Δωρεάν μαθήματα παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού




Η κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ηλιούπολης καλεί τους συνδημότες μας που ενδιαφέρονται για δωρεάν μαθήματα παρασκευής χειροποίητου σαπουνιού και παραδοσιακής κεραλοιφής από ελαιόλαδο, να δηλώσουν συμμετοχή στον αντιδήμαρχο κ. Γιαννάκη τηλ. 210 9970010.

1. Οι συμμετέχοντες θα μάθουν να φτιάχνουν:

  •  Παραδοσιακά χειροποίητα σαπούνια ελαιόλαδου με αγνά υλικά χωρίς παραπροϊόντα πετρελαίου, χημικές και επικίνδυνες ουσίες.
  •  Θα διδαχτούν τις ιδιότητες των φυτικών και ζωικών λιπών αλλά και τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων που μπορούν να δώσουν χαρακτήρα στο κάθε σαπούνι ανάλογα με τις ανάγκες.
  • Θα παρασκευαστούν από όλους που θα παρακολουθήσουν τα μαθήματα, αγνά υποαλλεργικά σαπούνια για όλες τις χρήσεις απολαμβάνοντας την χαρά της δημιουργίας.
  • Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου θα καλυφθούν τα παρακάτω θέματα:
  • Χημεία σαπουνιών, φυτικά έλαια, ζωικά λίπη, αρώματα και χρωστικές
  • Θρεπτικά συστατικά και συντηρητικά σαπουνιών
  • Εξοπλισμός, διάγνωση προβλημάτων, κόψιμο-διακόσμηση σαπουνιών και συνταγές.

2. Σε σχέση με την κεραλοιφή:

Μαθαίνουν οι συμμετέχοντες να φτιάχνουν χειροποίητη μοναστηριακή κεραλοιφή με αγνά έλαια για σημάδια, έκζεμα, μυϊκούς πόνους, ακμή, χαλαρωτική για μωρά.

Τα μαθήματα θα έχουν 3ωρη διάρκεια. Οι συμμετέχοντες πέραν της θεωρητικής κατάρτισής τους θα έχουν και πρακτική εξάσκηση, παρασκευάζοντας κι οι ίδιοι σαπούνια και κεραλοιφή. Στο τέλος του σεμιναρίου όλοι οι συμμετέχοντες παίρνουν σημειώσεις τις συνταγές αλλά και τα σαπούνια που μόνοι τους θα κατασκευάσουν.
Καλό είναι όσοι παρακολουθήσουν το μάθημα, να έχουν μαζί τους και μια ποδιά για να μη λερωθούν, όταν θα ασκούνται πρακτικά και 2 κατσαρολάκια για να διευκολυνθεί η διαδικασία παρασκευής σαπουνιού και κεραλοιφής.
Θα λειτουργήσουν 2 τμήματα των 24 ατόμων τις ημέρες Σάββατο και Κυριακή 28 και 29/09/2013, 14.00 -17.00 το πρώτο τμήμα και 17.15 – 20.15 το δεύτερο στο 1ο Κ.Α.Π.Η.ΔΗ. στην οδό Ιάσωνος και Καραμανλή.
Για δήλωση συμμετοχής και οποιαδήποτε πληροφορία – απορία – διευκρίνιση επικοινωνήστε με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο κ. Γιαννάκη, στο τηλέφωνο 210. 9970010.

Υπεύθυνος προγράμματος ο αντιδήμαρχος κος Γιαννάκης για την Κοινωνική Υπηρεσία και η κα Λιόση Ροζμαρία η οποία θα διδάξει την παρασκευή των προαναφερθέντων καλλυντικών.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.