Για να μην κλείσει το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης




ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΌΝΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:

Αγαπητοί Γονείς,

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες ( προς το παρόν ) πληροφορίες επίκειται συγχώνευση του 9ου Δημοτικού Σχολείου Ηλιούπολης με το 3ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης.
Αυτό επί της ουσίας σημαίνει ότι το 9ο Δημοτικό όχι απλά συγχωνεύεται αλλά μετακινείται στον Δήμο Δάφνης.
Ένα Σχολείο του οποίου κατά δήλωση της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων οι μαθητές είναι παιδιά της πόλης μας σε ποσοστό πάνω από 80%.
Επίσης οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ανήκουν όλοι στο 7ο Γραφείο Π.Ε της Ηλιούπολης.
Η συγχώνευση εκτός από τα κριτήρια με τα οποία γίνονται οι πράξεις αυτές και στις οποίες είμαστε κάθετα αντίθετοι, όπως κάθε τοπική κοινωνία και Ένωση στην Ελλάδα ,αποτελεί σαφέστατα πλήγμα για την σχολική κοινότητα της Πόλης μας.
Σε συνάντηση που είχε το ΔΣ της ένωσης μας με τον Δήμαρχο Βασίλη Βαλασσόπουλο και τον αντιδήμαρχο παιδείας Ανδρέα Βασιλείου συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση του Δημάρχου μας με τον Δήμαρχο Δάφνης για την διευθέτηση του θέματος αυτού.
Έχουμε δηλώσει επανειλημμένα και προς κάθε κατεύθυνση ότι κάθε συγχώνευση αποτελεί μία πληγή στο ήδη ταλαιπωρημένο σώμα της παιδείας στην Ελλάδα .
Μία τέτοιας μορφής μετακίνηση Σχολικής μονάδας υποβαθμίζει την ίδια μας την Πόλη και τα διαφόρων τύπων διοικητικά θέματα , σχολική επιτροπή , όρια κλπ θα μας άφηναν αδιάφορους αν δεν υποτιμούσαν την νοημοσύνη μας και δεν προσέβαλαν τα παιδιά μας.
Ο Δήμος Ηλιούπολης , οι Γονείς και οι μαθητές δεν είναι σε θέση να υποστούν μία τέτοια απώλεια .
Για τους λόγους αυτούς
Έχοντας την υποστήριξη της Δημοτικής Αρχής,
ΚΑΛΟΥΜΕ
Τους αρμόδιους φορείς , Υ.Π.Δ.Β.Μ και περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ Αθήνας να μην προχωρήσουν σε συγχώνευση και μετακίνηση του 9ου ΔΣ Ηλιούπολης.

Η Ένωση Γονέων θα σταθεί απέναντι σε κάθε προσπάθεια υλοποίησης μιας τέτοιας απόφασης και θα βρεθεί δίπλα στους Γονείς τους Εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για να υποστηρίξει την δίκαιη οργή και αγανάκτησή τους.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΑΣΟΥΛΑΣ

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΕΛΕΝΑ ΓΑΒΡΙΕΛΑΤΟΥ

(ilioupolitoday.gr)

Διαβάστε Επίσης

Ένα Σχόλιο στο “Για να μην κλείσει το 9ο Δημοτικό Ηλιούπολης

  • 16/02/2017 at 5:54 μμ
    Permalink

    Ήθελα να πω για σήμερα αγαπητοί γονείς ότι εψειναν του Υμηττου’ και τα παιδιά της ηλιουπολης πήγαν και ζήτησαν γιατί ζήλεψαν και οδασκαλος που εψεινε δεν τους έδωσε .Συγχαρητηρια κανείς σοβαρή δουλειά μαθενεις στα παιδιά να μην μοιράζονται τίποτα !!

    Απαντήστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.