Πόλεμος στα Νότια Προάστια – επίδειξη ισχύος της Χρυσής Αυγής σε κοινωνικό στέκι της Ηλιούπολης




Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης από την -καταδρομικού τύπου- επίθεση μαυροφορεμένων μοτοσικλετιστών στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ» που βρίσκεται επί της οδού Μαρίνου Αντύπα στην περιοχή της Ηλιούπολης.

Σύμφωνα πάντα με καταγγελίες των ανθρώπων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο χώρο, περί τα 50 άτομα, φορώντας μαύρα μπλουζάκια, φωνάζοντας παράλληλα “Αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή”, επιτέθηκαν στον κόσμο, μεταξύ αυτών παιδιά, και ξυλοκόπησαν κάποιους που αντιστάθηκαν. Ένας πολίτης τραυματίστηκε και διεκομίσθη στο νοσοκομείο). Εν συνεχεία οι επιδρομείς, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες που συνομίλησε το zougla.gr, επιδόθηκαν σε βανδαλισμούς και αφού πέταξαν φυλλάδια με ακροδεξιό περιεχόμενο, αποχώρησαν από το σημείο.

Kαταγγελία αυτόπτη μάρτυρα στο zougla.gr:

«Ο φασισμός δεν θα βρει πάτημα στην Ελλάδα»

«Όταν ομάδες μοτοσικλετιστών ξυλοκοπούν ανήλικους το να απέχουν οι καθηγητές και οι γονείς από την καταδίκη περιστατικών αποτελεί ξεφτίλα για την κοινωνία. Το “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ” δεν θα κλείσει, θα γιγαντωθεί και ο φασισμός δεν θα έχει πάτημα στην Ελλάδα. Πέταξαν φυλλάδια της Χ.Α. και αποχώρησαν», αναφέρει μέλος του Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Ηλιούπολης.

Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής, το “ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ” έγινε για τρίτη φορά στόχος μελών του ακροδεξιού χώρου.

(zougla.gr)

Δείτε πως μετέδωσε την εισβολή το athens.indymedia.org:

Η φωτογραφία είναι από το site ilioupolisonline.gr

 

30 χρυσαυγιτες στο συνεργειο ηλιουπολη

απο τηλεφωνημα, σκασαν 30 χρυσαυγιτες

στο στεκι συνεργειο στην ηλιουπολη

μου ειπαν οτι χτυπήθηκαν 2 παιδια ελαφρα (δεν ειναι επιβεβαιωμενο για τα 2 παιδια)

αν εχει καποιος αλλος πληροφοριες ας προσθεσει

μαζευεται κοσμος, οποιος μπορει να ερθει
Πέσιμο από φασίστες στο Συνεργείο εκχΗ
από τσόγλανος 20:57, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
έκαναν ντου οι φασίστες στο συνεργείο στην ηλιούπολη

Πριν από καμία ώρα την έπεσαν στο Συνεργείο (Ηλιούπολη) έσπασαν την είσοδο κ την έπεσαν σε 3-4 άτομα που ήταν μέσα. Φυλλάδια ΧΑ πεταμένα στο δίπλα δρόμο
Επίθεση απο 100 χ.α.ήτες δέχτηκε νωρίτερα ο ε.κ.χ “Συνεργείο” στην Ηλιούπολη.Σπάσανε τζαμαρία χτύπησαν κόσμο,πέταξαν φυλάδια της Χ.Α κ αποχώρησαν με τα μηχανάκια τους.Την ώρα εκείνη στον χώρο γινόταν το μάθημα των αγγλικών και μέσα βρίσκονταν 3-4 16άρικα κ ένας ενήλικος.
1481588
3 τραυματιες
από suncity 21:17, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
3 τραυματιες2 παιδια ελαφρα και ενας μεγαλυτερος αρκετα.
απο τηλεφωνιμα, οταν μπηκαν γινοταν μαθημα αγγλικων και υπηρχαν μικρα παιδια

Στο χώρο έφτασαν περίπου 50 μηχανάκια έσπασαν την κυρία πόρτα μπήκαν μέσα έσπασαν τραπέζια-ποτήρια κτλπ. Δεν είχαν διακριτικά αλλά βρέθηκαν φυλλάδια ΧΑ στο δίπλα δρόμο. Χτυπήθηκε ένας ενηλικος σύντροφος κ 3 ανήλικοι 16χρονοι. Γίνεται τώρα συνέλευση για να δούμε πως θα συνεχίσουμε. Η επίθεση ήταν αναδρη κ με στόχο να χτυπήσουν κ να διαλύσουν το χώρο.

