Κρητικό Μεζεδοπωλείο “Δίκταμος” στην Ηλιούπολη – τι λένε οι κριτικές




PONTIKI:Ζωντανή μουσική κρητική, καλή και ξεσηκωτική χωρίς να ενοχλεί στ’ αφτιά (τουλάχιστον τότε που είχαμε πάει εμείς – δεν ξέρω αν έχει αλλάξει το σχήμα), αν και όσο ξεσηκωτική κι αν είναι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για χορό.
aboutspy:Είχε πολλούς μικρούς σχετικά μεζέδες δοκιμάσαμε πάρα πολλα πιάτα και ήταν σχεδόν όλα νόστιμα.Οι τιμές είναι πολύ καλές για την ποιότητα του φαγητού και για το γεγόνος ότι είχε ζωντανή μουσική.Βέβαια τονίζω ότι ήταν σαν μεζεδοπωλείο ήτνα σχετικά μικρά τα πιάτα.Το προτείνω για κάτι χαλαρό.

Διεύθυνση: Αγίου Κωνσταντίνου 63, Ηλιούπολη
Τηλέφωνο: 210 9734415
Περιγραφή: Κρητικό μεζεδοπωλείο με ζωντανή μουσική κάθε Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή.
Ακολουθούν 10 κριτικές για το εστιατόριο ΔΙΚΤΑΜΟΣ
Tip: Κάνε log-in για να βλέπεις κριτικές μόνο από τους χρήστες που εμπιστεύεσαι.
Στοίχηση κατά: Ημερομηνία / Δημοτικότητα
29 Ιούλ 2012ALEX80

....

3.0+/-

9_thumb
Τον εμπιστεύονται
0
Έχει γράψει Κριτικές
9
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο
17-25

Επισκεφτήκαμε τον δίκταμο με εκπτωτικό κουπόνι, βράδυ καθημερινής.
Ο χώρος όμορφος, χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και το προσωπικό ευγενικό και εξυπηρετικό, αν και το μαγαζί ήταν ψιλοάδειο.
Πήραμε μια σαλάτα, τηγανιά, πατάτες, φιλέτο κοτόπουλο, μπιφτέκι.

Τα πιάτα ήταν νόστιμα, με εξαίρεση την τηγανιά που ήταν κάπως βαριά. Η σφακιανή πίτα, που πήραμε για γλυκό, εξαιρετική. Στα συν και η καλή ρακή του μαγαζιού.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
21 Δεκ 2011Avi

....

2.5+/-

1_thumb
Τον εμπιστεύονται
3
Έχει γράψει Κριτικές
12
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο
17-25

Επισκέψη αρχές Δεκέμβρη, παρασκευή βράδυ.
Ο χώρος στο κλασσικό λευκό υφάκι που συναντάς πλέον παντού, χωρίς να είναι άσχημος αλλά δεν ταιρίαζει για Κρητικό μαγαζί. Στα συν η ζωντανή μουσική.
Κέρασμα στην αρχή καραφάκι με ρακί. Η σαλάτα δίκταμος και τα μανιτάρια αρκετά καλά με τους χοχλιούς να είναι ψιλο απογοήτευση, όχι άσχημοι αλλά σίγουρα έχω φάει καλύτερους. Απο κυρίως πιάτα δοκίμασα το Κρητικό πιλάφι και γιαχνί. Και τα 2 νοστιμότατα με έντονες γεύσεις και ικανοποιητικά όσον αφορά τη ποσότητα. Από τιμές οκ, με τα περισσότερα ορεκτικά να είναι τσιμπιμένα 1-2 ευρώ παραπάνω.
Το Service όχι ιδιαίτερα γρήγορο (με γεμάτο όμως το μαγαζί) αλλά χαμογελαστό και με όρεξη.

Δεν αποκλείω να ξαναπάω κάποια στιγμή, με λίγο χαμηλότερες τιμές θα το θεωρούσα σίγουρο.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
02 Δεκ 2011PONTIKI

....

