Μουσικό αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη




 

Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός Δήμου Ηλιούπολης (ΠΑΟΔΗΛ)- ΄΄Γρηγόρης Γρηγορίου΄΄ διοργανώνει μεγάλο αφιέρωμα-συναυλία στον Αρχάγγελο της Κρήτης, την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013, στο Δημοτικό Θέατρο του  Άλσους «Δ. Κιντής».

Ο Νίκος Ξυλούρης, ένας από τους μεγαλύτερους τραγουδιστές της χώρας μας, αγέρωχος, αληθινός, πατούσε στο στέρεο έδαφος της κρητικής καταγωγής του. Ήταν ένας από τους θεμελιωτές της κρητικής μουσικής. Μεγάλος εμπνευστής, αλλά ταυτόχρονα ανθρώπινος και απλός.
Τραγούδησε σημαντικά τραγούδια, που συγκίνησαν τον κόσμο, και συνεχίζουν μετά από τόσα χρόνια, να αποτελούν φωτεινή διέξοδο.

Στο αφιέρωμα για τον Νίκο Ξυλούρη, θα παραβρεθεί, και θα τιμηθεί από τον Δήμαρχο Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασσόπουλο, η σύντροφος της ζωής του κα Ουρανία Ξυλούρη-Μελαμπιανάκη.

Τα μεγάλα τραγούδια Ελλήνων δημιουργών και της ελληνικής παράδοσης που τραγούδησε ο Ν. Ξυλούρης θα μας τα θυμίσει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, ο τραγουδιστής Νίκος Ανδρουλάκης.
Παίζουν οι μουσικοί: Μιχάλης Τρανουδάκης πιάνο & επιμέλεια ορχήστρας, Στέλιος Καρύδας κιθάρα, Νίκος Καραβιράκης κρητικό λαούτο, Νίκος Κιάκος βιολί, Σταυρούλα Σπανού σαντούρι, Νίκος Ρούλος μπάσο και Ηλίας Μπουκουβάλας τύμπανα.

Δημοτικό Θέατρο Άλσους «Δ. Κιντής»

Ώρα έναρξης : 21.00

Γαρδίκη & Σμόλικα Ηλιούπολη                                             

Είσοδος ελεύθερη

Πληροφορίες:  210-9940699

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.