STOP από το δήμο Ηλιούπολης σε κεραία κινητής στα Αστυνομικά




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Υγεία των Ηλιουπολιτών αποτελεί για τη Δημοτική Αρχή πρώτη προτεραιότητα.
Μια ακόμη προσπάθεια καθημερινής επιβάρυνσης της υγείας των πολιτών μας απεσωβήθη χάρις στην έγκαιρη κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας. Αυτή τη φορά αφορούσε στην εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πολυκατοικία της οδού Φλωρίνης.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013, δημότες της περιοχής των Αστυνομικών (Φλωρίνης και Ολυμπιονικών) κάλεσαν τη Δημοτική Αρχή προκειμένου να διαπιστώσει τη νομιμότητα εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε παρακείμενη πολυκατοικία. Στο σημείο αυτό μετέβησαν άμεσα ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Τεχνικών Υπηρεσιών Γ. Χατζηδάκης, ο Αντιδήμαρχος Πόλης Χ. Καλαρρύτης και ο δημοτικός σύμβουλος Κ. Παπαδόπουλος. Αφού ενημερώθηκαν από τους διαμαρτυρόμενους κατοίκους, στη συνέχεια κάλεσαν περιπολικό της άμεσης δράσης το οποίο οδήγησε στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης την ιδιοκτήτρια της πολυκατοικίας, τους εργάτες που πραγματοποιούσαν την εγκατάσταση, τον Νομικό Σύμβουλο της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών & Τεχνικών Υπηρεσιών και τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου κ. Καραβέλο προκειμένου να δοθούν εξηγήσεις. Στο Αστυνομικό Τμήμα διαπιστώθηκε ότι η εταιρεία δεν είχε κοινοποιήσει στο Δήμο Ηλιούπολης ως όφειλε το έγγραφο που αφορούσε στην πραγματοποίηση εργασιών για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας ούτε βέβαια και το απαραίτητο πιστοποιητικό πληρότητας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Αποτέλεσμα αυτής της εξέλιξης ήταν να διακοπούν προσωρινά οι εκτελούμενες εργασίες.
Μετά την πασιφανή παραβατική συμπεριφορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να ακυρωθεί η εγκατάσταση της κεραίας. Στα πλαίσια αυτά απέστειλε επείγον έγγραφο στην Πολεοδομία Αθηνών ζητώντας ενημέρωση για το αν έχει εγκρίνει την εγκατάσταση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας. Αλλά και τη Δευτέρα 29 Ιουλίου όταν η Δημοτική Αρχή ενημερώθηκε έγκαιρα ότι επιχειρούνται εκ νέου εργασίες στην ταράτσα της πολυκατοικίας, κάλεσε αμέσως περιπολικό της Άμεσης Δράσης μπλοκάροντας και πάλι τη συνέχιση των εργασιών.
Παράλληλα, το πρωί της ίδιας μέρας σε απάντηση του εγγράφου του Δήμου μας η Πολεοδομία διέταξε την άμεση παύση των εργασιών με το αιτιολογικό ότι η εγκατάσταση στερούνταν πολεοδομικής άδειας. Δεδομένης λοιπόν της απόφασης της Πολεοδομίας, ο αρμόδιος αστυνομικός υπάλληλος, παρουσία του Αντιδημάρχου Γ. Χατζηδάκη και του νομικού Συμβούλου του Δήμου κ. Καραβέλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους της εταιρείας ότι πρέπει να προβούν στη διακοπή των εργασιών και ότι σε περίπτωση διαφωνίας με την απόφαση της Πολεοδομίας έχουν την επιλογή να προσφύγουν στα αρμόδια δικαστήρια. Πράγματι, το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργασίες διεκόπησαν με την αποχώρηση των εργατών.
Την Τρίτη 30 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη της δημοτικής αρχής με τη συμμετοχή άνω των 40 κατοίκων της περιοχής προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς και να καθοριστούν οι περαιτέρω κινήσεις.
Από τα παραπάνω προκύπτουν ότι με την άμεση κινητοποίηση της Δημοτικής Αρχής και των κατοίκων της περιοχής απετράπη η τοποθέτηση της κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα πολύ κοντά σε σχολεία της πόλης μας. Αποδεικνύουμε λοιπόν με την άμεση κινητοποίησή μας και τις πράξεις μας ότι για τη Δημοτική Αρχή η υγεία των κατοίκων της Ηλιούπολης αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.