Προσοχή στις πιάτσες του Μετρό – μάστιγα τα πειραγμένα ταξίμετρα
Μάστιγα έχουν γίνει οι ταξιτζήδες με τα πειραγμένα ταξίμετρα που τη “στήνουν” έξω από εμπορικά κέντρα, σταθμούς Μετρό και υπεραστικών λεωφορείων, στο λιμάνι του Πειραιά σε νοσοκομεία και σε μεγάλες πιάτσες των βορείων και των νοτίων προαστίων.

Μέσα σε ένα 20ήμερο  έχουν συλληφθεί 57 ταξιτζήδες!!!

Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων, το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής ένδεκα (11) οδηγοί ΤΑΧΙ

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 24 και 25-7-2013, σε σταθμούς μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Λιμένα Πειραιά), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Ακρόπολη, Πλ. Συντάγματος), της Κηφισιάς (Πλατεία Πλατάνου) και του Αγ. Δημητρίου (έμπροσθεν εμπορικού κέντρου), δέκα (10) οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους και ένας (1) οδηγός για κατοχή μικροποσότητας ναρκωτικών

Ειδικότερα, επτά (7) από τους παραπάνω οδηγούς, με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, τρείς (3) είχαν τοποθετήσει ειδική συνδεσμολογία, με την οποία αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό και τέλος στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών ουσιών.

Επιπλέον βεβαιώθηκαν δεκαεπτά (17) παραβάσεις της νομοθεσίας των Ε.Δ.Χ. (ταξί) οχημάτων.

Αναλυτικά οι παραπάνω βεβαιωθείσες παραβάσεις αφορούσαν, πέντε (5) για υπερβολικό κόμιστρο, τέσσερις (4) για μη τήρηση σειράς στο χώρο αναμονής (πιάτσα), τρείς (3) για μη θέση σε λειτουργία του ταξιμέτρου, τρείς (3) για επιλογή επιβατών και δύο (2) για στέρηση ειδικής άδειας οδήγησης ταξί.

Επισημαίνεται ότι, δύο (2) από τους ανωτέρω συλληφθέντες, καθώς και έξι (6) από τις παραβάσεις, εντοπίσθηκαν – βεβαιώθηκαν εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Πειραιά (Ακτή Ξαβερίου – Πύλη 11 [αφίξεις τουριστικών πλοίων]), από κοινά συνεργεία ελέγχων που συγκρότησαν αστυνομικοί των Ο.Ε.Π.Τ.Α. και άνδρες του Λιμενικού Σώματος.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Σ.Δ.Ο.Ε., Υπουργείο Οικονομικών/ Δ-νση Ελέγχων, Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ – 7 Ιουλιου

Κατά τη διάρκεια εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων το τελευταίο διήμερο συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής σαράντα έξι (46) οδηγοί ΤΑΧΙ γιατί είχαν παρέμβει στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους

Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Δ.Χ.Ε αυτοκίνητα (ταξί) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, συνελήφθησαν στις 5 και 6-7-2013, έξωθεν σταθμών μετεπιβίβασης επιβατικού κοινού (Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, Σταθμός Προαστιακού Άνω Λιοσίων, ΜΕΤΡΟ Εθνική Άμυνα, Σταθμός Ηλεκτρικού Ακτής Ποσειδώνος), ξενοδοχειακών μονάδων και νοσοκομείων ( INTERCONTINENTAL , LEDRA MARRIOT , ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ, ΑΤΤΙΚΟΝ, Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ, Μαιευτήριο ΡΕΑ), καθώς και σε λοιπά σημεία της Αθήνας (Πλ. Συντάγματος και Κυψέλης), της Νίκαιας (εμπορικό κέντρο VILLAGE ), του Αμαρουσίου (εμπορικό κέντρο THE MALL ), της Αργυρούπολης, της Γλυφάδας και της Ηλιούπολης, σαράντα έξι (46) οδηγοί ταξί, για παρέμβαση στο ταξίμετρο και στην ταμειακή μηχανή των οχημάτων τους.

Ειδικότερα, σαράντα πέντε (45) από τους παραπάνω οδηγούς, με τη χρήση καλωδίου τύπου τηλεφώνου, προκαλούσαν παρεμβολή στην ταμειακή μηχανή και δεν προέβαιναν στην έκδοση αποδείξεων, ενώ επιπρόσθετα δύο (2) εξ’ αυτών είχαν τοποθετήσει ειδικές συνδεσμολογίες, με τις οποίες αύξαναν πλασματικά το αναγραφόμενο στο ταξίμετρο χρηματικό ποσό. Επιπλέον, στην κατοχή ενός (1) οδηγού βρέθηκε ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλόπ.

Επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα συνολικού χρηματικού ποσού εκατόν ογδόντα χιλιάδων ευρώ (180.000 €) σε βάρος των εκμεταλλευτών των παραπάνω οχημάτων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την εις βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.