1481596

εξτρα ενημερωση
από Περαστικός 21:46, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
Μιλάμε για πάνω από 100 άτομα μοτοπορεία, με επικεφαλή πιθανότατα το Λαγό. Οι φασίστες σκάσανε στην πλατεία και εκτός από το συνεργείο εκάναν στάσεις έξω από καφετέρειες της πλατείας (garage κλπ), καμία σχέση με το χώρο (trendy καφετεριες), και όποιες παρεες εβλεπαν με μουσια, μαλλιά κλπ τις τραμπούκιζαν με χυδαίες βρισιές, φωνάζοντας συνθήματα κατά αριστερών, αναρχικών κλπ. Μετά έφυγαν κατευθυνόμενοι προς Αργυρούπολη.
1481597

Επίθεση στο “Συνεργείο”
από Μιχάλης 21:56, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
πρέπει να είμασρε ακριβής.Στις 7 και 10 περίπου 25-30 μηχανές στις οποίες επέβαιναν από 2 χρυσαυγίτες με μαύρες μπλούζες και τα διακριτικά της Χ.Α. αφού είχαν περάσει μπροστά από το Αστυνομικό Τμήμα (Αγ. Κωνσταντίνου), κι απ΄ όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης, συνοδευόμενοι μάλιστα από δύο μηχανές με αστυνομικόύς, φωνάζοντας συνθήματα, έκαναν δυό φορές το τετραγώνου και μετά σταμάτησαν μπροστά στην πόρτα του “Συνεργείου”Το στέκι ήταν ανοιχτό και μόλις είχε τελειώσει μάθημα Αγγλικών. Με πόπαλα έσπασαν το τζαμι της πόρτας και προξένησαν υλικές ζημιές μέσα στον χώρο τραυματίζοντας ευτυχώς ελαφρά 3 άτομα. αυτή τη στιγμή γίνεται Συνέλευση και θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση
1481602
παιδια σας εχασα
από ενας 22:22, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
Ολοι αναφερουν γυρω στα 100 μηχανακια ενω, ο Μιχαλης γυρω στα 25-30. Τελικα ποσοι ηταν στο σκηνικο;Λιγο πιο προσεκτικοι στις ενημερωσεις μας..αλλο 100 και αλλο 20
1481612
Ρε σύντροφοι, μη λέμε ό,τι θέλουμε…
από (Α)ναγνώστης 22:58, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
Αυτό το πράγμα με τους αριθμούς είναι τρομερό, ο καθένας γράφει το δικό του και δεν λέω μόνο για αυτό το θέμα. Και δεν είναι να πεις «α, πρόχειρος υπολογισμός ήταν». Άλλο να λες 100 μηχανάκια, άλλο να λες 20. Στα κρυμμένα υπάρχει μήνυμα συντρόφου από τις 8 παρά που λέει ότι τους είδε στις Αλίμου και -μεταφέρω επί λέξει- «όχι πολλά μηχανάκια». Το «όχι πολλά» σίγουρα δεν είναι 100. Ενδεχομένως και λιγότερα από 20. Ας προσέχουμε τι μεταφέρουμε, υπάρχουν 3 σύντροφοι, ανάμεσα τους κι ανήλικοι, που έχουν τραυματιστεί. Λίγη προσοχή.
1481615
Μηχανακια
από Bill Hicks 23:01, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013
100 άτομα είπε , και ο άλλος 25-30 μηχανάκια. Άρα για τόσους μιλάμε, καμμία παρανόηση. Το συμβάν είναι confirmed και από φίλο Ηλιουπολίτη που ήταν μπροστά.
1481628
απο τον τοπικο τυπο
από αναδημοσιευτης 0:26, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013


Γυαλιά καρφιά στο Συνεργείο από Χρυσαυγίτες Από τη σύνταξη του IlioupolisOnline Eπίθεση από Χρυσαυγίτες δέχτηκε και πάλι στις 19:30 της 10ης Ιουλίου το στέκι του κοινωνικού χώρου Συνεργείο κοντά στην Κεντρική Πλατεία Ηλιούπολης. Οι αναβάτες που επέβαιναν ανα δύο σε 30 περίπου δίκυκλα, ανέβηκαν την Αγίου Κωνσταντίνου, πέρασαν από τα Κανάρια και κατέληξαν στο στέκι, όπου φωνάζοντας συνθήματα, χτύπησαν με ξύλο στα χέρια σπουδαστή που ήθελε να τους εμποδίσει, και με στυλιάρια έσπασαν όλα τα τζάμια της εισόδου του στεκιού και αναποδογύρισαν τα τραπεζάκια και τις καρέκλες του χώρου. Εκείνη την ώρα στο στέκι γίνονταν μάθημα Αγγλικών.’Οσοι μαθητές δεν πρόλαβαν να φύγουν, κλειδώθηκαν στην τουαλλέτα. Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ με 3 μηχανές τους ακολουθούσαν από την Αγίου Κωνστατίνου, οι οποίοι απλά παρακολουθούσαν και όταν έφυγε και το τελευταίο μηχανάκι ήρθαν στο σημείο να…καταγράψουν το συμβάν. Έχουν δοθεί αριθμοί κυκλοφορίας κάποιων μηχανών στην αστυνομία ενώ υπάρχουν και φωτογραφίες.

