Ο ΣΚΑΪ “καρφώνει” το δήμαρχο Γλυφάδας για την Αιξωνή (VIDEO&EIKOΝΕΣ)
O ΣΚΑΙ “καρφώνει” τη Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα δενδρύλλια που είχαν φυτευτεί στην Αιξωνή, τον περασμένο Φεβρουάριο. Συγκεκριμένα στη δράση για το πότισμα που έγινε την περασμένη Κυριακή, ο γενικός διευθυνής του ΣΚΑΙ, Γιάννης Σπανολιός έκανε λόγο για ξεραμένα δενδρύλλια και για κατεστραμμένα συστήματα ποτίσματος.

Δείτε τι γράφει το skai.gr“Ή συμμορφώνεστε ή φεύγετε” – Tελεσίγραφο του Δήμου Αλίμου για την κακοποίηση του παραλιακού μετώπου

Ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι δράσεις του ΣΚΑΪ για την προστασία του περιβάλλοντος, στην Αιξωνή Γλυφάδας και την Κύμη της Εύβοιας.

Οι δράσεις συνεχίζονται την επόμενη Κυριακή 4 Αυγούστου με ποτίσματα στην περιοχή της Πεντέλης και στο Όρος Αιγάλεω.

Πάντως, αποκαρδιωτική ήταν η εικόνα πολλών από τα 5 χιλιάδες δενδρύλλια που φυτέψαμε στην Αιξωνή τον περασμένο Φεβρουάριο.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της δράσης μας για το πότισμα, λόγω έλλειψης φροντίδας από το δήμο, όχι μόνο έχει ξεραθεί μεγάλος αριθμός δενδρυλλίων, αλλά έχουν καταστραφεί και αρκετά μέτρα από το σύστημα αυτόματου ποτίσματος για το οποίο ο δήμος είχε δαπανήσει σημαντικό ποσό για τη συντήρηση των μικρών φυτών. Επίσης, πάρα πολλά από τα δεντράκια έχουν ξεριζωθεί…

Δείτε το βίντεο από τη δράση

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του δήμου Γλυφάδας:

Μια ακόμη δράση για την ενίσχυση του πρασίνου στην πόλη μας συγκεκριμένα στην περιοχή της Αιξωνής (τέρμα οδού Δαβάκη δίπλα στις εγκαταστάσεις του πρώην λατομείου) πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Ιουλίου.

Εργαζόμενοι και εθελοντές του Δήμου Γλυφάδας με τη συμμετοχή του Δημάρχου Κώστα Κόκκορη πότισαν τα δεντράκια που φύτεψαν το Φλεβάρη.

Στην ίδια περιοχή είχε πραγματοποιηθεί αναδάσωση τον Φεβρουάριο του 2009, όμως πυρκαγιές που σημειώθηκαν τα επόμενα χρόνια, κατέστρεψαν μεγάλο μέρος των φυτών.

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.