2.5+/-

0_thumb
Τον εμπιστεύονται
54
Έχει γράψει Κριτικές
57
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο

Επίσκεψη στο Δίκταμο 2 φορές πριν από ενάμιση χρόνο περίπου, την πρώτη φορά 3 άτομα, την δεύτερη 4.

Χώρος απλά συμπαθητικός με το γνωστό λευκό φόντο και προέκταση προς τα έξω κλεισμένη με νάιλον.

Το φαγητό μου κάνει πιο πολύ μεζεδοκατάσταση, δηλαδή μην περιμένετε μερίδες της προκοπής ποσοτικά αλλά ούτε και γευστικά μας συγκλόνισε κάποιο πιάτο ώστε να το θυμόμαστε, αυτός προφανώς είναι και ο λόγος -μεταξύ άλλων- που δεν έχουμε ξαναπάει.

Ζωντανή μουσική κρητική, καλή και ξεσηκωτική χωρίς να ενοχλεί στ’ αφτιά (τουλάχιστον τότε που είχαμε πάει εμείς – δεν ξέρω αν έχει αλλάξει το σχήμα), αν και όσο ξεσηκωτική κι αν είναι δεν υπάρχει αρκετός χώρος για χορό.

Το μεγάλο μείον όμως που μας ξενέρωσε εντελώς, ήταν όταν περί ώρα 01:30 και ενώ είχε τελειώσει το φαγητό μας και είχαμε μόλις παραγγείλει ένα κρασάκι ακόμα, γουστάραμε και κάναμε κέφι, ξαφνικά σταματάει η μουσική!! Και το χειρότερο απ’ όλα ήταν ότι άρχισαν να μαζεύουν τα τραπέζια άρον-άρον! Μεγάλο φάουλ.

Δηλαδή πως θα συνεχίζαμε να πίνουμε το κρασάκι μας, χωρίς μουσική, με τους σερβιτόρους να μαζεύουν τα γύρω τραπέζια σαν να μας λένε “άντε τελειώνετε να μαζέψουμε και το δικό σας” και με ένα κλίμα που τελικά το είχε … φάει ο γάιδαρος;;

Και εν πάση περιπτώσει ας μας έλεγαν όταν παραγγείλαμε το κρασί, ότι ξέρετε παιδιά, κλείνουμε σιγά-σιγά γι’ αυτό μην παραγγέλνετε άλλο.

Βεβαίως τους είπαμε ότι ήταν απαράδεκτο που “πάνω στην τούρλα του Σαββάτου” στην κυριολεξία όμως, μας ξενερώνουν και ουσιαστικά μας διώχνουν έτσι.
Μας απάντησαν -ευγενέστατα μεν- ότι υπάρχει ένας κακοπροαίρετος γείτονας που ενοχλείται και τους φέρνει διαρκώς την αστυνομία και να πάμε κάποια άλλη μέρα Κυριακή που ξεκινάει η μουσική νωρίς το μεσημέρι έως αργά το απόγευμα και έχει πολύ κέφι….κτλ

Τι να το κάνουμε όμως εμείς, όταν χάλασε το δικό μας κέφι και που να πας δηλαδή τέτοια ώρα Σαββατιάτικα να το βρεις;;;

Δεν ξέρω αν αυτό το πρόβλημα έχει λυθεί, αλλά γενικότερα δεν θεωρώ ότι ήταν και ο ιδανικότερος γευστικός προορισμός για να θέλω οπωσδήποτε να ξαναπάω για να μου λυθεί και η απορία.

Αυτά.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
0
01 Δεκ 2011CHAMPION

....

