Φτιάξτε τσιπς από κολοκυθάκια μόνοι σας (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)


«Τα αγαπημένα μας σνακς όταν παρακολουθούμε ταινίες στο DVD!»

Βάλια Κοσιώνη, Γλυφάδα ΑττικήςΥΛΙΚΑ
– 3-4 μεσαία κολοκυθάκια (σε λεπτές φέτες)
– Τριμ. φρυγανιά (όσο πάρει)
– Τριμ. παρμεζάνα (όσο πάρει)
– 1-2 σκελ. λιωμ. σκόρδο
– Γάλα (όσο πάρει)
– Αλάτι, φρεσκοτριμ. πιπέρι
– Ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε δύο βαθιά μπολάκια αναμειγνύουμε, στο πρώτο ίση ποσότητα τριμμένης παρμεζάνας και φρυγανιάς (από ¼ του φλιτζανιού περίπου) με λίγο αλάτι, πιπέρι και τις σκελίδες λιωμένες. Στο δεύτερο μπολ αδειάζουμε λίγο γάλα. Έπειτα, κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες και τα βουτάμε ένα-ένα, πρώτα στο γάλα και μετά στο μπολ με το μείγμα φρυγανιάς.

2. Αφού πανάρουμε τα κολοκυθάκια, τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί που έχουμε στρώσει σε ταψάκι, τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρις ότου να πάρουν χρώμα. Λίγο πριν τα βγάλετε από το φούρνο, ψήστε τα στο γκριλ για να γίνουν πιο τραγανιστά. Σερβίρονται ζεστά και καταναλώνονται με μπύρα ή αναψυκτικά.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 3-4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ( [email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.