – ebdomi.com


Φωτιά πολλών μέτρων ύψους έκαιγε την Πέμπτη και την Παρασκευή 16-17/5 στο νησάκι Υδρούσα (Κατραμονήσι) της Βούλας.

Λιμενικοί και Αστυνομία βγήκαν με σκάφος στο νησάκι, με πρωτόκολλο κατεδάφισης, όπως είπαν, των αυθαίρετων κατασκευών (παράγκες ξύλινες). Στη συνέχεια εμφανίστηκε βάρκα που ήρθε από Τουρκολίμανο (όπως είπε ο καπετάνιος) που μετέφερε συνεργείο με επικεφαλής εργολάβο (όπως διετείνετο), και άρχισαν να ξηλώνουν τις ξύλινες παράγκες που έχουν στήσει εκεί, άγνωστοι, και έβαλαν φωτιά πάνω στην για να τα κάψουν.

Ο νοτιάς την έφερε όλη στη Βούλα και δημιουργήθηκε αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Το τραγικότερο όλων είναι ότι αυτή την τεράστια φωτιά, που είχε μέσα ξύλα, λαμαρίνες, γυαλιά την έθαψαν με άμμο.

Αλλίμονο στον ανυποψίαστο που θα περπατήσει ξυπόλητος πάνω στην άμμο.

 Πληροφορίες μιλάνε για ένα ωραίο μπαρ με ξαπλώστρες!!!

Οπως μάθαμε δε από τους ίδιους (εργολάβο και εργάτες), το καθαρίζουν γιατί θα γίνει ένα ωραίο μπαρ και θα μπουν ξαπλώστρες!!!

Με το Λιμεναρχείο Βουλιαγμένης που επικοινωνήσαμε, μας ενημέρωσε ότι δεν έχει αρμοδιότητα· ανήκει στην εποπτεία του Λιμεναρχείου Γλυφάδας.

Με το Λιμεναρχείο Γλυφάδας που μιλήσαμε μας είπαν ότι καίγανε μόνο ξύλα και τα άλλα υλικά τα ξεχώριζαν και τα τοποθετούσαν αλλού(!!) και θα πάει ειδικό σκάφος να τα απομακρύνει. Για περισσότερες πληροφορίες όμως μας παρέπεμψε στην πρωινή βάρδια του Λιμεναρχείου. Οι φωτογραφίες που τραβήξαμε με την θαμένη φωτιά και τα σίδερα να προεξέχουν διαψεύδουν τον λιμενικό. Ισως τους είπε άλλα ο εργολάβος…

Με το Διοικητή Μπότσα που μιλήσαμε 17/5 μας είπε ότι έχει στείλει έγγραφο στο Δήμο 3Β, ο οποίος υποχρεούται να απομακρύνει τα …αποκαΐδια και τα σκουπίδια!!!

Ο Δήμος 3Β και με τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας Ελ. Αργυρουδάκη που μιλήσαμε και με το Δήμαρχο Σπ. Πανά, επίσης δεν είχαν ιδεά. Τουναντίον, όπως μας είπε ο δήμαρχος μόλις σήμερα τους έστειλαν έγγραφο. Τόνισε βέβαια ότι δεν είναι δουλειά του Δήμου να αποσύρει τα αποκαΐδια.

Και ποτέ δεν συμφώνησε σε κάτι τέτοιο.

Ποιος και ποιον εξυπηρετούν με την κατεδάφιση και το κάψιμο των μπάζων; Ποια περιβαλλοντική υπηρεσία έδωσε άδεια να καούν σανίδια, σίδερα και χίλια άλλα, με χρώματα και χημικά επάνω;

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Αντιδράσεις για την επένδυση στην Υδρούσα

  • 29/04/2016 at 11:14 πμ
    Permalink

    Είναι τραγικό το γεγονός ότι τόσες δεκαετίες που το νησί υποβαθμιζόταν από τους καταπατητές με τις παράγκες, τα σκουπίδια και την παράνομη αλιεία και κυνήγι δεν υπήρξε καμμία αντίδραση από κανένα σύλλογο. Έπρεπε να ενδιαφερθώ εγώ σαν ιδώτης και με πολλαπλές και στοχευμένες καταγγελίες να κινητοποιήσω τον κρατικό μηχανισμό για την αποκατάσταση της ανατολικής ακτής του νησιού. Καί τώρα που μάθατε ότι κάποιος προτίθεται να το αξιοποιήσει ξύπνησε η οικολογική σας συνείδηση και ανακαλύψατε την αρχαιολογική και ιστορική αξία του νησιού. Σας πληροφορώ, χωρίς φυσικά να έχω το παραμικρό προσωπικό συμφέρον, ότι ήταν ο ιδιώτης – επενδυτής, τον οποίον δεν γνωρίζω, που μπήκε στον κόπο κξαι τα έξοδα του καθαρισμού του νησιού ύστερα από το κάψιμο των παραγκών και για αυτό θα έπρεπε όλοι μας να τον ευχαριστήσουμε. Τώρα, και ύστερα από το πάγωμα της επένδυσης, το νησί αρχίζει σιγά σιγά να βρωμίζει πάλι και η μυρωδιά από τις ακαθαρσίες των γλάρων είναι αισθητή πριν ακόμα φτάσει κάποιος στις ακτές του. Το νησί χρειάζεται συντήρηση και συνεχή καθαρισμό, αυτό είναι βέβαιο όπως βέβαιο είναι ότι ο Δήμος δεν μπορεί να τον αναλάβει. Δείτε πως κατάντησε το σμαράγδι που ήταν κόσμημα της παραλιακής που έδινε δουλειά σε ανθρώπους και λεφτά στα δημόσια ταμεία και τώρα έχει καταντήσει αποχωρητήριο σκύλων. Το να δαιμονοιποιείτε την εκμετάλλευση του κατραμονησιού τη στιγμή που μπροστά στα πόδια σας έχετε μία παραλιακή ζώνη κλεισμένη από άκρη σε άκρη με κάγκελα και συρματοπλέγματα είναι κατά τη γνώμη μου άτοπο. Ναί στην εκμετάλευση του κατραμονησιού με ταυτόχρονη όμως διατήρηση της ελεύθερης πρόσβασης και υποχρέωση συνεχούς συντήρησης. Αυτή είναι η μόνη αξιόπιστη λύση.

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.