3.8+/-

10_thumb
Τον εμπιστεύονται
0
Έχει γράψει Κριτικές
1
Ποιότ. Φαγητού
....
4
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
4
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΒΡΑΔΥ 30/11/2011

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΦΙΛΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΜΕΖΕΔΟΠΩΛΕΙΟ,ΕΙΜΑΣΤΑΝ 8 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ,ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΠΛΗ ΛΙΤΗ ΜΕ ΑΤΡΑΞΙΟΝ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ ΩΠΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑ ΤΟΥ,ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ ΤΩΡΑ ΦΑΓΗΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ ΕΝΑ ΘΑ ΠΩ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΤΟ ΨΩΜΙ ΕΚΕΙ,

ΤΥΡΟΚΑΥΤΕΡΗ,ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΣΑΛΑΤΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ,ΓΑΜΟΠΙΛΑΦΟ,ΧΟΧΛΙΟΙ,ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΑΠΛΩΣ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΑΚΑ ΑΠΟ ΠΑΝΩ,ΓΑΡΔΟΥΜΠΑΚΙΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ,ΠΟΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΡΑΚΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ,ΤΟ ΣΕΡΩΙΨΕ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΗΤΑΝ ΓΕΜΑΤΟ ΑΦΟΥ ΕΙΧΕ ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΕΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΛΛΑΖΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΙΑΤΑ,ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΒΡΗΚΑΜΕ ΟΛΟΙ ΛΟΓΙΚΟΤΑΤΕΣ ΑΦΟΥ 8 ΑΤΟΜΑ ΦΑΓΑΜΕ ΠΟΛΥ ΗΠΙΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ 102,50 ΓΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ,Α ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΩ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΝ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ.

ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΔΕΝ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΩ……

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
30 Οκτ 2011Dorfmeister

....

2.0+/-

4_thumb
Τον εμπιστεύονται
69
Έχει γράψει Κριτικές
18
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο

Έχεις το καλύτερο μπιφτέκι σε όλη την Αθήνα και τι κάνεις?
Το σαμποτάρεις. Κάνεις τα πάντα για να το καμουφλάρεις.

Ονομάζεις το εστιατόριο σου Δίκταμο, αποφασίζεις να σερβίρεις κρητική κουζίνα, βάζεις και μία κρητική κομπανία και την ώρα που ο πελάτης σου κοιτάει τον κατάλογο τα προσπερνάει γιατί σου λέει “σε κρητικό ήρθα, μπιφτέκια θα φάω? άμα λάχει πήγαινα και μπιφτεκούπολη”.

Οπότε τι κάνεις κι εσύ σαν πελάτης? Κάθεσαι και παραγγέλνεις μία μπιφτέκια (αν και θα θες και δεύτερη μερίδα) και μία μπύρα, αγνοείς όλα τα υπόλοιπα, πληρώνεις και φεύγεις. Αν είστε περισσότεροι, το ίδιο επί τον αριθμό των συνδαιτυμόνων.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
3
13 Ιουν 2011panos72

....

2.0+/-

7_thumb
Τον εμπιστεύονται
5
Έχει γράψει Κριτικές
27
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
2
Ευρώ/Άτομο

Μετριότης, μετριοτήτων, τα πάντα μετριότης …

Χώρος με σάλα και αυλή προέκταση σαν καφετέρια, με τις κλασσικές πλέον λευκές καρέκλες (Dexill, Mexill δεν θυμάμαι τώρα), αποστάσεις σωστές, ταπετσαρίες στην σάλα με φοιτητική άποψη, φωτισμός νοσοκομείου και μουσική … άστο καλύτερα!

Φάγαμε, σαλάτα σταμναγκάθι (πολύ καλή), απάκι (μέτριο και άγευστο), χοχλιούς (αν τους ρωτούσες πως θα σερβιριστούν σε κρητική ταβέρνα, θα το έβαζαν στα πόδια), χορτοκαλίτσουνα(νόστιμα), πατάτα οφτή με ξύγαλο(σούπερ μάρκετ αγάπη μου) και γαμοπίλαφο με ζυγούρι (νόστιμο το πιλάφι με αρκετή οξύτητα όπως πρέπει, αλλά το κρέας ακόμα το ψάχνουμε! Μέσα υπήρχε ένα μεγάλο κόκκαλο, το οποίο φυσικά έδινε όλη αυτή τη χαρακτηριστική γεύση, αλλά που είναι το κρέας, οέο?)