1481648
Λαγός και Ηλιόπουλος στη φώτο
από παρατήρηση 1:58, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013
Στην παραπάνω φώτο φαίνεται ξεκάθαρα ο Λαγός (αριστερά με την πλάτη στο φακό) και ο Ηλιόπουλος (οδηγός της μηχανής στα αριστερά). Αυτά για τα περί “αγνώστων ακροδεξιών” που γράφουν τα καθεστωτικά. Ναζί βουλευτές της Χ.Α είναι και οι δυο.
1481650
Οκτώ προσαγωγές για την επίθεση ακροδεξιών στην Ηλιούπολη
από @ 2:02, Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013
Οκτώ προσαγωγές έγιναν από τις αστυνομικές δυνάμεις για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο», στις 20.00 μ.μ. στην συμβολή των οδών Μαρίνου Αντύπα και Ηρώων Πολυτεχνείου, στην Ηλιούπολη.Σύμφωνα με την Αστυνομία, περίπου 30 άτομα με μαύρα ρούχα, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες, επιτέθηκαν με ρόπαλα και λοστούς στο «στέκι», όπου προξένησαν φθορές, ενώ τραυμάτισαν ελαφρά δύο ανήλικους και έναν ενήλικα που βρίσκονταν εκεί.
Όπως καταγγέλλουν οι παρευρισκόμενοι στο στέκι, οι δράστες φώναζαν συνθήματα για την Χρυσή Αυγή, ενώ πέταξαν και φέιγ βολάν με ακροδεξιό περιεχόμενο.

Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στην Κρατική Ασφάλεια, που διενεργεί προανάκριση για την υπόθεση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Ε.Κ.Χ ¨ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Σήμερα, Τετάρτη 10-7-13 στις 19:40 ο Ελεύθερς Κοινωνικός Χώρος “Συνεργείο” δέχτηκε άνανδρη επίθεση από 100 περίπου μέλη της Χρυσής Αυγής με την παρουσία αστυνομικής δύναμης.

Την ώρα εκείνη στο Συνεργείο λειτουργούσε μάθημα Αγγλικών στο οποίο συμμετείχαν κυρίως ανήλικοι μαθητές. Το χρυσαυγίτικο τάγμα εφόδου χτύπησε έναν ενήλικο σύντροφο και δύο ανήλικους ενώ προκάλεσαν και υλικές ζημιές στην υποδομή του κτηρίου.

Για εμάς είναι πλέον προφανές ότι η επίθεση του χρυσαυγίτικου τάγματος εφόδου, ύστερα από μια σειρά κλιμακούμενων ενεργειών που είχαν προηγηθεί σηματοδοτεί το τέλος των όποιων φιλοδοξιών τρέφουν οι νεοναζί στη γειτονιά μας. Οι χρυσαυγίτες μόλις έχασαν τον πόλεμο στην Ηλιούπολη ακριβώς γιατί το Συνεργείο
θα συνεχίσει να λειτουργεί ως χώρος κοινωνικής, πολιτικής και πολιτιστικής παρέμβασης και κανένα τάγμα εφόδου δεν μπορεί αυτό να το αποτρέψει.

Καλούμε τους ανθρώπους του Συνεργείου, τον κόσμο και τις συλλογικότητες που συμμετέχουν στο Αντιφασιστικό Μέτωπο Ηλιούπολης καθώς και όλους τους πολίτες της Ηλιούπολης σε συνέλευση στο Συνεργείο
αύριο Πέμπτη 11 Ιουλίου στις 7μμ.

Υ.Γ. Περιττεύει να σχολιάσουμε την διακριτική παρουσία της αστυνομίας που ως θεατές παρακολουθούσαν το γεγονός χωρίς να παρέμβουν.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης ¨Συνεργείο¨
Ιούλιος,2013

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.