Η εξυπηρέτηση αδιάφορη και διεκπεραιωτική. Δεν μου έδωσε το έρεισμα για να ξαναπάω.

Οι τιμές είναι κακές για την συνολική εικόνα του μαγαζιού, την περιοχή και την εξυπηρέτηση.

Δεν νομίζω πως θα ξαναπάω. Εξάλλου, υπάρχουν πολύ καλύτερες επιλογές για κρητική κουζίνα και αν δεν βαριέστε, δείτε πιο κάτω στις κριτικές μου.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
1
09 Μαι 2011panos_syl

....

2.8+/-

Thumb_macedonia
Τον εμπιστεύονται
2
Έχει γράψει Κριτικές
15
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Επίσκεψη Κυριακή 9/5/2011.

Χώρος: Λιτός και όμορφος με λευκά τραπεζοκαθίσματα, με λίγες αναφορές(εικόνες) στην Κρήτη

Εξυπηρέτηση: Μισογεμάτο το μαγαζί όταν φτάσαμε και το σέρβις αν και πολύ ευγενικό, θα το χαρακτήριζα πολύ αργό. Τα πιάτα ακόμα και η σαλάτα άργησαν πολύ να φτάσουν.

Φαγητό: 1 σαλάτα Δίκταμος(8,50€), 1 μυζηθροπιτάκια(4,50), 1 σύγκλινο με αυγό(7,00),1 χωριάτικες πατάτες με στάκα(4,50), 1 μπιφτέκι(8,00), 1 σφακιανό γιαχνί(9,00), και χύμα κρασί 1/2 (3,50). Τις τιμές βάσει ποιότητας της θεωρώ λογικές εώς καλές.

Στις γεύσεις τώρα. Η σαλάτα υπέροχη με μια σως με μέλι και τυρί, αν και δεν θα την προτιμήσω σε επόμενη επίσκεψη, γιατί λόγω ζέστης θα προτιμούσα κάτι πιο δροσιστικό. Τα μυζηθροπιτάκια πολύ καλά χωρίς πολύ λάδι. Το σύγκλινο με αυγό, στην ουσία ήταν ομελέτα με σύγκλινο, δεν ήταν κάτι που να σε ενθουσιάσει.

Οι πατάτες όμως απλά συγκλονιστικές, χονροκομμένες σαν φούρνου με τη φλούδα με χοντροτριμμένο αλάτι και ρίγανη και περασμένες λίγο από τηγάνι και λίγο από φούρνο υποθέτω, εδέναν πολύ ωράια και με τη στάκα. Το μπιφτέκι υπέροχο και μυρωδικό, από τα πιο ζουμέρα και ευωδιαστά που έχω φάει. Το γιαχνί(κατσικάκι κατσαρόλα με κόκκινη σάλτσα) δυστυχώς όμως ήταν μόνο ένα τεράστιο κόκκαλο με ελάχιστο ψαχνό γύρω γύρω. Είχε καλή γεύση, το λίγο που μπόρεσα να δοκιμάσω, αλλά το γεγονός με το κόκκαλο απογοητετικό.

Βέβαια προς τιμήν τους όταν τους παραπονεθήκαμε προσφέρθηκαν να το αλλάξουν με νέο(αλλά δυστυχώς δεν είχε άλλη μερίδα), οπότε μας πρότειναν να διαλέξουμε εναλλακτικά κάτι άλλο από τον κατάλογο. Οπότε λόγω της θετικής τους κίνησης, αλλά και του γεγονότος ότι μάλλον πήραμε το τελευταίο κομμάτι θα τους συγχωρήσω αυτή τη φορά!

Μουσική: Αν και ζωντανή δεν με συγκίνησε καθόλου, καθώς οι μουσικοί κάθε τρεις και λίγο σταματούσαν και ουδέποτε σημιούργησαν κέφι στον κόσμο.

Συμπέρασμα: Θα ξαναπήγαινα για φαγητό σίγουρα και θα δοκίμαζα και κάποιο μαγειρευτό για να σιγουρευτώ ότι αυτό που συνέβη με το γιαχνί ήταν απλώς μια άτυχη στιγμή.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
0
15 Απρ 2011OMAE

....

3.0+/-

2_thumb
Τον εμπιστεύονται
3
Έχει γράψει Κριτικές
31
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
3
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Διάκοσμος ευχάριστος (σε λευκό και πράσινο), μουσική ασφαλώς κρητική (τα σαββατοκύριακα έχει και live), σέρβις φιλικό (και γρήγορο αλλά, με μόνο δύο παρέες εκείνη την ώρα στο μαγαζί, το δείγμα δεν θεωρείται αντιπροσωπευτικό).

Δεν έχουμε ιδιαίτερες γνώσεις γύρω από την κρητική κουζίνα, πάντως ό,τι πήραμε μας φάνηκε αρκετά νόστιμο. Ξεχωρίσαμε τους χοχλιούς, τα πιταράκια και το λουκάνικο. Υστερούσαν λίγο η χωριάτικη σαλάτα και τα κεφτεδάκια. Ωραία ρακή, καλό χύμα κρασί.

Τιμές γύρω στα 20 Ευρώ/άτομο.

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
2
15 Φεβ 2011akis66k

....

3.5+/-

8_thumb
Τον εμπιστεύονται
1
Έχει γράψει Κριτικές
5
Ποιότ. Φαγητού
....
3
Εξυπηρέτηση
....
3
Χώρος/Ατμόσφ.
....
4
Value for money
....
4
Ευρώ/Άτομο

Γενικα ενα “τιμιο” μαγαζι με κρητικη κουζινα. Νοστιμα πιατα που θελουν καποιες μικροδιορθωσεις οπως οι μπουρμπουριστοι που θελουν πιο εντονο το δενδρολιβανο με λιγοτερο λαδι.

Στο τελος της βραδιας ή του μεσημεριου αν προκειται να πας Κυριακη θα φυγεις ευχαριστημενος αφου θα εχεις εκτιμησει την ζωντανη μουσικη και την πολυ καλη ρακι.Επισης δεν θα φυγεις γδαρμενος γιατι εχει πολυ λογικες τιμες.Μην ξεχασω, το service βρε παιδια λιγο πιο γρηγορο!

Στα θετικα η αυστηρη απαγορευση του καπνισματος μεσα στο μαγαζι (εξαρταται απο πια πλευρα το βλεπεις).

Ακατάλληλη; Μοιράσου το! (permalink)
2
14 Ιαν 2011aboutspy

....

2.3+/-

0_thumb
Τον εμπιστεύονται
35
Έχει γράψει Κριτικές
155
Ποιότ. Φαγητού
....
2
Εξυπηρέτηση
....
2
Χώρος/Ατμόσφ.
....
2
Value for money
....
3
Ευρώ/Άτομο

Πήγαμε 4 άτομα Τετάρτη βράδυ.Είχε ζωντανή κρητική μουσική και είχε αρκετό κόσμο το μαγαζί.

Είχε πολλούς μικρούς σχετικά μεζέδες δοκιμάσαμε πάρα πολλα πιάτα και ήταν σχεδόν όλα νόστιμα.Οι τιμές είναι πολύ καλές για την ποιότητα του φαγητού και για το γεγόνος ότι είχε ζωντανή μουσική.Βέβαια τονίζω ότι ήταν σαν μεζεδοπωλείο ήτνα σχετικά μικρά τα πιάτα.Το προτείνω για κάτι χαλαρό.

Διάβασε περισσότερα http://www.ask4food.gr/estiatoria/13504-diktamos#ixzz2Cz2iSoz0

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.